Norm fazlası olduğunuz için 2026-2027 eğitim-öğretim döneminde Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni uygulamasına dahil olacaksınız. MEB'in yayımladığı son 2026/70 sayılı genelge uyarınca, norm fazlası öğretmenler için bu yıl süreç farklı işletilecektir.Mevcut durumunuza göre sizi bekleyen aşamalar ve haklarınız şunlardır:
1. Akademi Eğitimi ve Geçici Alan DeğişikliğiEğitim Süreci: Bakanlık, ataması yapılamayan norm fazlası öğretmenleri Milli Eğitim Akademisi bünyesinde eğitime alacaktır.
Geçici Görevlendirme: Bu eğitimi başarıyla tamamlamanız halinde, öğretmen ihtiyacı bulunan diğer branşlarda geçici olarak görevlendirilebileceksiniz.
2. İl İçi Norm Fazlası Atama HaklarıRutin Atamalar: Her yıl genellikle Ekim-Kasım aylarında yapılan il içi norm fazlası öğretmen atamalarına başvuru hakkınız saklıdır.
Tercih Önceliği: Kendi ilçenizde veya il genelinde boş norm bulunan okulları tercih ederek kendi branşınızda kalmaya devam edebilirsiniz.
3. 2027 İsteğe Bağlı Alan Değişikliği Hakları Diplomaya Dayalı Hak: Eğer geçmek istediğiniz farklı bir branşta lisans diplomanız varsa, norm fazlası olmanız 2027 İlkbahar döneminde açılması beklenen genel alan değişikliğine başvurmanıza engel değildir.
Avantaj: Genel alan değişikliği kılavuzu yayımlandığında, norm fazlası öğretmenlerin yer değişikliği hakkı öncelikli olarak değerlendirilebilmektedir.
Yapay Zekaya sordum cavap olarak böyle dedi
