Öğrenci ya da öğretmen pozitif çıksa da eğitim sürecek!

Okullarda 31 Ağustos’ta başlayan uzaktan eğitimin ardından yüz yüze eğitim de kademeli olarak başladı. Birinci sınıflarla birlikte , 2, 8 ve 12. sınıfların da yüz yüze eğitime başlaması gündemde. Eğitim corona virüs önlemleri kapsamında maskeli ve sosyal mesafeli sürüyor. Tüm önlemlere rağmen veliler, öğretmenler ve öğrenciler, ‘okulda corona virüs vakası görülmesi halinde ne yapılacağını merak ediyor. Sağlık Bakanlığı, öğrencide, öğretmende veya servislerde corona virüs çıkması durumunda ne yapılacağı konusunda bir çalışma rehberi hazırladı. İşte ayrıntılar...

Sağlık Bakanlığı hazırlandığı eğitimde olası corona virüs vakası senaryoları üzerine 'Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi' hazırladı. 

Okulda bir öğrenci ya da öğretmende virüs tespit edildiğinde ne yapılacak? Sağlık Bakanlığı salgın rehberi güncellendi, hangi durumda nasıl bir uygulamaya gidileceği madde madde anlatıldı.

Buna göre, virüs bir öğrencide çıkarsa eğitim devam edecek. Aynı anda iki ya da daha fazla öğrencide çıkarsa o sınıftakiler 14 gün karantinaya alınacak. Rehbere, okullarda pozitif vaka çıkması durumunda yapılması gereken uygulamalar eklendi. 4. sınıflaran itibaren herkesin maske taktığı sınıfta bir öğrenci pozitif çıkarsa, maske takmak koşuluyla eğitim devam edecek. Öğrenciler ve öğretmen 14 gün boyunca en az 2 ders saati arayla, günde 2 kez ateş ölçümüyle takip edilecek.

Bu sınıf, diğer sınıflardan farklı zamanlarda teneffüse çıkacak.

İşte tüm ayrıntılar...

BİR SINIFTA ÖĞRENCİLERDEN HERHANGİ BİRİNE COVID-19 POZİTİF TANISI KONULMASI DURUMUNDA

Öğretmenin ve öğrencilerin kurallara uygun şekilde ağız ve burnu kapayacak şekilde maske kullanması halinde,

- Öğrenciler temaslı kabul edilir ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla okula devam eder. - Öğretmenler temaslı kabul edilir ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla eğitim vermeye devam eder.

- Pozitif vaka çıkan sınıfta görev alan öğretmenler ve o sınıfın öğrencileri, okul tarafından 14 gün boyunca en az 2 ders saati arayla günde iki kez semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilir ve bunlar kayıt altına alınır. Bu sınıftaki çocukların teneffüs saatinin diğer sınıflardan farklılaştırılması sağlanır. 

-Semptom veya yüksek ateşi tespit edilen kişi sağlık kuruluşuna yönlendirilir. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre herhangi bir semptom göstermeyen öğrenci/öğretmen okula devam eder, aksi durumda ise vaka olarak kabul edilir.

Aynı sınıfta ikinci kez vaka çıkarsa sınıf öğrencilerin tamamı yakın temaslı olarak kabul edilir.

ÖĞRETMENİN POZİTİF VAKA ÇIKMASI DURUMUNDA

Eğer öğretmenin okul dışında riskli bir teması yoksa,

- İlk pozitif vaka çıkan sınıftaki tüm öğrenciler yakın temaslı kabul edilir.

- Okulda tüm öğretmenler temaslı kabul edilir ve maske takmak koşuluyla okula devam eder

. - Öğretmenlerin okul tarafından 14 gün boyunca en az 2 ders saati arayla günde iki kez semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilir ve bunlar kayıt altına alınır.

- Okul tarafından 14 gün boyunca günlük iki kez semptom sorgulaması ve ateş ölçümleri gerçekleştirilir ve bunlar kayıt altına alınır. Semptom belirten veya yüksek ateşi tespit edilen öğretmen sağlık kuruluşuna yönlendirilir.

- Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre okula devam eder veya vaka olarak kabul edilir.

EĞER ÖĞRETMENİN OKUL DIŞINDA RİSKLİ BİR TEMASI VAR İSE

Diğer öğretmenler ve ilk vaka çıkan sınıftaki öğrenciler temaslı kabul edilir, okul tarafından 14 gün boyunca en az 2 ders saati arayla günde iki kez semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilir ve bunlar kayıt altına alınır.

Semptom belirten veya yüksek ateşi tespit edilen kişiler sağlık kuruluşuna yönlendirilir. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre kişiler okula devam eder veya vaka olarak kabul edilir.

Öğretmenlerin kuralına uygun ağız ve burnu kapayacak şekilde maske taktığı, öğrencilerin maske takmadığı ya da düzensiz taktığı durumlarda, sınıfta yer alan tüm öğrenciler yakın temaslı olarak kabul edilir. Öğretmenler temaslı kabul edilip maske ile çalışmaya devam eder. 

SINIFTA DERS VEREN ÖĞRETMENDE COVID-19 POZİTİF VAKA SAPTANMASI DURUMUNDA NE YAPILACAK?

Öğretmenin ve öğrencilerin sürekli şekilde ağız ve burnu kapayacak şekilde maske kullanması halinde, Öğrenciler temaslı kabul edilir ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla okula devam eder. Öğretmenler temaslı kabul edilip maske ile çalışmaya devam eder.

Öğretmenler ve öğretmenin derse girdiği sınıftaki öğrencilerin, okul tarafından 14 gün boyunca en az 2 ders saati arayla günde iki kez semptom sorgulaması yapılarak ateş ölçümleri gerçekleştirilir ve bunlar kayıt altına alınır.

Semptom belirten veya yüksek ateşi tespit edilenler sağlık kuruluşuna yönlendirilir. Sağlık kuruluşunun değerlendirmesine göre bu kişiler okula devam eder veya vaka olarak kabul edilir.

SERVİSLERDE, ÖĞRENCİLERDEN BİRİNDE COVID-19 POZİTİF VAKA SAPTANMASI DURUMUNDA NE YAPILIR?

Servis şoförü/rehber personel, kurallarına uygun ağız ve burnu kapayacak şekilde maske kullandığı, öğrencilerin maske takmadığı ya da düzensiz taktığı durumlarda, öğrenciler yakın temaslı kabul edilir ve bu servisteki öğrenciler eve gönderilerek 14 gün boyunca temaslı takibine alınır.

Servis şoförü/rehber personel temaslı kabul edilip maske ile çalışmaya devam eder. Semptomlar açısından kendini takip eder.

Servis şoförü/rehber personel ve öğrencilerin kurallarına uygun şekilde ağız ve burnu kapayacak şekilde maske kullanması halinde, Öğrenciler temaslı kabul edilir ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla okula devam eder.

Servis şoförü/rehber personel temaslı kabul edilir ve kuralına uygun maske takmak koşuluyla çalışmaya devam eder.

 

NTV

 

COVID-19 SALGIN YÖNETİMİ VE ÇALIŞMA REHBERİ
 
  • 3 44
  • 02 Ekim 2020 16:46 22.926
  • Aktif Haberler
  • sasad
    03 Ekim 2020 13:36
    4 0
    Gerçekten çok açıklayıcı bir yazı olmuş. Kısaca her türlü okuldasınız.
  • doganemin
    03 Ekim 2020 12:08
    1 1
    @rentu öğretmenim, pozitif vakayla aynı ortamı paylaşmaya devam etmeyeceğiz. Genel bir yanlış anlaşılma var bu haberde ama sıkıntı, yine her zaman olduğu gibi yapılan açıklamanın net olmayışı, bizlerde değil.

    "Pozitif çıkan öğrenci veya öğretmen okula devam etmeyecek. Karantinaya alınıp tedavisi yapılacak." Tersi bir durum gerçekten mantıksızlık zaten. Filyasyonda görevli kişiler boşuna uğraşıyor o zaman. Her yere girmek için HES kodu isterken, pozitif vakalı öğretmen veya öğrenci okula devam edecek şeklinde bir açıklama yapılmaz.

    Bu kararlar, pozif vakanın görüldüğü kurumlardaki diğer öğretmen ve öğrenciler için yapılması gerekenlerle ilgili kurallar.
  • rentu
    03 Ekim 2020 11:19
    1 0
    Bu yazının mantıklı bir açıklaması yapılmalıdır!Bir pozitif vakayla aynı ortamı paylaşmaya devam edin nasıl denilebilir?16 Mart'ta bir pozitif vakayla tüm okullar kapatılırken şimdi yapılan bu açıklama ne demek oluyor?
  • ütopya27
    03 Ekim 2020 08:46
    3 0
    Zaytung haber mi bu!!!
  • mstykt
    03 Ekim 2020 08:05
    5 0
    Sendikalar uyuyor mu ? Alooo sesimizi duyan var mı acaba ??? Sizi de bu süreçte tanımış, ne kadar öğretmen dostu olduğunuzu görmüş olduk merak etmeyin !
  • mstykt
    03 Ekim 2020 07:55
    7 0
    Bunlar iyice ne yapacaklarını şaşırdılar.2 saatte bir yaşıyor muyuz diye kontrol edecekler oyle mi ? Artik gerçekten pesss diyorum !
  • sulo555
    03 Ekim 2020 04:04
    2 0
    Dünyanın çivisi çıktı... Ben bile okuyunca şok oldum. Ki okulların açılmasını çok istiyorum.
  • tarkan555
    03 Ekim 2020 03:16
    6 0
    Ikeride şoyle bir itaraf gelise hiç şasirmayin .Zaten bir şekilde ölecek insanoğlu ; korona buna vesile oldu . Yani normal bir durum gibi lanse edilirse ki bu da denecek goreceksiniz .

    Tedbir onlem koruma korunna hepsi rafa kalkti egitim camisini atiyorum cukura cikanlar hayatta kalir cikamayan a da elveda

    EMEKLIIKIKTE 60 YAŞ VE 25 YIL ZORUNLU FIILI CALISMA SINIRINI KALDIRIN ! O ZAMAN
  • tarkan555
    03 Ekim 2020 03:11
    5 0
    Sürü Bagisikliginin Da Boylesini ıngillere Denedi Neredeyse Tepetaklak Oluyordu Unuttunuz Mu !!

    olay şundan ııbaret Korona Tablolarında Acıklar Seffaf Olmayan Yonler Ortaya Cıktıkca Sınırlerı Arttı Duygusal Tepkı Kararları Alınmaya Devam Edecekler . Farkında Degılker Ama Kutsal Dedıklerı Ogretmenlık Meslegını ıcra Edenlerı Meslekten Kıtlesel Sogutuyorlar .

    atesı Olan Her 2 Saatte Bır Atesı Olculecek .
    okul Hastanemı Egıtım Yerımı Kım Olcecek Artık Alınan Kararlar Akuldan Uzak Korkutucu Olmaya Dogru Gıdıyor
  • ekinci657
    03 Ekim 2020 00:56
    5 0
    Arkadaşlar yanlış anlamayın amacım siyaset yapmak değil ancaaaak şöyle bir geniş açıyla bakarsanız eğer; elestiren meslektaşlarımın çoğu her kararin arkasinda duran sendika üyesidir. Hatayı biraz da kendimizde aramamız lazım. Takım tutar gibi sendikacılık var bu meslekte. Dogruya doğru demedikçe, mesleki haklarımızı ortak paydada savunmadıkça daha cooook oyuncak oluruz.
  • mrcmrt
    03 Ekim 2020 00:33
    4 0
    Anladıgım kadarıyla covid olsakda covid li sayılmıyoruz.
  • 19305844
    03 Ekim 2020 00:03
    3 0
    En güzeli bu oldu ama :)
  • zuhal044
    03 Ekim 2020 00:02
    5 0
    Kronik rahatsızlığım var üstelik gebeyim. Uzaktan eğitimle elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu açıklama karşısında şok geçirdim resmen, canımız kıymetli değil onu anlamış oldum. Bizleri de çağırın okula tam olsun, önlem almaktansa kalan sağlar bizimdir mantığı bu ülkeyi nereye götürecek göreceğiz. Belki de GÖREMEYECEĞİZ ....
  • zeynnn55
    02 Ekim 2020 23:44
    6 0
    bu bir şaka olmalı! Hepimizi ateşe mi atacaklar? annelerimizi babalarımız. çocuklarımıza bakanımız var 65 yaş üstü. Bu mu çözüm? Eba nın sağlıklı işlemeyişinin ve teknolojik yetersizliğin bedeli bu olmamalı. Hangi aklı selim insan sınıfta covidli birey varken cocugunu okula gonderir?
  • zuhal044
    02 Ekim 2020 23:26
    3 0
    asparagas haber sanıp olmaz böyle akla zarar açıklama diyordum ki eğitimhanede bile paylaşıldıysa bu haber cidden Allah yardım etsin bize. Hem kronik rahatsızlığım var hem hamileyim,uzaktan eğitimle öğrencilerimi mağdur etmemeye özen gösteriyorum. Ama yakın zamanda bizleri de okula yüz yüze hasta olmaya çağıracaklarından şüphem kalmadı. Kim öle kim kala....
  • naciekinci
    02 Ekim 2020 23:13
    9 0
    Pes diyorum başka bir şey demiyorum. Devlet gözü tamamen karartmis bu şartlarda okullar yüzde yüz açılır. Ölenler ölecek kalanlarla da yola devam edilecek.
  • tarkan61
    02 Ekim 2020 23:04
    9 0
    Nasil tavsiyeymis bu...Ögretmene öğrenciye virüs bulasmasi önemli degil ! Egitime devam...Ancak şunu kimse düşunmuyor...Yasli,kronik rahatsizligi olan ögretmenler ve ögrenci yakinlari büyuk risk altinda...Zaten ögrenciye bulasmasi cok önemli degil...Ögrencinin tasiyici olmasinin tehlikesi düşünülmeli...
  • karasenir06
    02 Ekim 2020 22:52
    8 0
    Akıllara ziyan bir açıklama inşallah bu şekilde okulları açmayı planlamıyorlardır. Resmen insan sağlığını hiçe sayan bir karar.
  • clamidia72
    02 Ekim 2020 22:41
    0 0
    1500 vaka hastanede x 10 evinde x10 tespit edilemeyen belirtisiz x7ay x30 gün= 31 milyon 5 yüzbin. Nüfusun yaklaşık 5 te ikisi geçirmiş. Toplum bağışıklığına ne kaldı.
  • terazii
    02 Ekim 2020 22:18
    3 0
    Pes
  • hamurcu38
    02 Ekim 2020 21:51
    25 1
    Bilim kurulunun son kararı,ya kovid olursunuz ya da biz sizi kovid yapmasını biliriz..
  • Afalp
    02 Ekim 2020 21:37
    8 1
    Bari maske takma zorunluluğu da kalksa , oldu oldu o da olsun.
  • Ceyla.
    02 Ekim 2020 21:21
    7 0
    Cümleler genellikle öğretmen yada servis şoförü pozitif çıksa da 'MASKESİNİ TAKIP, ÇALIŞMAYA DEVAM EDER.' şeklinde devam ediyor. Ben öyle anladım.
  • nthen
    02 Ekim 2020 20:58
    9 1
    ölen ölür kalan sağlar bizimdir
  • taylantaylan
    02 Ekim 2020 20:56
    69 1
    eğer hasta ise okula gidecek
    eğer temaslı ise okula gidecek
    eğer ateşi varsa okula gidecek
    eğer pozitifse okula gidecek
    eğer ölürse okulun bahçesine gömülecek
  • harabeyim
    02 Ekim 2020 20:51
    5 0
    Şaka mı diye düşündüm. Hayret ediyorum...
    Kaynak NTV yazıyor..
  • Archelais1
    02 Ekim 2020 20:45
    6 0
    Bu yanan bizim gemi mi...
  • befes
    02 Ekim 2020 20:26
    14 0
    Ne olursan ol gel demişler Mevlana gibi...Sanırım amaç artık herkes korona olsun kimi ayakta kimi yatakta geçirir bir şekilde diye düşünülmüş.Bu aralar bakanlığın aldığı kararlara gönderdiği yazılara şaşırmaktan nevrimiz dönmüşken bu yazıyla bir üst levele geçtik.Okurken bile hayrete düştüm,sonumuz hayır olsun...
  • hdogan88
    02 Ekim 2020 20:23
    8 0
    Kusura bakmayın ben canımı yolda bulmadım.
  • toprakana
    02 Ekim 2020 20:16
    24 0
    Ben çocukken köyümüzde birisi ölduğu zaman televizyonumuz üç gün kapalı kalırdı , şimdi birilerinin ölümüne sebep olabilme ihtimali insanlara sinek viziltisi kadar basit geliyor bence tum toplumlar oturup insanlığın nereden nereye geldiğini tartismali yoksa bu gidişat kimseye huzur getirmeyecek kanaatimce
  • befes
    02 Ekim 2020 20:16
    4 0
    Bu nasıl bir yazı
  • 58SERVET
    02 Ekim 2020 20:10
    4 0
    Okullar yüzyüze eğitime başlıyor kanaatimce.Bu önlemler bu anlama geliyor.
  • Unexpected
    02 Ekim 2020 20:06
    13 1
    Arkadaşlar, o gunku saglik bakaninin istemeden yaptigi itiraflardan anlamadjniz mi coronavirüs stratejimizi?
  • smyi
    02 Ekim 2020 20:03
    6 0
    yarın bir tek veli (sayı ile 1 yazı ile "bir") meb'i dava etsin, yeter.
  • laylaylom_
    02 Ekim 2020 20:01
    16 1
    Çocuklar su çiçeği olduğunda dahi okula gelmeyin, arkadaşlaeınıza bulaştırmatın diyoruz ama covid olursa okula gelebilecek. Sonuçta covid öldürmez ama su çiçeği öldürür! Siz şuna desenize biz o okulları öyle de böyle de açacağız ve kapatmayı da düşünmüyoruz. Kendi başınızın çaresine bakın.
  • BAYRAM ALİ
    02 Ekim 2020 19:59
    9 1

    Öğrenciler ve öğretmen 14 gün boyunca en az 2 ders saati arayla, günde 2 kez ateş ölçümüyle takip edilecek.

    Bu sınıf, diğer sınıflardan farklı zamanlarda teneffüse çıkacak." deniyor da bunları kim yapacak?
    Okullarda ateş ölçer bile yok.
  • m_aslan
    02 Ekim 2020 19:51
    4 1
    Toplumsal bağışıklık maalesef o kadar kolay gelişmiyor. Doktor açıklama yaptı daha dün, toplumsal bağışıklık için %50 oran gerekiyor en az. Türkiye'de bu rakam henüz %2.5 oranında.
  • laylaylom_
    02 Ekim 2020 19:50
    13 0
    Allah'ım sen yardım et bize. Bence artık covid haberlerine de yayın yasağı gelsin de her şey normale dönsün bari her gün ayrı bir saçmalık. Yahu hangi mantıkla pozitif çıkanları aynı sınıfa toplamaya devam edeceğiz ateşini ölçeceğiz? Benim okuluma servis, taksi vs araç olmadan gidilmiyor. Öğrenciler dışında kimseyle görüşmesem dahi taksi şoförüyle görüşeceğim. Kim kabul eder böyle bir şeyi? Allah'a emanetiz artık herkes kendine mukayyet olsun.
  • tarkan61
    02 Ekim 2020 19:48
    10 0
    Bu nedir ya! Coronavirüs pozitif olan eger yuksek ates yoksa hasta sayilmiyor....! Bir de okulda bu ates ölcumleri ni okul yapacak not alacakmiş....Nasil olacaksa...Bu is bilmezlik....
  • kaon55
    02 Ekim 2020 19:47
    12 0
    Yok daha neler.. Öğrenci yada öğretmen pozitif olunca ,hangi veli gönderir çocuğunu okula .. Amacınız ne söyleyin?
  • emir3417
    02 Ekim 2020 19:45
    5 0
    Okulu açın o zaman
  • ferayserhan
    02 Ekim 2020 19:35
    3 0
    Okulları açacağız vaka olursa sorun yaşanmayacak ya Veli çocuğunu okula göndermeye Devam edebilir özetle bu öğretmen de hasta olsa da gelmeye devam ne olacak toplumsal bağışıklık böyle böyle gelişir gündem korona değil artık demek
  • muallim024
    02 Ekim 2020 19:32
    21 1
    Artık kötü günler geride kaldı
    Şimdi sırada çok daha kötü günler var
  • memetrabia
    02 Ekim 2020 19:31
    6 0
    O zaman neden veliye taahhütname imzalatıyoruz?Bari tüm sınıflar açılsında herkes rahat etsin.
  • mosit
    02 Ekim 2020 19:29
    3 0
    Yoruma bile gerek yok.
  • m_aslan
    02 Ekim 2020 19:27
    13 0
    Yahu cidden işin cılkı çıktı. Yok 14 günde 2 saatte bir kontrol filan... Böyle bir ortam olsa ders mi yapılır Allah aşkına? Kim kendini rahat hisseder? Hangi çocuğun dikkati dağılmaz?
  • glsln
    02 Ekim 2020 19:21
    8 0
    Ölene kadar rahat yok :)
  • reeemat
    02 Ekim 2020 19:19
    17 1
    Pozitif vaka olacağım ve okula gideceğim. Pozitif vaka öğrencim olacak ve sınıfta olacak. Pes yani!
  • adanadas
    02 Ekim 2020 19:18
    3 0
    Hiç mi hiç beğenmedimmmmm
  • ugur_29_
    02 Ekim 2020 19:18
    6 0
    Şuda var hasta olan birine sen okula devam et diye rapor düzenleyecek doktor, diplomasını belkide hayatını yakabilecek bu kararı nasıl verecek,verebilecek mi?
  • hsbk
    02 Ekim 2020 19:18
    8 0
    Turkuaz Tabloya girmek bile ayrıcalık oldu. Bülent Ortaçgil'i açtım"Normal" parçası dinliyorum.
  • muharremerd
    02 Ekim 2020 19:08
    1 0
    https://covid19.saglik.gov.tr/TR-66393/covid-19-salgin-yonetimi-ve-calisma-rehberi.html
    Çalışma rehberi dün güncellenmiş, bizim için
  • melekogretmen21
    02 Ekim 2020 18:59
    2 0
    Sanırım covid-19 gündemimizden çıkacak artık.Bu özgüvene bakılırsa birileri bir şeyler buldu herhalde ya da bu zaman kadar yapılan korku dolu senaryoların yaşanmayacağını mi anladılar ??? :D
  • php_korsan
    02 Ekim 2020 18:58
    6 0
    Dün ne diyorlardı bugün ne diyorlar.
  • frd03
    02 Ekim 2020 18:57
    1 0
    way way
  • Mercury
    02 Ekim 2020 18:56
    6 0
    Hasta olan gelmeseydi. Maske takıp derse girsin ne demektir! Bu hastalığa yakalanıp, iyileşen biri olarak söylüyorum . Hastalıkta değişik bir halsizlik oluyor . Uykun var gibi de değil . O durumda çalışan biri için ölümcül durum oluşabilir .
  • muhtar15
    02 Ekim 2020 18:43
    10 0
    Kalan sağlar bizimdir anlayışı
  • anemos
    02 Ekim 2020 18:42
    3 0
    Artık diyecek bir söz bulamıyorum.Bu kararları alanlar bunun vebalini çok ağır ödeyecekler.Akıl sağlığımız yerinde kalacak mı diye düşünüyorum artık.
  • anemos
    02 Ekim 2020 18:38
    8 0
    Artık diyecek bir söz bulamıyorum.Bu kararları alanlar bunun vebalini çok ağır ödeyecekler.Akıl sağlığımız yerinde kalacak mı diye düşünüyorum artık.
  • KUTLU
    02 Ekim 2020 18:33
    11 0
    Doktor: Hastasınız ama aynı zamanda hasta değilsiniz.
  • yakamoz95
    02 Ekim 2020 18:32
    8 0
    Allahım aklıma mukayyet ol..
  • nazifer5180
    02 Ekim 2020 18:32
    11 0
    bir madde de ben den
    ..öğretmen ölürse ne olur..
  • Deniz_33
    02 Ekim 2020 18:32
    25 0
    İyi ki öğretmen kökenli bir Bakanımız var!!
    Yoksa ne olurdu halimiz..
  • aliyildirim.66
    02 Ekim 2020 18:30
    5 0
    Okulları açacaklar. Bu onun hazırlığı. Ama ne olursa olsun kapatmayacağım diyor.
  • uzunkale
    02 Ekim 2020 18:30
    9 6
    Benim Anlamadığım Durum şu Madem Okullar Risksiz Ki 1. Sınıflar Okula Devam Ediyor. O Zaman Neden 2.3.4 Ler Okula Gelmiyor Onlarda Sınıfı 2 Ye Bölsünler öğleden Sonra Okul Boş çarşamba Okul Boş. Yada Herkes Okula Gelmesin.1. Sınıf Ve öğretmenleri Kobay Mı?
  • yezeer
    02 Ekim 2020 18:29
    11 0
    Benim öğretmenime,öğrencime hiç bir şey olmaz tavirları..ııyyyyy !!!!
  • sopar
    02 Ekim 2020 18:24
    7 0
    Bildiğim bütün duaları okudum. AMİNNNN! Anlayan anladı ne demek istediğimi.
  • turko_
    02 Ekim 2020 18:22
    5 0
    Kusura bakmayın ama benden bu kadar.
    Bu çalışma rehberini hazırlayanlara pes diyorum.
    Yazık yazık.
  • damla_33
    02 Ekim 2020 18:17
    10 0
    Şaka mı bu
  • ruzgarneo
    02 Ekim 2020 18:15
    16 2
    Yazılanlara göre ölünce okula gidilmiyor. Madem öyle okulları açın da herkes rahatlasin.
  • nurdan90
    02 Ekim 2020 18:03
    13 0
    Yazının tamamını okumaya yüreğim dayanmadı aklım almadı.Bu kararı alanlar bizi telef etmeye karalı.Toplu katliam kararı....
  • Osman42tr
    02 Ekim 2020 18:02
    14 0
    Koronavirüsten değil radyasyondan öleceğiz.
    Müdürümüz haftaya 30 ders saati uzaktan canlı ders yapacaksınız dedi. Hadi kendimi geçtim. Minicik ilkokul çocukları nasıl dayanacak? Günlük 6 ders tablete, telefona, bilgisayara nasıl bakacak? Ders saati ilkokulda günlük en fazla 4 ders olmalıdır. Maaş karşılığı ise branş farketmeksizin 10 saate düşürülmelidir.
  • neokan
    02 Ekim 2020 17:59
    7 0
    ayşe ali'nin kardeşidir,ali de velinin kardeşiyse ayşe fatma'nın nesi olur????????
  • mustafa_51
    02 Ekim 2020 17:58
    12 0
    Desenizle hodri meydan dedik virüse... Anlaşılan artık karantina dönemi bitti.
  • lumos
    02 Ekim 2020 17:53
    12 0
    Herkes maskesini taksın, işine baksın diyo kısaca:)
  • ali2344
    02 Ekim 2020 17:47
    11 0
    Bundan anladığım her hasta hasta değildir.
  • zerrin84
    02 Ekim 2020 17:40
    22 0
    Okulöncesi ve 1. Sınıf öğrenci ve öğretmenlerine ne olursa olsun kimsenin umrunda değil , böyle bir rezillik görmedim , ayıptır günahtır ya
  • davlumbaz
    02 Ekim 2020 17:39
    18 1
    Sürü bağışıklığını deniyoruz sanırım.
  • Unexpected
    02 Ekim 2020 17:36
    18 0
    Unutmayın ki; her vaka hasta değildir.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK