Yönetmeliğe uygun olan bir şey göze batıyırsa bunu gözüne batıran insanlar sorunludur hocam yönetmeliğin bir öğretmene verdiği hakkı almaya kimsenin hakkı yok okulun fiziki imkanları varsa öğretmen norm fazlası olup yüz km ötedeki okula atanma ihtimali varsa olan bir şeyi odurmamaya çalışmak uygun değil hocam iki sokak aşağıdaki okulda 15 er kişilik sınıflar varken bu sokakta 30 a tamamlanacak diye ara sınıflar birleştiriliyorsa bu art nıyetten başka bir şey değil daha geçenlerde buraya bir meslektaş yazmıştı sayı 35 olmadığı için 34 kişiye ikinci şube açılmıyormuş diye , 30 nerden çıkmış 35 nerden çıkmış böyle bir sayı yok hocam
Hocam onlarınki de yönetmelik dışı aslında mevcutları 40 üstüne çıkıyor. Bir alt sokaktaki mevcudu az dediğiniz okul için de aynı şey geçerli. O norm da düşürülmeli.
Yani ben böyle bir uygulama varsa herkes için olmalı, insiyatif kullanımına açık olmamalı, veya maddeyi kişilerin yorumlayışına göre sayı şu kadar oldu aç ya da kapa durumu olmamalı diyorum. Size haksızsınız karşıyım gibi yazdığımı düşünmeyin lütfen.
Biz sınıf mevcutları daha kalabalık olduğu için dört şube olan bir kadememizin diğer üç sınıf kadamesi üçer şube diye tayini çıkan bir öğretmenin ardından normun kapatılmasını yaşadık. Böyle daha güzel oldu her kademenin şube sayısı üç oldu dedi müdürümüz. Hem devlet ekonomisi içinde iyiymiş diğer sınıflar 20şer kişiyken o arkadaşların 30 oldu ve farklı dezavantajlı grup öğrencili taşımalı bir köy okuluyken yaptı. Ne yazık ki, her şey oluyor herkes istediğini yapabiliyor yönetmelik de yetmiyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Hepimiz sadece öğrencilerimiz, eğitim öğretim için çalıştığımız, derdimizin bunlarda ibaret olduğu bir eğitim öğretim yılına başlayıp hep öyle çalışalım inşallah