Neşeli Tıkırtılar eTwinning Projesi

’Neşeli Tıkırtılar’’

Muğla/Fethiye’de E-Twining Platformu(Avrupa Eğitim Platformu)Projesi kapsamında anaokulu ve anasınıfı öğrencilerine yönelik  ‘’Neşeli Tıkırtılar’’konulu proje ile çocuklara ağacın önemi, doğanın sürdürülebilirliği ilgili bilgiler kazandırılması amaçlanıyor.

Proje de Muğla Fethiye’den Kaymakam Mustafa Karslıoğlu İlkokulu Anasınıfından Ayşe Yıldırım,Yusuf İzzet Gökçe ilkokulu Anasınıfından Naciye Ardıç, Özlem Eren, Günlükbaşı İbrahim Gül Anaokulu’ndan Ümmühan Eryiğit Sertkaya, T.Emel Karatepe Salman, Elif Kayar, Ayşegül Kocatepe, Karaçulha İlkokulu Anasınıfından Fatma Betül Çetin, Şehit Sümer Deniz Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Anasınıfından Ayşe Konukçu, Özel Fethiye Birey Okulu Anasınıfından Çağla Küçükbenli Arslan yer alıyor.

Proje okulöncesi çağ grubu çocukların doğa da bulunan ahşap parçaları ile harmanlanmış öğretim yöntemini kullanarak sınıf içi ve açık havada sanat, müzik, oyun, fen vb. çalışmalarını kapsamaktadır. Neşeli Tıkırtılar projesinde yapılan çalışmalar, sürdürülebilir bir dünya bilinci kazandırmak için geri dönüşüm malzemelerinden oluşuyor. Öğrenciler bu projede doğada bulunan malzemeler hakkında farkındalık kazanarak, ağacın önemi, doğanın sürdürülebilirliği ilgili bilgiler ediniyor.Doğadaki ahşap materyaller ile eğitim materyali tasarlama, üç boyutlu ve analitik düşünme becerilerinin kazanılması hedeflenirken, öğrencilerde iş birliği içinde çalışmayı teşvik edecek ve farklı öğrencilerle tanışarak sosyal becerilerini geliştirmeleri amaçlanıyor. Öğrenciler de dijital verileri kavrama, web2 araçlarını kullanma becerileri kazanmalarına yardımcı olmanın yanı sıra 6 okulun yer aldığı ve 2 ay süren projede öğrenciler ahşap malzemelerle sanat, oyun, fen, müzik gibi disiplinler arası etkinlikleri tasarladılar. Öğrenciler projede aktif yer aldılar fakat okuma yazma bilmedikleri için web2 araçları kullanımı ve diğer konularda ortaklar öğrencilerine rehberlik ettiler.

Farklı okullardan öğrenci ekipleri kurularak bir çok ortak ürün çalışması yapılırken,  Çalışma takviminde yapılacak etkinlikler forum, chat, webinar, ve diğer iletişim araçları ile iletişime geçilerek tüm ortaklarla belirlenirken her ortağa görev dağılımı yapıldı. Projede velilere ve öğrencilere yönelik online seminer çalışmaları ve projede yapılan çalışmalarla sanal sergi yapılması planlanıyor.

  • 0 0
  • 07 Mayıs 2022 12:29 472
  • Ayşe Yıldırım
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK