Öğrencinin Battaniyeden Çantayla Okula Gittiği İddiasına İlişkin Açıklama

Muş Valiliği: "Yapılan sosyal incelemede, eğitim yardımlarının yanında aileye aylık ortalama 600 TL nakdi yardım yapıldığı tespit edilmiştir. 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı başında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulda çanta dağıtımı yapıldığı ve söz konusu öğrenciye de çanta verildiği belirlenmiştir"
 
 
Muş Valiliği tarafından yapılan açıklama:
 
''Son günlerde sosyal medya üzerinden, ilimiz Korkut İlçesine Bağlı Çakırlı Köyü, Çakırlı İlköğretim Okulunda bir öğrencinin çantası olmadığı, bu nedenle battaniyeden yapılmış çanta ile okula gelip-gittiği yönünde, paylaşımlar yapıldığı tespit edildiğinden kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duyulmuştur.
 
Valiliğimiz tarafından yapılan incelemede;  fotoğrafların söz konusu okulda görev yapan bir öğretmen tarafından paylaşıldığı tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olarak, 14/12/2018 tarihinde Korkut Kaymakamlığı İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığınca yapılan sosyal incelemede ise; eğitim yardımlarının yanında aileye aylık ortalama 600 TL nakdi yardım yapıldığı tespit edilmiştir. 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı başında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okulda çanta dağıtımı yapıldığı ve söz konusu öğrenciye de çanta verildiği belirlenmiştir.
 
Aileye ve diğer tüm ihtiyaç sahiplerine Devletimizin şefkatli eli şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da uzanmaya devam edecektir.
 
Ayrıca, haberi bir mizansen şeklinde sosyal medyaya servis eden kişinin sosyal medyada bir siyasal parti ve terör örgütü lehine de paylaşımlarda bulunduğu tespit edilmiş olup, konu hakkında tahkikat devam etmektedir.
 
Bu sebeple, sosyal medyada yer alan asılsız haberlere itibar edilmemesi hususu,
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''
 
  • 19 1
  • 17 Aralık 2018 19:55 8.250
  • Aktif Haberler
  • sehery
    20 Aralık 2018 10:53
    2 1
    alpi hocam eğitimsizliğin getirisini cahil insanlara yüklemeyin. doğum kontrolüne günah diye fetva verenlere de var mı bi sözünüz?
  • alpi61
    19 Aralık 2018 16:20
    6 2
    Sosyal devlet var diye 20 çocuk yapmanın gereği var mı..??
  • kaansaatci
    19 Aralık 2018 15:04
    4 0
    sehery öğretmenim yazdıklarınızın her kelimesine katılıyorum.Irkçı bir şekilde yorum yazan arkadaşları kınıyorum.Dogu da bizim batı da bizim.
  • sehery
    19 Aralık 2018 09:32
    7 1
    sapla samanı ayırd etmeyi bilmek lazım ilgisizliğin belki de fakirliğin ve hatta belki de velinin cehaletyinin devleti kötülemekle alakası ne olabilir ki? herşeyi siyasete bağlamayın ırkçılığa hiç bağlamayın. sonuçta bu çocuk temel eğitimin zorunlu olduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşı. eksiklikleri elbette sosyal devlet karşılayacak. doğu ve güneydoğu da çalışan arkadaşlara katılıyorum herşey devletten bekleniyor ama alıştıranlar da bürokratlar şikayet etmeye hatta sitem etmeye hakları yok.
  • kamilkoyu
    19 Aralık 2018 09:07
    2 0
    Yanlış anlaşılmasın hayvanları çok severim lakin bir papağan kadar değer görmüyor çocuklarımız. En okumuşundan en cahiline kadar. Magazinsel olaylar daha çok ilgimizi çekiyor. Burada aileler, biz öğretmenler, medya, sivil toplum kuruluşları, en önemlisi de bizi yönetenlere çok iş düşüyor. Eleştirmek iki dudağımızın arasında ve çok kolay. Peki bu bir sorunsa çözüm nedir?
    a) Görmezden gelmek
    b) Aileleri yargılayıp hapse atmak
    c) Öğretmeni tutuklamak
    d) Doğum kontrol haplarını zorla kullandırmak
    e) Merhamet, Sevgi, Duyarlılık, Empati, Eğitim vs.
  • balamirkan
    19 Aralık 2018 07:20
    10 0
    taylantaylan hocam doğru yazmış. Ben de şahidim. Çocukların zengin olduğunu çoğu yerde farkedemiyorsunuz. Adam tarla ve hayvan zengini. Bir koyun satsa çocuğun bir yıllık ihtiyacını karşılar ama gerek görmez. Okullara çok yardım gelir. Ona tenezzül eder ama. Vermezsen çocuk üzülür. Ama biliyorsunuz hak etmiyor.
    Biz şahidiz, adam okulu direk arıyor "neden benimkine vermediniz" diye. Adamın çiftçiliğe dair her şeyi var. Ama buna tenezzül eden binlerce değil milyonlarca insan var. Onlara veli değil, arsız denir.
  • kenankadal
    19 Aralık 2018 01:47
    4 4
    Tamamiyle devleti karalama operasyonu.Kara propaganda. II. Ayşe öğretmen (!) vakası..
  • Negerekvar
    18 Aralık 2018 22:25
    3 2
    Ailelerinin umursamaz olmaları o çocukların suçu değil.
    Bizler eğitimciyiz. Her bölgedeki çocuklar bu vatanın evladı. Yorumlarımızı ötekileştirmeden yapmalıyız
    Bazı arkadaşlar fark etmeden ya da fark ederek ırkçılık yapıyor. Bu tür paylaşımlar ülkeye zarar verir.
    Lütfen empati yapalım.
  • göbekligeneral
    18 Aralık 2018 20:25
    7 2
    ilk doğuya gittiğimde benzer durumlarla çok karşılaştım.neymiş herşeyi devlet alacakmış.ekim kasım ayı gelmiş çocuk bir defter,kalem almıyordu.neymiş devlet alıyormuş onu bekliyorlarmış.devletimiz sağolsun herşeylerini alıyordu ama kıymet bilmiyorlardı yeminle.devletin aldığı botu,kabanı çocuk hemen alıyor ama bir daha okula giyip gelmiyordu.alınan giyeceği asla kendisi giymez evdeki büyüklerden birisi giyerdi.
  • 6mayıs
    18 Aralık 2018 19:36
    5 1
    Yoksulluğun ya da ilgisizliğin paylaşılmasıyla, devlet neden küçük düşürülmüş oluyor. Gerçekten anlamakta zorlanıyorum.
  • taylantaylan
    18 Aralık 2018 16:36
    15 0
    öğrencimin kabanı yoktu. babasının 267 tane koyunu vardı. babası kara kışta çocuğu kabansız gödermekte hiç bir sakınca görmüyordu. çocuğa değer vermiyor onlara yaptığı masrafı gereksiz görüyorlar sorun maddi yoksulluk değil zihniyet yoksulluğu
  • carpediem03
    18 Aralık 2018 13:24
    9 0
    Doğuda 6 yıl çalıştım. Benzer şeyleri ben de yazacağım. Çalıştığım köy hepimizi satın alacak kadar zengindi. İş çocuklara para harcamaya gelince hepsinin cebine akrep girerdi. Benzer şeyleri yaşadık, adamın altında milyonluk tır, otobüs var, nakliyecilik yapıyor, çocuk 1 metre karda ayağında terlikle okula geliyor. Adamın 500 koyunu var, çocuğun üzerinde hırkası yok... Okul formasına geçiş yapıldı, okul aile birliği toplantısında, ''madem devlet böyle giyinmelerini istiyor, neden devlet giyeceklerini vermiyor'' diye görüş bildiren oldu. Zihniyet tam olarak şu, madem ki devlet okulu zorunlu tutuyor, (ki çocuk parası verilmese, cezası olmasa hiç biri okula göndermez), o zaman tüm masraflarını devlet karşılamak zorunda... Kalemini, silgisini, defterini, kitabını....
    5-10 lira fotokopi parası toplardık, köyün en garibanı en önce yollardı...
    Çok güzel yıllar geçirdik, hepsini kendi çocuğum gibi sevdim, elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım, tüm köylü ile iyi geçindim, bugün gitsem hepsi başlarının üstünde taşır orası ayrı mesele ama, zihniyet maalesef yukarıda anlattığım gibi.
  • cmustafaengin
    18 Aralık 2018 12:44
    10 1
    Daha öncekinde ne yorum yaptıysam çok şükür Valilikte aynılarını yazmış. İşte olay bu! Yani devleti küçük düşürme çabası sonuç vermedi. Ha şu da var ki ben ve benim gibi vicdanlı kişiler içinde çok güzel oldu zira bu köye ve çocukların üzerine daha bir titrenir şimdiden sonra.Şu olay olmasa idi bende yazacaktım ki "EĞİTİMHANE İHTİYAÇ FORMU" açalım ve birbirimiz arasında yardımlaşalım diye ama maalesef bu olaydan ötürü güme gitti. İstediği kadar kardeş okul projesi olsun, doğuda ve batının köylerinde pek çok çocuk 2. el eşyalara bile çok çok muhtaç. Bu sorunu da ancak biz öğretmenlerin çabası ile çözüme kavuşturabilirdik. Sağolsun biri çıktı ve yıktı attı :( Ama yine diyorum, bence böyle bir şey yapıp her çocuğa ulaşmalıyız? Ne dersiniz?
  • mondschein
    18 Aralık 2018 12:03
    14 0
    doğuda çalıştım 7 yıl (2007-2014), adamda lüks araba var öğrencinin ayağında ayakkabı yok kış günü, terlikle geliyor. öğrencinin kalemi yok öğretmen veriyor. yılda 2-3 kez mont ayakkabı kırtasiye yardımı yapılıyor devlet veya özel kuruluşlar tarafından. 8-10 çocuk var ortalama. herşeyi okuldan- devletten bekliyorlar (%90 boyle).
    çocuk kalemsiz geliyor veli kalemi öğretmen versin diyor.açıkcası bir süre sonra umursamamaya başlamıştım. hangi birine yetişeceksin.
    eşim de öğretmen ama 1 çocuk yaparken o kadar düşündük ne yaparız nasıl olur diye.
  • agresiwes
    18 Aralık 2018 11:46
    16 0
    değil ayda 600, 6000 lira versen yine çanta almazlar.Bu Zihniyet meselesi.
  • malborocu
    18 Aralık 2018 00:27
    14 0
    Bu çocuğumuzun 19 kardeşten biri olması onun değil cahil bir ailenin suçudur.Biz kadınlar çok duygusalız, bir anne olarak battaniye içimi acıttı ama çocuklarımızdan kendimiz sorumluyuz. Bir söz vardır kulağımızda herşeyi devletten bekleme! Yahu devlet bunun gibi kaç aileye yetişecek?
    19 şaka gibi...
  • müdürümsü
    17 Aralık 2018 23:17
    21 10
    Destek veren hdp mvekili olunca niyetin ne olduğunu anladık zaten. Fazla yoruma gerek yok.
  • neo24
    17 Aralık 2018 22:40
    19 5
    TV de haberini de izledim...
    Bir karısından 8 çocuk, diğer karısından 11 çocukları varmış bu ailenin... Devlet ne yapsın!
  • php_korsan
    17 Aralık 2018 22:23
    3 1
    araştırmadım ama yapan öğretmende işi zor çünkü memur.
  • ali42
    17 Aralık 2018 21:07
    26 6
    Daha önceki haberde de yazmıştım dediğim gibi çıktı. Devleti kötülemeden başka amaçları yok.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK