Öğretmen Ders Anlatırken Öğrenci Sigara İçti

Ankara'da bir lisede çekildiği belirtilen skandal görüntülerde, bir öğrencinin öğretmen tahtada ders anlatırken sigara içtiği görüldü.

Ankara’daki bir lisede çekildiği öne sürülen görüntülerde, büyük bir skandal yaşandığı görüldü.

Sosyal medyada dolaşıma giren videoda, bir öğretmenin ders anlattığı sırada pencere kenarında oturan bir öğrencinin sigara içtiği ve sınıfın gürültüden yıkıldığı anlara ilişkin görüntüler paylaşıldı.

Görüntülere tepkiler çığ gibi büyürken, okulların en büyük sorununun “disiplinsizlik” olduğunu dile getiren vatandaşlar, sosyal medya hesabı üzerinden Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar’ı göreve çağırdı.

Twitter’ı aktif kullanan Akpınar’ın ise henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadığı görüldü.

 

Yeni Akit

  • 3 37
  • 04 Aralık 2019 12:58 20.452
  • Aktif Haberler
  • nidelimm
    09 Aralık 2019 22:10
    3 0
    Dur daha dur eğitim sistemi eğer böyle serbest ve öğrenci merkezli giderse daha çok şeyler göreceğiz.. Bu daha iyi günlerimiz yazık, çok yazık... Öğrenci öğrenci diyerek öğretmenleri mahvettiniz..
  • kaansaatci
    09 Aralık 2019 14:33
    3 3
    Şaka mısınız siz? Hala öğrenciyi savunduğumu düşünenler var?İlginç ve bu insanlar okuduklarını anlayamayan öğretmen arkadaşlar.Üzücü.Her kademenin kendine göre zorlukları vardır.Ve lisede öyle öğretmenler tanıyorum ki öğrenci o ders gününü sabırsızlıkla bekliyor.Ve öyle öğretmenler de var ki devamlı şikayet halinde olan tiplerden bahsediyorum o zor bu zor gençler işe yaramaz öğrenciler kötü bende sıkıntı yok gibilerinden.Sizde sıkıntı yok aksime yorum yazan arkadaşlar bütün sıkıntı öğrencilerde çevrenizdeki tüm insanlar sıkıntılı sadece siz sıkıntısızsınız,en iyi sizsiniz.Hoşunuza gitmiştir umarım.
    Yorumları algılayamayan ya da ters algılamak isteyen arkadaşlar tekrar yazıyorum.
    Bu tür öğrenci davranışlarını asla tasvip etmiyorum.Fakat düzeltilebileceğine inanıyorum.Düzeltmek için çaba göstermeyen arkadaşları da sonuna kadar eleştirme hakkını kendimde buluyorum.
    Eleştireceğim de.İster eleştiriyi kabul edin ister etmeyin fark etmez.
  • malborocu
    09 Aralık 2019 11:42
    3 4
    Sigarayı Kaan saatçi mi içmiş? Bu tartışma kulaktan kulağa gibi oldu da...
  • inal11
    09 Aralık 2019 10:19
    8 0
    @kaansaatci hocamızı şöyle bir meslek lisesine alalım. Hepimize etkili iletişim ve sınıf yönetimi dersi versin. Gerçi pek emin değilim; çocuklar mı hocamıza ders verir yoksa hocamız?. Neyse.. Bazı şeyler uzaktan kulağa hoş gelir...

    Son 10 yılın liselilerini görmeyen kendi sınıfını lise zannedermiş.

    İyi görevler.
  • takirasa
    09 Aralık 2019 07:55
    8 1
    Türk milleti, asker kökenli bir millettir. Tarih boyunca disiplin içinde olduğu zamanlar güçlü bir toplum, güçlü bir devlet haline gelmiştir. Ne zaman devlet ve toplumda gevşeklik oluşmuş o zaman çöküşe geçmiştir. Evet bizim bir toplum yapımız var. Topluma yönelik birçok olumsuz davranışlar güzel ve çekici gibi empoze ediliyor yıllardır. En küçüğünden en büyüğüne toplumun bireyleri ve yapıları çöküştedir. Devletin bir an önce tedbirler alması gerekmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki bir söz " disiplinin olmadığı yerde kan ve göz yaşı vardır"
  • selahat
    09 Aralık 2019 01:35
    9 2
    Kaansaatci hocam birleştirilmiş sınıfınızın kıymetini bilin. öyle liselerde öyle sınıflar öyle öğrenciler varki aklınızı alırlar .yarım saat içinde iki sınıf arasındaki duvarı sıranın demir ayağıyla göçertip birleştirilmiş sınıf yapiyor liseliler haberiniz ola.
  • befes
    07 Aralık 2019 23:56
    11 0
    Vay be nerde bizim lise yıllarımız nerde şimdikiler...Öğretmenlik daha ne kadar ayaklar altina alınabilir,veli ve öğrenciler daha ne kadar tepemize çıkarılabilir acaba?Bu işin sonu nereye varır çok merak ediyorum.
  • göbekligeneral
    07 Aralık 2019 14:18
    8 0
    bugün sigara içen öğrenciye tepki gösterilmez öğrenci korunup olay örtbas edildirse yarın o öğrenci ya da başkaları neler yapmaz dilim varmıyor.tepkiler en yukarıdan en etkili biçimde olmalı.zaten varılan son nokta şu an için.ileride daha iğrenç ve tehlikeli olayların yaşanmaması için mutlaka yılanın başını ezmek lazım büyümeden.
  • sayin19
    06 Aralık 2019 12:35
    8 2
    Kapalı ortamda sigara içmekten ceza alırsa ,okulun vereceği cezadan daha ağır bir ceza olur bence.. Ergenlik dönemi farklı bir şey, yer,zaman fark etmeden gençlerde fırsat buldukça ,istemsizce ortaya çıkan kendini kanıtlama dürtüsünün bir sonucu bu kare.Bir çok faktör bir araya gelince ergenin yapamayacağı bir şey yok.Gaz veren iki arkadaş,sevgili yada öğretmenin sınıf içi tutumu buna imkan sağlar.Bizim zamanımızda da bu tür davranışlar sınıf içinde,lavabolarda,koridorda görmek mümkündü.(disiplinin hat safhada olduğu zamanlar, değneğin kırılıp yenişene devam edildiği zamanlar).Bunların şanssızlığı olayın sosyal medyaya yansımış olması.yoksa bu olaylar öteden beri "Hababam Sınıfından" bilinen şeyler
  • simyacıı
    06 Aralık 2019 11:38
    12 2
    @kaansaatci hocam günümüzde disiplinin ilkokulda daha zor sağlandığını düşünüyorsanız bence lisede yaşanan olaylardan hiç haberiniz yok. Disiplin konusunda en sıkıntılı kademe kesinlikle lise .Allah kolaylık versin liselerde çalışan arkadaşlarıma(köy öğretmeni)
  • php_korsan
    06 Aralık 2019 10:50
    15 2
    24 Kasım da geçti.Ogretmeni koruyan yasa çıkmaz.İleride Suriyelilerin nüfusu çok rahat 20 milyonu bulur.Cocuklarinizin geleceğini şimdiden düşünün.
  • Unexpected
    06 Aralık 2019 10:09
    10 0
    Komplo olabilir. Benim arkadaslarimin basina neler getirdi idareciler. Ne iftiralar attilar. Ne yalanci sahitler buldular.
  • kaansaatci
    06 Aralık 2019 09:51
    7 14
    Meslektaşlarıma karşı duyarsız olduğum kanaatine nereden vardınız anlayamadım.Bir insan işini tam olarak yerine getirmiyorsa eleştirilme hakkı da vardır.Mesleği öğretmen diye sen yanlışsın denilemeyecek mi?2009 dan beri tanıdığnızı söylemissiniz o halde Fedakarca Yapılan bütün doğru davranışları da destekleyici mesajlarımı okumuşsunuzdur.Ama sorun şu:Yazılan yüceltici cümleler es geçilerek okunmaz fakat iş eleştiriye gelince köpürürsünüz.Eğitimcilik bu değil.
    Ayrıca hala öğrenciyi savunduğumu sanan arkadaşlarım.Yazdıklarımı tekrar okuyunuz.Öğretmeni eleştirdim.İlokullarda,ortaokullarda ve liselerde görev yapmak tabi ki farklıdır.Özellikle İlkokullarda disiplin sağlamak daha zordur.Daha özveri ister.Bizler işimize geldiğimiz gibi davranız doğrudur.Çünkü haklı olan daima bizizdir.Biz yanlış yapmayız.Aman ha yanlışlarımız da ulu orta söylenmesin.Ben de bu yanlışları ulu orta söylediğim için kibirli arkadaşlardan kibirlerini daha da arttığım için üzgünüm.Belki az da olsa gulteknkaya öğretmenimiz düşüncelerimi yansıtmış.
  • nazifer5180
    06 Aralık 2019 09:40
    11 0
    Bunların hepsi komplo..Adama diyorlar sen sigara iç biz çekelim böyle böyle yayınlayalım..
    Öğretmeni kızdır biz çekelim sana bir şey yaparsa işini bitirelim yayınlayalım..
  • Unexpected
    06 Aralık 2019 09:15
    16 0
    Suriye kampinda calisiyorum. Cocuklara yapmadigimiz fedakaarlik yok. Adamin biri geldi okula. Sen benim cocugumun anasina kufretmissin dedi. El kol hareketi yaparak. Gidecem kaymakama sikayet edecem dedi. Ben de durma hemen git sikayet et dedim.
    Isin garip tarafi cocuk benim sinifimda degil. Turkce de bilmiyor. Anlamiyor.
    Bizi bu hale getirenlere yaziklar olsun.
  • gulteknkaya
    06 Aralık 2019 01:28
    3 15
    İşi tam yapmak nedir ? Nasıl yapılr? Tam yapmanın önündeki engeller nelerdir?Bunları tartışıyoruz ve tartışmaya devam edelim.Milyonla ifade edilen sayılarda bir camia olarak kaansaatçi arkadaşımızın işinde başarılı bir öğretmen olması doğal ve sevindirici değil midir?Peki neden rahatsız ediyor? Vicdanımıza mı sesleniyor? Kendi içimizdeki çıtamız çok mu yüksek ulaşmaya çalıştıkça düşüyor muyuz?'Olması gerekenle olan arasındaki uçuruma mı yuvarlanıyoruz'.Ne yapmalıyız? Ben öncelikle kendimi affediyorum hatalarımı ve eksikliklerimi kabul ediyorum.Ben de kaansaatçi ye çarpı attım çünkü yazmasa da olurdu aynı fikirdeydik aynı şeyi konuşuyorduk zaten o parantezin içinde tartışıyorduk.
  • gulteknkaya
    06 Aralık 2019 00:15
    1 9
    Sigara bağımlılığıyla da okulda sıkı mücadele edilmeli bir tiryaki için gerçekten hele sıkıcı geçen bir ders ise kırk dakika tahammül çok zordur kadriye 71 hocam.
  • yigiterc
    05 Aralık 2019 23:54
    19 0
    Ömer DİNÇER hazretlerinin mirası bunlar. Sahi şimdi nerede o? Kıyak emeklilikte neler yapıyor acaba?
  • seyfi ünaldı
    05 Aralık 2019 23:46
    8 0
    Sosyal medyada ya da haberlerde çıkınca "değeri" oluyor. Öğretmene yasak olan alanda öğrenciler sigara içmeye başlayalı çok oldu. Artık bunların haber değeri yok.
    En azından ikinci kademe öğretmenlerimiz için daha fazla dua edelim ki mübarek akşamda bu saatte uyanık olmamız bir işe yarasın.
  • KASIM05
    05 Aralık 2019 23:41
    9 1
    Sayın Kaansaatçi, anladığım kadarıyla bu işlerde bşraz mahirsiniz madem tecrübe ve bilginizden istafade etmek isterim ki, mevcut mevzuata göre bu öğrencinin karşılaşabileceği en ağır tablo nedir? Emin ol o öğrenci mevzuata göre karşılaşabileceği en ağır tabloyu senden daha iyi biliyordur ve belki de onun için öyle davranıyordur. Bu tablo öğrencinin penceresinden bakınca bir öğrenci için bir anlam ifade eder mi?
    Olayın özü budur yani değerli hocam.
  • gulteknkaya
    05 Aralık 2019 23:32
    2 2
    Zihinsel engel değil de beynin son korteks ya da kabuğu frontal
    korteks ya da neo korteks miydi daha tam gelişmediği için kendilerini kontrol tam olamıyor diye okuduğumu hatırlıyorum.Akıllı tahtanın fazla kullanımı da iletişimi bozuyor olabilir ben eskiden sunumlardan daha çok şey öğrenirdim şimdi birileri gelip okuyup gidiyor.
  • kadriye71
    05 Aralık 2019 22:37
    16 0
    Kız kardeşim felsefe grubu öğretmeni. 15 yıl önce Diyarbakır’da 50 öğrencilik 10 tane sınıfa giriyordu, bir lisede. Çocuklar, “Bize felsefe yapma hocaaaa, 2 dk dışarı çıkıp gelicem.” şeklinde konuşuyorlar ve dersten çıkıp sigara içip geliyorlarmış. Kardeşim çok disiplinli bir öğretmendir, yazardır ve gençlerin seviyesine inen, sevilen bir öğretmendir aynı zamanda. “Dışarda görüşürüz” şeklinde tehditler de aldı. Baş edemedi. Bence, hele bu zamanda bir lise öğretmenini suçlamak çok yanlış. Öğretmenin ne türlü bir yaptırımı var Allah aşkına? İlkokullarda bile bazen yıldırıyor çocukların davranışları...
  • 131981
    05 Aralık 2019 22:31
    9 0
    Kaansaatci'ye söylüyorum. ilkokul, ortaokul ve liselerde görev yapmak farklıdır. Bu duruma düşüren sisteme yüklen, öğretmene değil. Doğru dürüst bir cezai işlem yapamıyorsun.
  • carpediem03
    05 Aralık 2019 22:21
    8 0
    Kaansaatçi herkes her şeyi kendine de başkasına da batırıyor merak etmeyin. Kişi kendinden bilir işi. Siz de farkındasınız her şeyin de.... İşinize gelmiyor.
  • Unexpected
    05 Aralık 2019 20:22
    11 0
    Kaansaatciyi 2009 dan beri tanırım egitimhaneden.
    O zamanlar daha sert, ogretmenlere karşı daha duyarsızdı.
    Bu yumuşamış hali.
  • ordangeçenbay
    05 Aralık 2019 18:38
    7 0
    Artık maalesef en iyi öğretmenlik özel eğitim öğretmenliği... Çok şükür hiç bir problem yaşamıyoruz.. sonra da soruyoruz kendimize!! Acaba zihinsel engelli dediğimiz öğrenciler nerdekiler???
  • kaansaatci
    05 Aralık 2019 16:50
    2 29
    Şu an için birleştirilmiş sınıftayım.Daha önce 60 mevcutlu sınıflarda da çalıştım.Yine 40 ın üzerinde mevcutlu Ortaokulların İngilizce derslerine de girdim.Meseleden uzak değilim.sayın öğretmen(?) carpediem.Her şeyi biliyorum havası ile cevap vermek yerine çuvaldızı biraz da kendinize batırınız.Öğrenci suçsuz demiyorum.Size bir kaç kez yazmak gerekiyor galiba.
  • gulteknkaya
    05 Aralık 2019 16:46
    4 1
    Bence kapalı alanda sigara içme para cezası uygulanmalı .Öğretmen o esnada farketmemiş olabilir çünkü farkedemesin diye cam kenarında.
  • renkler12
    05 Aralık 2019 16:30
    8 0
    Bence zorunlu eğitim ,üniversitelerde okuyan çocukların çokluğu insanları sistemde tutup issizliği az göstermek ekonominin dengesini bir nebze sağlamaktan başka bir şey değil.Buna zorunlu askerlik de dahil edilebilir diye düşünüyorum
  • gümüştaş
    05 Aralık 2019 14:53
    15 0
    Öğretmen karışsa müdahale etse bir türlü ,etmese bir türlü. İtibarsızlaştırılan öğretmenden olaya müdahale etmesi beklenemez.
  • carpediem03
    05 Aralık 2019 14:29
    18 2
    kaansaatçi hocam, ütopyanıza sevgiler. Liselerde sökmüyor o işini tam yapmak, sınıf disiplini sağlamak ağızları. Ancak ilkokulda sınıf yönetimi, sınıf disiplini sağlarsınız -ki artık ilkokulda bile zor olmaya başladı o işler. Sınıfı susturmak için sıraya filan vurunca çocuklarımızın psikolojisi bozuluyor çünkü. Birleştirilmiş sınıf okuttuğunuz için bu meselelere uzaksınız.
  • alper bocut
    05 Aralık 2019 14:16
    3 13
    Hiçbirimiz olumsuz bir durum karşısında suçu kabullenemiyor, bir başkasına atıyoruz.Öğrenci suçlu, ana baba suçlu, idare suçlu,sistem suçlu çevre suçlu kabul ama bizim bu durumda hiç mi suçumuz hatamız yok.
  • thundercats
    05 Aralık 2019 13:52
    15 0
    kaansaatci@ hocam bende sınıf öğretmeniyim ve sizin geçtiğiniz aşamaları geçtim belki azı belki fazlası ama şu kesin bu öğretmenimizi sınıf yönetimi zayıf diye yaftalamak büyük haksızlık ve insafsızlıktır
    yakın arkadaşlarımın büyük çoğunluğu erkek öğrencilerden çete vb nedenlerden dolayı çekinirken kız öğrencilerden de gelebilecek herhangi bir iftiradan çekiniyor ben bay-bayan öğretmen diye ayırmıyorum
    gerçek şu ki kural tanımayan isyan eğilimde bir nesil yetişiyor bu nesli biz değil tv internet yetiştiriyor vb
  • Deniz_03
    05 Aralık 2019 13:48
    18 3
    kaansaatci isimli arkadaş sen öğretmen değilsin... görevini tam yapsa bu olmazdı diyen biri öğretmen olamaz... o kadar uzaksın mevzuya çünkü :)
  • ezooosss
    05 Aralık 2019 12:58
    10 0
    Veliyi pohpohla, öğrencıyı pohpohla, idare veliden korksun, öğretmenın arkasında durmasın ee ne olacaktı? Bütün öğretmenler idare birlik olacak okul kurallarını uygulayacak ki öğrenci sorumluluk alacak disiplin sağlanacak. Ama veli korkusundan öğrenciye laf söylenmiyor, medya hükümet öğretmeni yıllardır itibarsızlaştırdı. Zaten disiplin olmadan eğitim olmaz net.
  • hadinckan
    05 Aralık 2019 12:03
    16 0
    Bu öğrencinin moralini kim bozdu?Çabuk söyleyin bakayım.Yazık değil mi bu evladımıza.Psikolojisini bozuyorsunuz.Bi çayı bile esirgemişsiniz.Ah şu öğretmenler.Herşeyin sebebi bunlar zaten.
  • kaansaatci
    05 Aralık 2019 10:59
    5 37
    Videonun tamamını izlemeyin buradaki foto ile yorum yapan arkadaşlara videoyu izlemelerini tavsiye ederim.Ogretmen (?) Sınıfta ders anlatıyor fakat sınıf curcuna.Dersi bitirip gitme anlayışına sahip meslektasimi elestirdigim için yorumlarda suçlayanlar olmus öğretmen değil diyenler olmuş.Oyle bir öğretmenim ki arkadaşlar bildiğiniz gibi değil.Kisaca Birleştirilmiş Sınıf desem anlarsiniz artık.Ayrica öğretmeni(?) Eleştirmen ogrencinin tavrını destekledigin anlamına gelmiyor.Tekrarliyorum görevini tam olarak yapsa bu durum meydana gelmezdi.
  • gnrselanik
    05 Aralık 2019 10:41
    17 1
    bu tarz haberleri görünce aklıma gelen:
    "KAYSERİ'de tartışma sonucu yumruk attığı ve başını zemin çarpan müdür yardımcısı Mehmet Aktaş'ın kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmesi nedeniyle tutuklanan öğrenci F.Ş., 'Kasten yaralamadan ölüme sebebiyet vermek' suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık F.Ş.'nin cezaevinde kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi."
  • thundercats
    05 Aralık 2019 09:54
    12 0
    sonuç şu şekilde çıkacaktır
    yapılan tahkikat sonucu öğretmen sınıf disiplininde yetersiz olduğu için bu durum meydana gelmiştir...öğretmene uyarı cezasının verilmesine...
    vb
    şimdiden meslektaşıma Allah yardım etsin
  • sehery
    05 Aralık 2019 09:38
    15 0
    çocuğu uyarırsın bir dert, idarenin ilgisizliği ayrı dert, velinin tavrı ayrı dert üst makamların öğretmeni suçlaması bambaşka dert. vurun abalının sırına öğretmen herşeyi yüklenir...
  • simyacıı
    05 Aralık 2019 09:18
    11 0
    Bence haber başlığı bile sıkıntılı öğrenci demiş bu suçu işleyene biz her sınıfa girene öğrenci dememeliyiz çünkü öğrenci talep eder öğrenmek ister merak eder peki bu çocuk ne ister ??
  • Deniz_03
    05 Aralık 2019 08:59
    14 1
    Yıllarca öğretmene yapılan saygısızlıkların cezasız kalmasının, etkisizleştirmelerin, öğretmeni devre dışı bırakmanın, öğretmen itibarının ayaklar altına alınmasının eseri bunlar, neden şaşırıyorsunuz ki?
  • inal11
    05 Aralık 2019 08:32
    14 0
    Söylenebilecek her şeyi, değerli öğretmenlerimiz aşağıda söylemişler.

    Keşke diyorum..
    MEB kafasını kuma gömeceğine, Eğitimhane'ye, eğitimcilerin gerçek odasına girse de şu yazılanları okusa... adım atsa. Başka sözüm yoktur.
  • didemt
    05 Aralık 2019 07:32
    7 0
    Bu tip örneklerin pek çok yerde olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu tip öğrenciler eskiden de vardı ama şimdilerde her yerde varlar. Söyleyecek söz yok...
    Biz en azından elimizdekilere sahip çıkalım, büyüğü küçüğü, sevgiyi&SAYGIyı öğrencilerimize aşılayalım. İyi insan olmayı öncelikleri yapalım. Yapabileceğimiz tek şey bu.
  • sulo555
    05 Aralık 2019 07:08
    3 11
    İyi ki lise öğretmeni değilim. Bu anlatılanlar doğru ancak öğretmen camiası kendine de bakmalı 5+3+3 gelse zorunlu eğitim kalksa bir sürü öğretmen fazlalığı olacak ülkemizde öğretmene hem yetki verilmeli hem de sınıfta kalma tüm kademelerde denetlenmesi özel okullara sınıf geçme ve not sistemleri artırılmalı ve sınavlarını başka öğretmenler girmeli ve okumalı...
  • php_korsan
    05 Aralık 2019 02:06
    19 0
    Yetkiyi öğretmene verme zamanı gelmedi mi?Öğretmenin başını yukarı kaldırma zamanı gelmedi mi?
    Vali şiştt birader sen öğretmen misin dedi ne oldu toplum ne tepki verdi?Yada dayak yiyen bir öğretmen için kaç sendika yada kaç yüz veli sokaklarda tepki verdi.Ben kendi adıma konuşayım artık öğretmenim demekten utanıyorum.
  • smyi
    05 Aralık 2019 00:40
    4 2
    tam da alan değişikliği arifesinde...
  • dürüst
    05 Aralık 2019 00:19
    11 0
    Milli eğitim Milli gençlik yerine böyle fırlamalar yetişmesine seyirci kalıyor işte. Öğretmen bunu görse ikaz etse dinlenmese iki tane çekse buna , müdür, savcılık, uğraş artık. salıveriyorlar. Cerenler ölüyor , hırsızlar çoğalıyor, her türlü rezalet ve suç artıyor. Öğretmen öğretmenden , okul idaresinden hiç bir şeyden çekinmiyor.
    ondan sonra hiç bir şey olamıyor, insan olarak bile kalamıyorlar. Millete, bela oluyorlar. Büyükler mi? korumalarla geziyorlar umurlarında değil. Vatandaşın Allahtan başka kimsesi yok.
    Çocuğa her halükarda bir şey olmaz. O çocuk , keyfini bari kaçırmayalım. Düzeltmeye çalışmaya gerek yok, zaten düzelmez.
  • suleyman45
    04 Aralık 2019 23:23
    12 0
    Bu olay acaba sadece bugünlerde mi oldu ve tek mi? Yıllardır bunun gibi çok daha kötüleri oluyor. Maalesef iyiye gideceğimize her geçen gün daha kötüye gidiyoruz. Çocuklarımızın, ergenlerimizin, gençlerimizin ellerinde birer telefon, ona göre tarz(!) giyim kuşak, saç, makyaj... Hayatları cafelerde, Instagram, Tik Tok ve Youtube'de...
  • balamirkan
    04 Aralık 2019 23:18
    9 0
    Buraya üç kere yorum yazıp sildim içimi boşaltmak için ama değmez. Büyüklerimiz daha iyisini bilir. Bize düşmez.
  • huseyinyesilot
    04 Aralık 2019 23:15
    24 1
    Zorunlu eğitimin sonuçları.İster 8, ister 12, zorunlu eğitim bence kesinlikle olmamalı.Sanayi de ustalar çırak bulamaz oldu.Gerçekten okumak isteyen öğrenciler neredeyse okuyamaz duruma geldi.Acilen 5+3+3 sistemine dönülmeli. İlkokul sonrası kesinlikle zorunlu ol-ma-ma-lı.Yoksa bu tür manzaralrala hatta daha kötüleriyle daha çok karşılaşırız.
  • carpediem03
    04 Aralık 2019 22:53
    14 0
    Kaancım içme şu zıkkımı.
  • Can Yongası
    04 Aralık 2019 22:24
    60 0
    Bana bir meslek lisesi öğretmeni ağabeyim şunu anlattığından beri ben çocukların psikolojisi bozulmasın diye azami gayret sarf ediyorum.

    "Ödev verdim hocam. Bir levha, şekillendirilecek ve performans notu alınacak. Süre bitiminde benim verdiğim levhayı öğrenci aynen getirdi. Doğal olarak sıfır verdim. Ertesi gün velisi geldi. Benim çocuğuma nasıl sıfır verirsin diye sordu. Ben de levhayı gösterdim. Veli gitti. Ertesi gün çocuk öğretmen bir arabasıyla geldi. Hocam nasıl sıfır verdiniz diye sordu. Meslektaşımın bu şekilde sorgulaması gücüme gitti ama ona da levhayı gösterdim. Olmaz hocam dedi, bu en az 50 eder. Çocuk levhayı kaybetmemiş en azından. Şaka yapıyor sandım ama ciddiymiş.
    Uzatmayalım mahkemelik olduk. Başka ilçeden uzmanlar geldi ve o çocuk mahkeme kararıyla 50 aldı.

    Şimdi.

    Dağılalım.

    Aramızda sigara içen çocuğu tanıyan varsa sigarasını eksik etmesin.

    Ola ki krize girer ve ülkemiz bir değerinden mahrum kalır. Sahip çıkalım.

    İstiyorsa evde eğitime alıp yeterli süreler tanıyalım sigara molaları adına.

    Şaka gibi değil mi bunlar?

    Hah işte, değil.

    Bomboş ödeve 50 verdiren zihniyet bomboş adama da insan dedirtir.

    Rahat olun. Daha bu işlerin edebe mugayyir yönleri görüntülenmir.

    Daha zurna var yani, hele bi zırt desin..

    Acele etmeyin.
  • ugurlucky
    04 Aralık 2019 22:03
    27 1
    Sessiz olun çocuğun psikolojisi bozulur
  • tarkan555
    04 Aralık 2019 21:57
    25 0
    Kabak öğretmenin başına patlayıp gibi duruyor illa bir suçlu bulunacak .Umarım cezasız belasız atlatır öğretmenimiz
  • syr7782
    04 Aralık 2019 21:29
    19 0
    Bir öğretmen bu öğrenciyle uğraşsa uğraşsa dört yıl uğraşır ama ailesi toplum ömür boyu uğraşır olan en başta kendisine ailesine ve en önemlisi topluma olmuştur sanıyor ki dünya kendi etrafında dönüyor bak ben derste neler yapabiliyorum diyor gençliğinize yazık biz sizin yürüdüğünüz yolları çoktannn geçtik
  • HHAASSAANNN
    04 Aralık 2019 20:56
    20 1
    çocuğun psikolojisi bozulmasın aman:)
  • rtaskomur
    04 Aralık 2019 20:47
    6 0
    Turan Akpınar Sivas ta MEM müdürlüğü yaptı. Sonra Adanaya gitti. Müdürlüğü zamanında Sivas MEM ortasında güvercin beslerdi şoförler. Birde Hulusi Bey zamanında Hakkı Bey vardır. Gündüz gözü tüm milli eğitimi siyah perdeyle kapatıp içerde cinevizyondan maçlar seyredip naralar attığını çok iyi hatırlarım bilirim.Bir çok şeyi görüp, duymamak ve dahi hiç bilmezden gelmek en büyük maharetimizdir. Hele ki demir leblebiyi çiğnemek ve dahi dişlerimizi kırmamak Hulusi beyimizden televizyon programlarından öğrendiğimiz en değerli incilerimizdir.
    Arkadaşlarım kusuruma bakmasınlar bu değerli incilerimiz bana ait değil sayın müdürlerimizin. İltifatta yergide çok değerli müdürlerimize ait.
  • pofpor
    04 Aralık 2019 20:42
    11 0
    "kaansaatci" Ben sırtımı değil de önümü döndüğüm halde çocukların (4. sınıf) soytarılıklarına, kaba davranışlarına şahit oluyorum. Sanırım siz seçkin kesim ve sınıf mevcudu çok az olan sınıflarda çalıştınız.
  • airtor
    04 Aralık 2019 20:28
    18 0
    Sanki çok yeni şeyler bunlar.yillardir böyle okullarımız,günaydınlar olsun. Öğretmenlerimizi bu hallere getirenlere yazıklar olsun işte....
  • sanayici
    04 Aralık 2019 20:27
    19 0
    liselerin genel durumu böyle. okula sigara, bıçak, tabanca getiren var. okulda arkadaşını vurdu ağır yaraladı mükafat olarak başka liseye tayini çıktı. tam bir psikopat. şimdi bunu zorla okutmanın ne gereği var. liseler zorunlu olmasın gerçekten okumak isteyenler alınsın. disiplin cezaları gelsin, öğretmenin yetkisi artırılsın, ...
  • hamurcu38
    04 Aralık 2019 20:11
    22 0
    'Girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep;

    Dediler ilim geride, illa edep illa edep. '[Yunus Emre]
  • efoo
    04 Aralık 2019 20:09
    12 1
    Dersi kaçırmamak için içerde içmiş. Hem de pencere kenarinda. Pek düşünceliymis.
  • eliferen
    04 Aralık 2019 20:08
    13 0
    Sayın Kaansaatçi bir kaç yıl önce öğretmenin biri anlatmıştı,sigara içen bir öğrenciyi velisine bildirdiğim de veli bana ''Sigara parasını siz mi ödüyorsunuz?'' dedi,diye.Haklısınız her zaman ki gibi öğretmen suçlu!!!!!
  • php_korsan
    04 Aralık 2019 19:49
    8 0
    Gerçeği görünce davayı cekti.diger öğretmenler gitti gitti geldi.yani özetle olan hep öğretmene olur
  • BAYRAM ALİ
    04 Aralık 2019 19:36
    19 0
    Zorunlu eğitim 5 yıl (ilkokul) olsa,
    Diğer kademelere isteğe bağlı, yeterli ve yetenekli, çalışkan öğrenciler yönlendirilse ;
    bu sorunlar ortadan kalkar.
  • mustafa_tekman
    04 Aralık 2019 19:19
    3 0
    Her birey özeldir.:D
  • brsbrs42
    04 Aralık 2019 19:12
    5 2
    Efkarlanmış bir genç. Gençleri anlayalım. Yüreklerine dokunalım. Kim bilir ne sorunları var?
  • rtaskomur
    04 Aralık 2019 19:09
    9 0
    Az önce yaşadığım bir olay 7. sınıf hafızlık yapılan bir sınıfta sınıftayım. Fen öğretmeniyim. Öğretmen zilinden 3 dakika sonra gelen bir öğrenci sınıfın kapısını başka bir arkadaşı o sırada dışarı bir öğretmenin çağrısı üzerine sınıftan giden bir öğrenci sınıf kapısını açınca koridordan sınıfın kapısına doğru top ile şut çekti ve kendisinden önce top hızla sınıfa girerken öğrencide yıldırım hızıyla sınıfa daldı. Şimdi söyleyin ne yapmalı bu sözde hafızlık yapan insan müsveddesi saygıdan nasibini alamayan insansı yaratığa. Düşünün ders saatinde içerde öğretmen varken sınıfın kapısına şut çekecek kadar kendinde kuvvet gören hafızlık yaptığı için olağanüstü şımartılan bir yaratık.
  • mehmetmehmet34
    04 Aralık 2019 18:55
    18 0
    Şekilde bir prens var . O herseyi yapabilir. Humanizm bunu gerektirir. O biricik ve tek. Hani şu yeni eğitim sistemindeki rehberlik anlayışı var ya. İşte bu onun yansiması.
  • mehmetmehmet34
    04 Aralık 2019 18:50
    16 0
    İşte öğrenci merkezli eğitim ürünü bir Homo sapiens sapiens ...






    .




    ..
  • php_korsan
    04 Aralık 2019 18:49
    27 0
    Olan yine zavallı öğretmene olacak.İdareciler, usttekiler hepsi aklanacak.Ogretmene müfettiş gidecek ders yetkinliği ölçülecek, çevreye gizliden sorulacak hakkında rapor hazırlanacak.
    Bu işler hep böyledir.
  • gurdaltekin
    04 Aralık 2019 18:46
    28 0
    Ne varsa eskide var. Eski sistem geri getirilmeli. İlkokul 5 yıl olmalı ve ilkokuldan sonra zorunlu eğitim kaldırılmalı.
  • olizvel
    04 Aralık 2019 18:36
    20 0
    Kaansaatçi denen kişinin öğretmen olmadığını düşünüyorum.
    Daha da ötesi bu dünyada, bizimle aynı şartlarda yaşamayan bir insan bence kendisi..
    Zira yeni nesildeki zıvanadan çıkmışlığı görmek için illa sınıfa girmeye gerek yok. Sokakta, otobüste, alışveriş merkezinde, her yerde bize ''cık cık cık. Rabbim aklımı koru'' dedirten çocuk görmek mümkün..

    Ben bu habere hiç şaşırmadım.
    Daha beter günlere doğru yol alıyoruz arkadaşlar.
    Bakanlığına, velisine söylemek istediğim bir şey yok.
    Anlamayacakları için..

    Ruh sağlığımız Allah'a emanet..
  • adaletlazım
    04 Aralık 2019 18:23
    16 0
    Zorunlu eğitim bu haliyle tam bir saçmalık. Ankaradaki insanlar bunu göremiyorlar.
  • hayber_38
    04 Aralık 2019 18:23
    3 13
    Gençlik işte
  • Şaban57
    04 Aralık 2019 18:22
    17 0
    Bu nesile öğretmenlik yapmak cidden zor.. Allah sabrımızı artırsın.
  • hazer
    04 Aralık 2019 16:59
    26 0
    Öğretmenin eli kolu bağlı olduğunu bildiği işin böyle oluyor...öğrenci öğretmene vurunca gençtir yazıktır büyütmeyelim...ama öğretmen öğrenciye vurunca ya soruşturma yada veli den dayak....video öğrenciyi okuldan uzaklaştırın bakalım yapabiliyor musunuz...
  • suskunmavi
    04 Aralık 2019 16:42
    16 0
    Yeni nesil insanın sabrını sınıyor gerçekten ..
  • toprakana
    04 Aralık 2019 16:07
    35 0
    Ortaokulda dersleri iyi olmayan öğrenciye kesinlikle örgün eğitim olarak lise eğitimi verilmemeli , belli seviyenin altında kalan öğrenci bu liselere kesinlikle alınmamalı , açık öğretimden devam etsin bu tür öğrenciler sen ilkokul seviyesindeki öğrenciyi oraya oturtursan ya sigara içer ya huzuru bozar çünkü yedi saat boyunca hiç anlamadığı şeyi yapmasını istersen ister istemez farklı şeylere yönelir gencler
  • aretias28
    04 Aralık 2019 15:59
    30 0
    kesinlikle hatalı öğretmen..çay ya da kahve servisi yapıp küllük temizlemeliydi..
  • black_turn
    04 Aralık 2019 15:59
    30 0
    TEK ÇÖZÜM zorunlu eğitimden vazgeçmek.
  • markknopfler
    04 Aralık 2019 15:57
    26 0
    Ben başka bir şey söyleyeyim.26 yıl önce bir dağ köyünde stajyer öğretmendim .İlk görev yerim ,ilk okulum ,ilk öğrencilerim...Veli toplantısı yapmak istedim ve velileri toplantıya çağırdım.Veli toplantısında, velilerin birbirlerine olan davranışlarını görünce çok canım sıkılmıştı ve hepsini kovmak istemiştim.Düşünsenize ,bu velilerin çocuklarına eğitim verecektim.O gün, aile kurmak için bir ehliyetin ;bir yeterlilik belgesinin olması gerektiğinin önemini ve gerekliliğini hissetmiştim.
    Diyeceğim ;her önüne gelen anne /baba olursa ,ana/babalığın bir ehliyeti olmazsa öğretmenlerin de işi zor ,devletin de işi zor ...Bu görüntülerden daha çok görürüz.
  • bugra1
    04 Aralık 2019 15:30
    17 0
    kaansaatci göreviniz nedir bilmiyorum ama çocuk davranışlarının bir kısmını öğretmenden bir kısmını ailesinden ve çevresinden alır yüzde yüz öğretmen demek hatalı bir tutum
  • kaansaatci
    04 Aralık 2019 15:18
    5 125
    Bu olayda Hatalı kesinlikle öğretmen.isini doğru dürüst yapsa öğrenci o cesareti bulup bu yanlışı yapamazdı.Ogretmenin görevi tahtaya sırtını dönüp dersi tamamlamak mıdır sadece?
  • uNNamed
    04 Aralık 2019 15:03
    60 0
    Lise de öğretmen olan birisi sınıfta "oğlum/kızım konuşma" dese ya öğrenciler senin onlara vuramayacağını bildiği için diklenir , bir şey yapamadığın için ağırlığın kalmaz. Ya vurursun soruşturma yersin. ya idareye söylersin birşey çıkmaz. Ya da dışarda velisiyle beraber sıkıştırırlar güzel bir dayak yersin. Arabana da zarar verebilirler. Bir de iftiralar var tabi. Adın tacizci öğretmene çıkar. Aklanana kadar hayatın kayar.

    Eğitim sisteminde en başta alınması gereken konu budur bence. Üniversite kazanmak basit. Her çocuk üniversite okuyor. Toplama bilmeyen bir çocuk bile kazanabiliyor. Okulu bitirince yaş 23 oluyor ve işsizler kervanına katılıyor. Halbuki lise de kalma olsa, zorunlu olmasa , bazı farklı yetenekleri olan çocuklar erken yaşta meslek öğrense güzel olmaz mı?

  • alsetu
    04 Aralık 2019 14:45
    26 0
    tam da PISA 2018 TESTLERİ sonuçları açıklanıp Türkiye nin eğitimde dünya ülkeleri arasında ilerlediği zamana denk gelmiş. tüh yazık. aslında bizde böyle şeyler hiç olmaz...
  • camlica33
    04 Aralık 2019 14:23
    30 0
    Ne varsa eskide var. Eski sistem geri getirilmeli. İlkokul 5 yıl olmalı ve ilkokuldan sonra zorunlu eğitim kaldırılmalı.
  • omala
    04 Aralık 2019 14:18
    16 0
    Trafik kurallarına uymamanın cezası olmazsa ne olur? Zorla güzellik ne kadar doğru...
  • aretias28
    04 Aralık 2019 14:16
    20 2
    öğrenciye kızdıysa ve psikolojisini bozduysa eğer öğretmenin hemen hizmetiçi eğitime alınması lazım...
  • cimcime kuşu
    04 Aralık 2019 14:15
    19 0
    okulların elinde hiç bir yaptırım gücü yok bizleri anlayan birileri olsa artık
  • carpediem03
    04 Aralık 2019 14:07
    29 1
    Öğretmene ''neden ders sırasında sigara içirdin'' soruşturmasıyla sonuçlanacak görüntülerdir.
    12 yıllık zorunlu eğitim devam ettikçe bu tür görüntüleri daha çok görürüz.
  • php_korsan
    04 Aralık 2019 14:03
    30 2
    Ülkede sınıfta kalma diye birşey olsun.Egitim anında düzelir.Ehliyet,askerlik,işe giriş, işyeri acma diplomaya bağlı olsun bak nasıl düzeliyor işler.Can alıcı noktası burası.
  • zekirdek
    04 Aralık 2019 13:59
    12 0
    eğitimde geldiğimiz son nokta .
  • zekirdek
    04 Aralık 2019 13:57
    13 0
    eğitimde gelinen son nokta...kardeşim senin insan kaliten zayıf cocuk ne yapsın efkarlanmış içiyor bir sürü derdi var ...ya ben içmeyeyimde ölim mi diyor...biz anlamıyoruz...
  • DUYGU3441
    04 Aralık 2019 13:52
    25 0
    çocukları ve velileri tepemize çıkarmaya devam etsin bakanlık. bakalım daha neler olacak ?
  • cbci
    04 Aralık 2019 13:48
    15 0
    Öğretmende yetki yok. Disiplin cezası desen verilmez bile. Bir daha yapmayacağım diye sözleşme imzalanır sadece. Böyle şeyler zaten oluyor herkes biliyor. Kimse de şaşırmamıştır. İdareciler öğretmene gelince mangalda kül bırakmıyor ama böyle olayları halının altına süpürür.
  • turkc
    04 Aralık 2019 13:41
    22 0
    Öğrenciler o kadar edepsiz olmuşlar ki sözle bir yere varılamıyor. Ne kadar anlatsan, örnek olmaya çalışsan, yaptıklarının yanlışlığından bahsetsen boş. Dayak zaten yasak, yasak olmalı da zaten. Velileri bunlardan beter. Şu okuldan atılma olmadığı sürece bu tip haberler çıkmaya devam edecek. Artarak hem de. Çünkü internette gençler "daha ne kadar ileri gidebiliriz" diye birbiriyle yarışır durumdalar.
  • cziya
    04 Aralık 2019 13:40
    25 0
    Öğretmen çay kahve de ikram etmediği için suçlu bulunursa şaşırmam. Malum ergenlerin psikolojisi herşeyden önemli.
    Eğitim sistemindeki sorumluluğu sadece öğretmenin sırtına bindirirseniz olacağı budur....
  • oguz08
    04 Aralık 2019 13:36
    26 0
    O "disiplinsizlik" öğretmenin ve İl Milli Eğitim Müdürü'nün suçu değil... Öğretmenin elinde hiç bir yetki bırakmayan, veliyi müşteri sanan Milli Eğitim Bakanlığı'nın ve çocuğuna aile terbiyesi veremeyen ebeveynlerin suçu.

UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK