Multilanguage Learning To Know Erasmus Projemiz İle Portekiz, Braga'da Portekizce Öğreniyoruuuz.

 MULTILANGUAGE LEARNING TO KNOW PORTEKİZ HAREKETLİLİĞİ

Siyavuşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 2019 teklif çağrısı döneminde ERASMUS + Programı KA229 Okullar Arası Değişim Ortaklıkları Projeleri kapsamında ortağı olduğumuz;

"2019-1-BG01-KA229-062252_3" numaralı "Multilanguage learning to know" isimli projemizin dördüncü hareketliliği olan Portekiz / Braga’daki Vila Verde hareketliliği, Siyavuşpaşa MTAL olarak 02 Mayıs 2022-8 Mayıs 2022 tarihleri arası tamamlandı. 

Hareketliliğe İngilizce öğretmenlerimiz Sevilay Ergin ve Büşra Berberoğlu ile öğrencilerimiz Beril Oskay, Elif Akgül, Melisa Taşçı, Kudret Polat, Meryem Tapan ve Nefise Yeşilyurt katıldı.

Hareketlilik sırasında proje etkinlikleri olarak, ilk gün ; Portekiz, Braga, Vila Verde ve evsahibi okul olan Agrupomendo  de escolas de Vila Verde hakkında bilgi verildi. Projede belirlenmiş olan sayılar, aile üyeleri, sevmek-sevmemek kalıpları gibi bir dilin temeli kabul edilen konular çalışıldı. Ayrıca bu süreçte, katılımcılara atölye çalışmaları yapıldı, o bölgeye özgü yer ve motifler araştırılarak görüldü.

Hareketlilik gündemi aşağıdaki gibidir:

2 Mayıs Pazartesi Portekiz’e varış

 3 Mayıs  Salı

Birinci gün, Portekiz, Porto, Braga ve evsahibi okul hakkında sunumlar yapıldı. Daha sonra okul müdürü eşliğinde proje etkinlikleri başladı. Okulu ziyaretle devam ettik ve her ülke kendi dilinde şiirler okudu. Okulumuz öğrencileri Kudret Polat “İstanbul’u Dinliyorum Gözlerim Kapalı” şiirini okurken, Melisa Taşçı Turgut Uyar’ın “Göğe Bakma Durağı” adlı şiiri okudu. Ardından, Portekiz Dili’ni ve tarihini öğrendik. Ve son olarak Portekizce çalışarak günü bitirdik.

Ramazan Bayramı olması dolayısıyla, Ramazan Bayramı ve ayını tanıttık. Ortaklarımıza Türk kahvesi yaparak, Türk lokumu ve kolonya ikram ederek; hem bayram geleceğimizi yaşattık, hem de kültürlerarası paylaşımda bulunduk.

4 Mayıs Çarşamba

Hareketliliğimizin ikinci günü, doğa farkındalığını artırmak amacıyla , Resim Atölyesi ile başladı. Tüm öğretmen ve öğrenciler, seçtikleri yaprak ve çiçekleri boyayarak Padlet’ tan karekod okutarak çiçeklerin orjinal isimlerini buldu.

Daha sonra “Sinderella” oyununun provası yapıldı.

Öğle yemeğinin ardından, tüm ortak ülke öğrencileri tarafından, “Sinderella” oyunu sahnelendi.

5 Mayıs Perşembe

Projemiz etkinliklerinin üçüncü gününde, UNESCO Dünya  Kültür Mirası’na ait eski bir şehir olan Guimarâes şehri, Guimaraes Kalesi ve Duke Saray’ı ziyaret edildi.

Minho Üniversitesi kampüsünde yenen öğle yemeğinden sonra, Braga’nın sembolü Bom Jesus de Monte ziyareti ile gün tamamlandı.

6 Mayıs Cuma

Proje etkinlikleri dördüncü gününde, Portekiz Braga, Vila Verde’de, belediye başkanı Julia FERNANDES’i ziyaret ettik.

Daha sonra, şehrin sembol desen ve işlemeleri olan Aliança Artesanal adlı sanat merkezinde, işleme ve motifleri, nasıl yapıldığını ve tarihi anlamı ile dönüşümünü öğrendik.

Öğle yemeği ardından, proje etkinliği olan Portekizce öğrenme etkinliklerine devam edildi.

7 Mayıs Cumartesi

“Multilanguage Learning to Know” isimli Erasmus projemizin 5. Gününde, Portekiz Porto’ya gittik. Şehirde kısa bir turun ardından, Palacio da Bolsa’yı ziyaret ettik. Douro Nehri kenarında yenen öğle yemeğinin ardından, tekne turu ile nehir boyunca Porto’nun tarihi ve kültürel yapılarına baktık. Atlantik Okyanusu kenarında verilen kısa bir mola sonrası, hareketliliğimiz sona erdi.

Etkinliklerimizden bazı kareler aşağıdaki gibidir:

 Multilanguage:Learning to Know Erasmus+ Project/cultural activities from Portugal mobility(Portekiz) - YouTube

  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK