Nilufer Hatun İlkokulu (İSTANBUL ŞİŞLİ)

Nilufer Hatun İlkokulu

TÜM OKULLAR -> İSTANBUL -> ŞİŞLİ
Kurum Kodu737193
Hizmet Puanı18
Yerleşim YeriŞehir
Hizmet Bölgesi2
Hizmet Alanı4
Zorunlu Ç. Süresi6
Not: Okul tanıtım sayfalarında yer alan bilgiler, üyelerimiz tarafından girilmiştir.
Paylaş
Gönderen: morduman (01 Temmuz 2013)

okul nişantaşındadır teşvikiyeye yakın bir yer.daha açıklamaya gerek yok sanırım :)



Gönderen: Gizli (03 Ağustos 2012)

1914 yııinda Eğitim - Öğretime açılan Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu çeşitli aşamalardan geçerek günümüze kadar gelmiş olup, halen işlevini sürdürmektedir. Okulumuz başlangıcından beri iki ayrı kökene dayanmaktadır. Okulumuz son şekliyle birleşitirilmeden önce Nilüfer Hatun ve Selim Sırrı Tarcan adlarını taşıyordu.

Her iki adla anılan okulun yerinde 1900'lü yılların başında iki ahşap konak bulunuyordu ve bunlar bir koridorla birbirine bağlıydı. II. Abdülhamit' in damadı Mahmut Celalettin Paşa'nın sahibi olduğu bu konaklar 1919 yılında Manizade Hüseyin Bey tarafından satın alındı ve kuzeyde bulunan konak Nilüfer Hatun Kiz Okulu olarak kullanılmaya başlandığında güneydeki konak ise ev olarak kullanılıyordu.

16 Mart 1920'de Istanbul Itilaf Devletleri tarafından işgal edilince her iki bina da italyanlar ile ingilizlerin kullanımına geçti. Konaklar ahşap yapı sanatının en güzel örneklerindendi. Çeşitli motiflerle süslü ve zamanının antika eşyalari ile dekore edilmiştir. İngilizler, konaklari Manizade Hüseyin Bey'den teslim aldılar. Çıkarttıkları bir yangınla her iki konağı da yakıp arsa haline getirdiler. Istanbulun kurtuluşundan sonra Belediye tarafindan satın alınan eski konakların arsalari üzerine 1929'da şimdiki konumuyla iki okul binasi inşaatına başlandı. 99 bin liraya mal olan her iki bina da Nilüfer Hatun Okulu adıyla 1930 yılında öğretime başladı.

Beş yıl sonra iki bina birbirinden ayrılarak iki ayrı okul haline getirildi. Kuzeydeki bina önce 15. Okul, 1949 yılında da Nilüfer Hatun adını aldı. Güneydeki bina ise önce 52. Okul, 1952 yılında Ihlamur, 10 Temmuz 1958 yılında da Selim Sırrı Tarcan adını aldı. 1957 yılında Nilüfer Hatun Ilkokulu bünyesinde bagımsız bir Ortaokul açıldı. Böylece iki binadaki okul sayısıüçe çıktı.

1990 - 1991 öğretim yılında Nilüfer Hatun Ortaokulu, Nilüfer Hatun Ilkokulu ve Selim Sırrı Tarcan Ilkokulu birleştirilerek, Nilüfer Hatun Ilkögretim Okulu adını aldı. İşgal döneminde ara verdigi yılların dışında başlangıcından bu güne kadar 84 yil boyunca degişik adlarla, eğitim ögretim veren okulumuzdan çok sayıda devlet adamı, iş adamı, politikacı, sanatçı başta olmak üzere, her meslekten insan yetişmiştir.



Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK