Norm Fazlası Yönetici

serkandemirel36
07 Mart 2020 01:15

Bir ilkokulda müdür olarak gorev yapiyorum. İkinci 4 yillik görevlendirilmem bu eğitim öğretim yılı başında yapıldı.Okulumda ögrenci sayısı azaldığından norm um düştü.Bağlı bulunduğum İl Milli Eğitim Müdürlüğü norm fazlasi yönetici atama duyurusu yayinlayacak.Benimde tercih yapmam gerektigini yoksa öğretmenliğe döneceğimi söylüyor.Yönetmeliğin 36.maddesinde cok acik ve net bir şekilde "bu durumda olanlarin isterlese kalan görev sürelerini kendi okullarında tamamlayabilecegini" söylüyor.Ancak İl Milli Egitim Müdürlüğü , normumun kaldirildigini müdür yetkililige düştüğünü vs. söyleyerek tercih yapmam için diretiyor.Cimer den gorus ve bilgi istedim onlarda bana bu işlemi yapmak isteyen İl MEM den cevap alip tekrar bana gönderdiler.cevap yine ayni yönetmelikteki madde ile hiç alâkası olmayan" tercih yapmak zorundasın" oldu. Yönetmelige aykiri bu durum karşısında ne yapmam gerekiyor?Bana bir yol gosterirseniz sevinirim.

ölecek adam
07 Mart 2020 06:12

Hocam, kendi okulumuzda m0dürlük normu yoksa müdürlüğe nasıl devam edebileceksiniz anlayamadım. Kendi okulumuzda devam edebilirsiniz evet ama öğretmen olarak görev yaparsınız. İlgili maddeyi buraya yazarsanız beraber yorımlarız.

serkandemirel36 - 07 Mart 2020 07:41
Günaydın.Yonetici atama yonetmeligi ,yonetici norm kadrosunda degisiklik 36.madde.
serkandemirel36 - 07 Mart 2020 07:50
Yönetici norm kadrosunda değişiklik MADDE 36 – (1) Norm kadro fazlası müdür yardımcıları, hizmet puanı daha az olandan başlamak üzere belirlenir. Hizmet puanının eşit olması durumunda ise sırasıyla yöneticilikteki hizmet süresi, öğretmenlikteki hizmet süresi daha az olan norm kadro fazlası olarak belirlenir. (2) İlgili mevzuatında belirtilen yöneticilik norm kadrosuna esas kriterler çerçevesinde müdür veya müdür yardımcısı norm kadrolarının bazıları veya tamamı kaldırılan e
serkandemirel36 - 07 Mart 2020 07:51
eğitim kurumlarında norm kadro fazlası olanlar, il içinde ilan edilecek durumlarına uygun ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına aynı yöneticilik görevi ile sınırlı olmak ve kalan görev sürelerini tamamlamak üzere yönetici olarak görevlendirilme isteğinde bulunabilir. Aynı eğitim kurumuna aynı yöneticilik görevi için birden fazla görevlendirilme isteği olması durumunda sırasıyla, yöneticilikteki hizmet süresi, öğretmenlikteki hizmet puanı fazla olan adayın görevlendirmesi yapılır.
serkandemirel36 - 07 Mart 2020 07:56
Eşitliğin devamı hâlinde görevlendirilecek aday kura ile belirlenir. Bu kapsamda başka eğitim kurumlarına görevlendirilmek istemeyenler veya tercihlerine görevlendirilemeyenler, kalan yöneticilik görev sürelerini bulundukları eğitim kurumunda tamamlar. Bu konumda olanlardan kalan görev sürelerini bulundukları eğitim kurumunda tamamlamak istemeyenler ile diğer eğitim kurumlarında yönetici olarak görevlendirme isteğinde bulunmayanlar, kadrolarının bulunduğu eğitim kurumunda alanlarında açık norm
serkandemirel36 - 07 Mart 2020 07:57
kadro olması ve istemeleri hâlinde bu eğitim kurumuna; aksi durumda ise öncelikli olarak kadrolarının bulunduğu ilçe içerisinde durumlarına uygun bir eğitim kurumuna, ilçe içerisinde durumlarına uygun norm kadro bulunmaması halinde ise il içerisinde istekleri de dikkate alınarak alanlarında açık norm kadro bulunan eğitim kurumuna öğretmen olarak atanır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK