burda dosya paylasilamiyor mu ?Hocam norm fazlası kılavuzu 5 maddeyi inceleyin . 5. Maddenin bir şıkkın da DİKKAT diye bir bölüm kutu içine alınmış. Ayrıca bu kutu içine alınan yerden başka sizler için belirtilen sadece resen atamadan muaf tutulduğunuz . Hadi görevlendirmedende muaf tutulsaniz bile öğretmen akademisine çağrilip kurs almaniz ve başka branşta ders vermeniz mümkün olabilir. Başka branşta ders vermeniz istek dışında yada isteğe bağlı genelgede bahsedilmemis.
hocam bende resim eklemeyi bilmiyorum ondan direkt alıntı yapacağım. o dikkkat yazan kısım şu:
DİKKAT! Atamalar önce ilçe içinde isteğe bağlı, ardından ilçe içinde resen atama şeklinde
yapılacaktır. İlçesinde isteğe bağlı veya resen atama sonucunda herhangi bir eğitim kurumuna
yerleşemeyenler için ilçe grubuna geçilecek; ilçe grubu içinde önce isteğe bağlı, ardından resen
atama yapılacaktır. Bu sıralama sonucunda herhangi bir eğitim kurumuna atanamayanlar için
il genelinde isteğe bağlı atama yapılacaktır. İl/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde ihtiyaç
fazlası olarak belirlenenler, 5.1. madde kapsamındaki istisnadan yararlanamayacaktır.
biz bunu ilçe mem -atama birimi ile konuştuk. atama nın bana dediği şu: kadrosu ilçe veya il mem de olan engelli biri 5.1 maddesinden yani resen atamadan muafiyetten faydalanamıyor.
ancak kadrosu okulda ise faydalanıyor. benim kadrom okulda mesela ondfan faydalanıyorum ama kadrom il/ilçe mem de olsa idi faydalanamıyor olacaktım. Şunu sorabilirsiniz: "Engelli öğretmenin kadrosu nasıl olurda il/ilçe meme geçer?" hocam geçebilir. mesela adam yurtdışında öğretmense ve gelir gelmez norm fazlası olmuşsa evet geçebilir. dahası mesela il/ilçe emri ile gelmiş olabilir yine aynı durum.