Nah's Ships-Nuh'un Gemileri eTwinning Projesi

Afetten önce neler yapmamız lazım, riskleri nasıl azaltmalıyız, hangi tedbirleri almalıyız, afet öncesinde-anında ve sonrasında neler yapmalıyız? gibi konulara cevap aramak için afet gönüllüsü olan Türkiye ve Avrupa ülkelerinden farklı okul öğretmenleri ile ilkini 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılında “Survivor” adlı uluslararası kalite etiketi ödülü kazanan “OKUL TABANLI AFET EĞİTİMİ” proje çalışmalarını okullarda tüm paydaşlar arasında yaygınlaştırmak, evlerde aile bireylerinin bilinçlenmesini sağlamak maksadıyla başlatmış; toplumda önlem alma kültürünü önceleyen zihinsel dönüşümü gerçekleştirmek için önemli bir adım olan 2021 yılının Afetlere Hazırlık Yılı ilan edilmesi üzerine harekete geçen 10 Türk 5 yabancı olmak üzere kurucular ve ortaklar 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılında da “Noah’s Ships-Nuh’un Gemileri” projesini hayata geçirmiştir.

 PROJE İÇERİĞİ:

Doğal afetler, öngörülemeyen, etkilenecek alan ve etki düzeyi tahmin edilemeyen doğal olaylardır ve çok sayıda can ve mal kaybına neden olabilir. Dünyada ve ülkemizde her yıl farklı doğal afetlerin yaşandığına ve bu afetlerin toplumlar üzerindeki etkilerine tanık oluyoruz. Çocuklar afetlerin en savunmasız bireyleri ve afetlerden etkilenen gruplardır. Her yıl milyonlarca çocuk doğal ve insan kaynaklı afetlere maruz kalıyor ve bu afetlerden farklı şekillerde etkileniyor. Bu proje ile çocukları doğal afetlere hazırlamak ve doğal afetlerin çocuklar üzerindeki etkileri konusunda farkındalık yaratmak amacıyla yapılmaktadır..

          Proje süresince çocuklarda sorumluluk, empati, işbirliği, adalet ve hoşgörü duygularını vurgulayan ve sorunlara farklı gözlerle bakmalarını sağladığı için daha yaratıcı fikirlerin ortaya çıkmasını sağlayan "Yapboz" modeli eğitim uygulanmaktadır.

PROJENİN HEDEFLERi

- Afete hazırlık kapsamında afetler hakkında temel farkındalık ve bilgilerin oluşturulması (Deprem, sel, yangın, salgın, kasırga, çığ, heyelan)

- Afet sonrası çocuklarda ortaya çıkan anksiyete ve anksiyete bozukluklarını en aza indirmek için okullarda afet öncesi farkındalık oluşturmak - Afete hazırlık kapsamında afetler hakkında temel farkındalık ve bilgi oluşturmak - Belirli 21. yüzyıl becerilerinin kazanılmasını sağlamak - Temel gerekli BT becerilerini sağlamak - Sosyal, kültürel ve iletişim becerilerini geliştirmek - Proje bazlı öğrenmeyi sağlamak - Çevre bilinci oluşturmak - Sosyal bilinç düzeyini artırmak - Öğrencilerin eleştirel düşünme, problem çözme, işbirliği, sorumluluk, araştırma ve girişimcilik becerileri kazanmalarını sağlamak - Psikomotor becerileri geliştirmek - Öğretmenlerin mesleki gelişimlerini geliştirmelerini sağlamak ve birbirleriyle etkili iletişim kurmalarını teşvik etmek.

PROJENİN ÇALIŞMA SÜRECİ

Karma ülke ekipleri oluşturulmuş ve her ekibe afet konusunda çalışma görevi verilmiştir. Proje kahramanımız Noah, öğrenciler tarafından tasarlanmıştır. Her ekip farklı doğal afetler üzerinde çalışmış, onları gemilere yüklemiş ve güvenli bir şehir kurmak için yola çıkmıştır.

Çalışma sürecinin son durumu, ekstra faaliyetler, ortak ve nihai sonuçlar ortakların katılımıyla bir web semineri ile belirlenmiştir.

  • 1 4
  • 08 Şubat 2021 23:43 430
  • alonewolf
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK