My Home My Lab Etwinning Projemizin Sonuna Geldik

Projemizde 7 farklı ilkokuldan İngilizce Öğretmenleri olarak bir araya geldik.

Projemizde Konya, İstanbul, Ordu, Edirne, Mersin ve İzmir illerinden 7 okulu buluşturduk. Yabancı ortağımız bulunmamaktadır. İlkokul 4. Sınıf 9-11 yaş aralığında 87 katılımcı öğrencimiz vardır.

Twinspace alanımızda öğrencilerimizi İngilizce kullanımına teşvik etmek amacıyla çoğunlukla İngilizce kullandık. Bazı bölümlerde anadilde paylaşımlar da yaptık.Projemizde öğrenci merkezli yaparak yaşayarak öğrenme modelini temel aldık. Öğrencilerin yabancı dil becerilerini geliştirmeyi ve dil öğretimine yönelik motivasyonlarını artırmayı hedefledik. Öte yandan, onları İngilizce konuşma konusunda teşvik etmeyi amaçladık. Online eğitim sürecinde evde neler yapabileceğimizi görmek istedik ve yaparak yaşayarak öğrenme metodunu kullanmayı temel aldık. 4. sınıf öğrencilerimizle bilimle eğlen ünitemize de paralel olarak evlerimizde basit deneyler yapıp video ve fotoğraflarımızı bu platformda paylaştık. Evlerimizi küçük birer laboratuvara dönüştürmeyi hedefledik. Öğrenci deneyimlerini paylaşarak ortak okullar arasında kültürlerarası etkileşimi amaçladık. Öğrencilerimiz deney ve gözlemlerini sunarak ardından da diğer öğrencilerin deneylerini izleyerek yabancı dil becerilerini geliştirdiler. Uzaktan eğitim sürecinde evde yaptığımız deneylerle hem eğlendik hem keşfettik. İşbirlikçi çalışmalarla, webinarlarla sık sık bir araya geldiler. Ortak ürünler ortaya çıkardılar. Bilim insanları isimlerinden oluşan karışık takımlarımızı oluşturduk. Öğrencilerimiz farklı web 2.0 araçları öğrenip kullanma fırsatı buldu. Okullarımızdan, sınıf öğretmenleri ve velilerimizden de gerek etwinning gerekse projenin disiplinler arası yaklaşımı benimsemesiyle ilgili olumlu dönütler aldık.

  • 2 1
  • 08 Haziran 2021 18:27 261
  • balyazmali
  • Aktif Haberler
  • yed
    09 Haziran 2021 11:18
    0 0
    Tebrikler.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK