Norm Fazlası Ataması İçin Yardımınıza İhtiyacım Var.

tarih_sever
18 Aralık 2021 13:02

Eşimle sözleşmeli öğretmen olarak aynı ilçede ve zorunlu hizmet bölgesinde görev yapıyoruz. Norm fazlasıyım. Bu sene il milli eğitim müdürlüğünün resmî yazısında valilikçe resen atama yapılacaktır ibaresi var. Ayrıca bu atama sadece sözleşmeli öğretmenlere açılmış kadrolular başvuru yapmayacak. Bana açılan da sadece merkez okullar. Görev yaptığımız ilçeye çok uzakta. Şimdi sorum şu:
1) Bulunduğum ilçede görevlendirme ile değerlendiriliyorum. Gönderilir miyim?
2)Eşimle aynı yerde olmamız sebebiyle bizi ayırabilirler mi? tercih vermezsem, resen olarak?
3) zorunlu hizmetimde iken beni resen olarak merkezde 1/1 olan bir yere çekebilirler mi?

Kısaca bu bilgiler ışığında tercih vermezsem merkeze gönderilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum.

creasy
18 Aralık 2021 15:53

Teknik olarak sözleşmeli öğretmen norm fazlası olamaz hocam. O yüzden tercihlerinizi dikkatli yapmanızı tavsiye ederim. Sizi herhangi bir yere atayabilirler. İmzaladığınız Sözleşme metninin 11/ç,d maddelerine göre kabul etmemeniz durumunda sözleşmeniz sona erdirilebilir çünkü.

niluferr - 18 Aralık 2021 16:07
Hocam sözleşmeli öğretmen norm fazlası olur.Kadrolu ve sözleşmeli öğretmen olan okulda, norm fazlası olmada sözleşmeli öğretmen önceliklidir.'' teknik olarak'' derken ne demek istediniz?
creasy - 18 Aralık 2021 16:39
Demek istediğim sözleşmeli öğretmenler norm fazlası olarak kalamaz. Bir kadro ile ilişkilendirilmeleri zorunludur. Sözleşmelerinin 11. maddesinde açıkça belirtilmiştir. ç) Sözleşmeli öğretmenin, görev yapmakta olduğu il genelinde alanında ihtiyaç kalmaması halinde sözleşmesi sona erer. d) Sözleşmeli öğretmenin, ihtiyaç fazlası öğretmen olması durumunda il içinde alanlarına uygun eğitim kurumlarına atanmayı kabul etmemesi halinde sözleşmesi sona erer.
tarih_sever - 19 Aralık 2021 00:03
Hocam yazdığınız ç maddesindeki sözleşmenin fesih kararı sendika davası sonucu danıştay tarafından durduruldu diye biliyorum.
niluferr
18 Aralık 2021 16:15

Hocam mevzuata göre özrünüzün bulunduğu ilçe dışına atmanızın olmaması gerekir. Genelde de yapılmaz.Ancak geçmiş yıllarda yapmış olan şehirler var. Böyle bir durumda itiraz dilekçeleri ve red gelmesi durumunda da dava açma yolunu izlemenizi öneririm.Araştırırsanız bu tür atamaların nadir yapıldığını göreceksinizdir. Stres olmayın.Zaten merkezde, başka ilçeden atama olacak kadar ve eş durumu özrü olanları dahi atayacak kadar boş kadro olabilmesi bana çok mümkün gelmiyor ama tabi bunların hepsi benim varsayımım.Şehrinizi bilmiyorum.Sendikalara danışabilirsiniz ayrıca.

tarih_sever - 19 Aralık 2021 00:39
Hocam bekleyip göreceğiz gibi görünüyor. Eşiyle beraber olanlar için de gönderilmek riskli çünkü. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz ve açıklamalarınız için.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK