Muhtarlik Secimi

Aylaalp
27 Mart 2024 14:48

Muhtarlik iicn kullanilan oy pusulalari , muhtarlik icin oy kullanma hakki bulunan secmenden fazla olursa, muhtarlik ici olan pusulalar tek tek zarfa konur ve sandiga atilir fazla oy sayisis kadar zarf cekilir seklinde geciyo videolarda. Ancak biz sayima gectigimizde pusula saymiyoruz diger secim turlerinde de . O zman muhtarlik oy sayimina baslamadan pusulalari mi saymak gerekir? Genelgende buna dair birsey goremedim

isikayhan
27 Mart 2024 15:31

O ifade genelgede değil, eğitimlerde verilen kılavuzda yazıyor (98. Satır):

https://www.egitimhane.com/forum/index.php?action=dlattach;topic=194412.0;attach=1042087


 

Mamisan
27 Mart 2024 17:10

Zarflar sandık başkanı tarafından 2 kere sayıldıktan sonra zarf sayısı ilan edilir. Sonra sayım-döküm işlemine geçilir. Kurul üyelerinden bir kişi zarfları başkana vermesi konusunda görevlendirilir. Diğer üyelere ise zarflardan çıkan oy pusulalarını seçim türüne göre tasnif etmeleri görevi verilir. Zarflar sırayla açılır. Zarfın içinden el ilanı, kağıt vb çıkması durumunda tüm oy pusulaları tekrar zarfın içine konulur, o zarftaki oyların tamamı okunmadan hesaba katılmaz. Tüm zarflar aynı şekilde açılır. İçinden bir seçime ait oy pusulası çıkmayan zarflarda bir kenara not edilir. İçinden bir seçim türüne ait oy pusulası çıkmaması durumunda, diğer oy pusulaları geçerlidir.
Tüm imza sayısından, önce hesaba katılmayan oy pusulası sayısını çıkaracağız. Sonrada içinden o seçim türüne ait oy pusulası çıkmayan zarfları çıkaracağız.
Çıkacak sonuç o seçim türündeki oy kullananların sayısını vermelidir.
Eğer sandıktan çıkan oy pusulalarının sayısı fazla ise sizin dediğiniz durum yapılır. Zarflar tek tek zarflara konur ve sandığa geri atılır. Fazlalık kadar çekilir. Kenara ayrılır ve üstüne ayrıldığı yazılır. Bu pusulalar kesinlikle yakılmaz. Bu husus tutanağa geçirilir.
Benim öğrendiklerim bu şekilde uygulama yapılacağı yönünde.
İyi çalışmalar dilerim.

6mayıs
28 Mart 2024 01:01

Muhtarlık için oy kullanmayan seçmen mutlaka çıkacaktır. O nedenle çok takılmayın. Rahat olun bence


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK