No Words But Many Roles Etwinning Projesi

NO WORDS but MANY ROLES

Bir eTwinning projesi olan “No Words but Many Roles” Gaziantep ilinin Şahinbey ilçesinde bulunan Emine Ulusoy İlkokulunda görevli İngilizce öğretmeni Aygül Ayran tarafından Şubat 2021’de tasarlanmıştır. eTwinning kurucuları olarak Aygül Ayran ve Hatay İlinin Antakya İlçesinde Narlıca İlkokulunda görevli sınıf öğretmeni Fatma İsaoğlu projede faaliyetlerine başlamıştır. Daha sonra Türkiye’nin 8 ilinden ve Azerbaycan’ın bir ilinden olmak üzere proje ortakları 11 olarak faaliyetlerini sürdürmeye başlamışlardır.

Projede yer alan öğretmenler; Arzu ÖZTEKİN- Fethi Gemuhluoğlu İlkokulu- Pendik / İstanbul, Aygül AYRAN- Emine Ulusoy İlkokulu- Şahinbey / Gaziantep, Elif TURGUT - Prof. Dr. Fuat SEZGİN İlkokulu- Kayapınar / DİYARBAKIR, Emine Sibel ERYİĞİT- İsmetpaşa İlkokulu- Sungurlu/ÇORUM, Esra AKPINAR- Yeşiltepe İlkokulu -İzmir / KONAK, Fatma İSAOĞLU- Narlıca İlkokulu – Antakya / HATAY, Havide ÇİÇEK- Kelekçi Gazi İlkokulu- Acıpayam / DENİZLİ, Mehriban HUSEYNOVA- 22 nömrəli tam orta mekteb - Gence, AZERBAYCAN, Sabriye KILIÇ- Şehit Erol Olçok İlkokulu- Karatay, KONYA, Seher GERZE- İstiklal İlkokulu Muratpaşa / ANTALYA, Tuğçe YAVAN - Işıkalp İlkokulu- Merkez / KIRKLARELİ.

“No Words but Many Roles” projemiz 11 ilden öğretmenlerimizin özverili çalışmalarıyla akıcı bir şekilde yaşamını sürdürüyor. Proje ortaklarımızın takım çalışmasına sahip olması, iş birlikçi tutumları, destekleyici davranışları ve samimi iletişim yaklaşımları sayesinde projemiz ayakta kalmayı başarmış ve hayatta kalmaya devam etmektedir. Projemizi en çok renklendirenler ise tabii ki öğrencilerimizdir. 11 ilden toplam 242 öğrencimiz bu projemize katılarak projemize rengarenk bir çalışma enerjisi yansıtmışlardır. Projemizin bel kemiği olan öğrencilerimiz projemizin hayatta kalmasında en etkili rolü oynamışlardır.

Sessiz sinema her kademeden ve her yaştan öğrencinin anlatım hayal gücünün gelişmesine yardımcı olacak drama alanında yer alan bir oyun türüdür. “Sessiz sinema” oyunuyla hayat bulan projemizin amacı öğrencilerin İngilizce kelimeleri; sosyalleşerek (farklı illerden öğrencilerle tanışarak sosyal dünya görüşünün genişletilmesi ve bu öğrencilerle de online olarak karşılıklı sessiz sinema oynaması), eğlenerek (kelimeleri anlatırken özgürce rollere bürünerek),  sahip olduğu fakat farkında olmadığı yeteneklerinin farkına varmasına ön ayak olarak (kelimeleri kendine özgü yollarla sessizce anlatması), en önemlisi de özgüvenlerini arttırarak öğrenmelerini sağlamaktır.

Bu eTwinning projemizin amacına ulaşması için çalışan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Projemizi renklendiren ve hayatta tutan sevgi ve heyecan dolu öğrencilerimize de tüm çalışmalarından ötürü takdirlerimizi sunuyoruz.

  • 0 1
  • 03 Haziran 2021 23:27 236
  • Aygül Ayran
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK