Öğretmen, Öğrencileri İçin Palyaço Oldu

Burdur Yeşilova 100.Yıl İlkokulu 3/A Sınıf öğretmeni Mehmet Sadık Duman, kendi öğrencileri ve ana sınıfı öğrencilerinin gönüllerince eğlenebilmesi için palyaço kılığına girdi.

Yıl boyunca yoğun bir proje etkinlikleriyle yorulan öğrencilerinin güzel bir gün geçirmelerini, gönüllerince eğlenmelerini isteyen sınıf öğretmeni böyle bir etkinliği planladığını dile getirdi. Ayrıca yapılan etkinlikte öğrencilerin istedikleri şekiller yüzlerine çizilerek daha fazla keyif almaları sağlandı. 3/A sınıfı öğretmeni Mehmet Sadık Duman "bu tarz etkinlikler çocukların okula olan bakış açılarını olumlu yönde etkiliyor. Ayrıca şenlik havasından geçtiği için güzel vakit geçiriyorlar. Güzel anılar biriktiriyorlar"

 

 Yeşilova 100. Yıl İlkokulu

  • 10 25
  • 01 Mayıs 2019 11:59 7.419
  • Aktif Haberler
  • pigafetta
    03 Mayıs 2019 23:21
    1 1
    Zaten özel okullarda bir taraftan idare bir taraftan velinin ortasında palyaçoya dönüştürülmüş (kpss mağduru) öğretmenlerimiz varken amacı öğrencileriyle eğlenmek olan öğretmenimizi kutlarım.
  • asuman
    03 Mayıs 2019 11:20
    5 5
    Bence çok iyi olmuş. Çocuklar çok eğlenmiş.
  • kuşburnu
    03 Mayıs 2019 09:09
    5 5
    Ellerine sağlık Mehmet öğretmenim .
  • hacımurat124
    02 Mayıs 2019 17:14
    21 5
    Boya badana yapan müdürler, okul yıkayan müdür yardımcıları, palyaçoluk yapan öğretmenler. Öğretmenlik mesleğini toplum gözünde yerle bir eden hareketler. İyi niyetli düşünülüyor olabilir ama boyacı boyacılığını, palyaço palyaçoluğunu, öğretmen öğretmenliğini yapmalı.
  • hazanın dünyası
    02 Mayıs 2019 14:16
    7 10
    Yerdeki Yıldızlar filminden esinlenmiş. Biz de annesi olmayan bir çocuğumuz için doğum gününde palyaço kıyafeti giyen öğretmenlerimiz vardı. Kalite ve saygınlığı on numara insanlardır. Endişesi olanlar kolay kolay cesaret edemezler. Ameller niyetlere göredir.
  • sebocan
    02 Mayıs 2019 13:13
    2 0
    Sayın Newzad hocam,Etkinliklerinizi bilgi@egitimhane.com adresine gönderebilirsiniz. Yanına haber metnini de eklemeyi unutmayınız lütfen.
  • newzad
    02 Mayıs 2019 13:04
    0 0
    benimde bir iki etkinliğim var nasıl gönderebilirim
  • newzad
    02 Mayıs 2019 12:52
    3 3
    Ben 3 yıldır oluyorum ama bunu paylaşmadım.
    Bununla ilgili foto ve videoları nasıl gönderebilirim editöre?
    Diyarbakır Bağlar ilçesi Övündüler Tokaçlı Mezrası İlkokulu
    Nevzat ALTUNTAŞ
    aYRICA "Deli Kız" oyununda da ben deli kız oldum çocuklar çok eğlendiler.
  • ErginCan
    02 Mayıs 2019 12:46
    6 6
    Bazı yorumları okurken çok üzüldüm. Çok incitici ve acımasız buldum. Yapılan çalışma beğenilip beğenilmemekte elbette özgür. Fakat neredeyse hakarete varan söylemler bir fikir beyanı olmasa gerek. Etkinlik sıradan bulunmuş... Allah aşkına kaç öğretmen böyle bir fark yarattı okulunda. Bu drama çalışması sıradansa, düz anlatımlar ne olacak peki? Hem bu işin maddi ve manevi bir emeği, artı gideri var. Öğretmenimiz o kıyafet için ne kadar emek sarf etti bunu bilmiyoruz. Yüz boyamaları için kaç dakika uğraştı. Bir çocuğun çehresine ay yıldızı çizerken edebinden elleri nasıl titredi. Ve o çocuk aynada şüheda rengini yüzünde görünce nasıl gururlandı... Kaç kişi ''aaa palyaçoya bak'' dedi ama o sadece gülümsedi. Sırf minik yüzlerde bir yudum tebessüm için kaç rica da bulundu, kaç kişiyle muhatap oldu. Ve bunların hepsini kendi rızasıyla yaptı. Yapmak zorunda olmadığı halde kimsenin cesaret dahi edemeyeceği bir işe kalkıştı. Sonuç ise bir sürü suçlamaya muhatap olmak. Şimdi aklınızdaki tüm negatif yorumları bırakın ve yukarıdaki resimlere bir kez daha bakın lütfen. Bakın ve görün Allah aşkına. Çocuklar çok mutlu. Ve bunu başaran o koca yürekli palyaço! Ellleri öpülesi Mehmedim emeğine sağlık...
  • malborocu
    02 Mayıs 2019 10:38
    6 6
    çocuklar eğlenmiş, keyif almış, unutmayacakları bir gün geçirmişler.
    haber değeri taşıyıp taşımadığını tartışmayacağım ama emeğinize sağlık.
  • eraegtm
    02 Mayıs 2019 09:03
    12 8
    Çocuk okumaya geçti diye bayram mı yapılırmış, rozette neymiş kurdele varken, öğrenci mezun oluyor diye mezuniyet balosu(töreni) mi yapılırmış, yılsonu gösterisi de nereden çıktı, 23 nisan,29 Ekim geldi diye sınıf mı süslenirmiş, ne gerek var şarkı türkü yarışmasına…
    ''Efendim siz yapıyorsunuz sonra veliler, idareciler bizden de bekliyorlar...'' :)
    Hepiniz şahit olmuşsunuzdur bu tarz cümlelere… Öğrencilerimle beden eğitimi dersinde maç yapıyorum diye eleştirildiğim günler hatırıma gelince çok yadırgamıyorum. İşin ilginç kısmı aynı yapıya sahip öğretmen tipleri genelde bu tarz eleştirilere sığınıyorlar maalesef.
    Aslında bunların bir kısmını ben de yapmıyor angarya buluyorum ama yapanı da bugüne kadar eleştirmedim, destek olmaya çalıştım, güzel yapanı da ayrıca takdir ettim.
    Mesele bence bu bakış açısında. Acaba öğretmen itfaiyeci kıyafeti giyip yangından korunma haftası etkinliği yapsa bu kadar eleştirilir miydi ? Ben sanmıyorum.
    Öğretmenimizin yaptığı bu etkinliği ben yapamam. Medeni cesaretinden dolayı tebrik ederim.
  • Herz
    02 Mayıs 2019 05:22
    4 15
    Sakallı palyaço çok değişik olmuş, palyaçoların neden kült korku sinemasında korku öğesi olduğunu düşünün, palyaço olacağına yerli ve milli hacivat karagöz olsaydo, tuzsuz deli bekir olsaydı ya da en azından kamuda sakal yasaklansın
  • php_korsan
    01 Mayıs 2019 23:39
    3 11
    Hacivat ile Karagözü anlarım.Ama palyaço bize ait değil.Yine de cesaretinden dolayı tebrik ederim.
  • suekin
    01 Mayıs 2019 20:30
    7 12
    velinin bile "çocuğum öğretmen olmasın", çocuklarınsa "şunu şunu olamazsam öğretmen olurum" gibi söylemleri bu günlere, çocuklara farklı etkinlikler sunarak biz getirmedik. toplum değişti farkında mıyız? eğitim sistemindeki zorluklar, hayat koşulları...gibi nedenlerin sorumlusu öğretmenler mi? çoğunuz öğretmeni eleştirmişsiniz. çocuklar için palyaço kılığına girmek çocukların gözünde küçülmek demek değil arkadaşlar. onların hayal dünyasına kendi renklerimizi katmak neden şebeklik olsun ki!
    gülümsemeyen, çocuk ruhunu göstermeyen öğretmenler mi olmak istiyorsunuz? tatlı-sert olmaya engel değil böyle güzellikler sunmak. mesleğinizi, içinizdeki çocuğu yitirmeden yapmanızı dilerim son güne kadar.
  • kuluncak
    01 Mayıs 2019 19:51
    20 9
    100 lira verip palyaço ayarlasaydın keşke öğetmenim, bence olmadı, yakışmadı.
  • ozlemmis
    01 Mayıs 2019 19:32
    7 4
    Yeni nesil öğretmenler biraz fenomenliği, sosyal medyayı seviyor. Biz geç doğduk yıllar öncesi yaşadığımız zorluklar...Mecburi hizmet için gidip zorla kalabilecek ev bulduğuma ayrı ev telefonu hattına ayrı sevinmem. Zalımsın yıllar
  • tarkan555
    01 Mayıs 2019 19:22
    10 4
    Günümüz modern eğitiminde öğrenci , eğitimciyi zaten palaço görüyor yeri geliyor öğretmenini idarecisini dövüyor bıçaklıyor daha da ileri giderek öldürdüğü vakalarda oluyor .Işin vahim tarafı aileler eğitimciyi palyaço olarak görüyor . Umarım egitimciye eskiden verilen değerin yeniden verilmesi
  • sebocan
    01 Mayıs 2019 18:57
    10 22
    Ya bir yol bul ya bir yol aç ya da yoldan çekil! Burnu havada yaklaşımlarla, saygınlık kazanılmıyor. Tam tersine saygınlık bu şekilde zedeleniyor. Bazıları sadece konuşur her şeyi karalayarak eleştirir bazıları ise iş yapar.

    Sayın hocam, emeklerinize sağlık. Bu ince düşünülmüş etkinliğiniz için sizi tebrik ederim. Nice güzel çalışmalarınızı yakından takip ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim...
  • memetoca
    01 Mayıs 2019 17:06
    15 6
    Zaten toplumun gözünde palyaçoyuz o kostüme gerek varmıydı?
  • BAYRAM ALİ
    01 Mayıs 2019 16:48
    11 4
    Hah şimdi tam oldu.
    Öğretmenlerin bir tek palyaço olmadığı kaldıydı, o da oldu.
  • olcaytaner
    01 Mayıs 2019 16:42
    8 6
    Sıkıcı bir haber ve etkinlik. Öğretmenlerin durumu vahim. Haklarımız, evdeki-sokaktaki-okuldaki yaşantımız, kültürümüz yerlerde sürünüyor. Okulda öğretmen arkadaşlarla hemen hemen ne konuşursak "Bu konu bize ağır gelir." diyorlar. Kültür seviyemiz ünv mezunu olmayanla maalesef yakın düzeyde. Öğretmenliğimiz kalmamış.
  • yasinsayilir
    01 Mayıs 2019 16:35
    13 6
    İyi niyetli bir meslektaşımız ama olmamış.
  • inal11
    01 Mayıs 2019 16:33
    14 5
    Bunun nesi haber değeri taşıyor? Onca öğretmen o kadar fedakarlık yapıyor ki... Hepini buraya yollasak neler neler çıkar. Evet yapılan mantık çerçevesinde güzel ancak emin olun bu yapılanlar öğretmenlik mesleğinin saygınlığını günbegün yerle bir ediyor. Sonra da vay efendim "meslek ayaklar altında."
  • php_korsan
    01 Mayıs 2019 15:13
    12 5
    Şöyle eğitimde çığır açacak, senelerce öğretmen ve öğrenci faydasına kullanılacak tek bir şey icat edilse için yanmaz.Ilkokullar sanki çocukların eğlence merkezine dönüştü.Yine de belki bir sorunu ortadan kaldırmak için böyle bir etkinlik yapma gereği duymuştur hocamızı tebrik ederim.Okullar tamamen bilgi yuvalarina dönüşmeli.Bakin Japonlara tuvalet sınıf yemekhane temizliklerini öğrencilerine yaptırıyorlar.
    Bakin japon çocuklarının sabah okulda toplanıp sınıfa girme ve öğretmenlerini saygıyla selamlama disiplinlerine.
    Bakin japon çocukların derste nasıl bir ciddiyetle öğrenme arzularına.Boyle bir nesil şimdi abdye kafa tutuyor.
  • mosit
    01 Mayıs 2019 14:00
    31 2
    Öğrenciler için yapılan fedakarlıklara evet ama dışarıdan bu işi yapan birine 1 günlüğüne bu işi vermek daha mantıklı. İlkokul öğrencisi de olsa bu tip etkinlikler arttıkça öğretmene saygı giderek azalıyor kanaatindeyim. Zaten disiplin sorunu okullarımızda gördüğüm kadarıyla had safhada öğretmen sesini yükseltse çocuk ağlıyor aile milli eğitime şikayet ediyor. O yüzden bu etkinlikler iyi güzel de sıkıntıları çok oluyor.
  • alptaskesen
    01 Mayıs 2019 13:49
    15 8
    Bu bir toplumsal savrulma ve nereye doğru evrildiğimizin düşündürücü bir örneği...
  • göbekligeneral
    01 Mayıs 2019 12:32
    30 5
    Bunu yapanlar oldu geçmişte.burada da çok paylaşılmıştı.yeni farklı bir şey gibi sunulması da eğitimhaneye yakışmıyor ha böyle bir şeye ben karşıyım öğretmen miyiz palyaço muyuz?isteyen istediği kadar eksi verebilir.bu benim görüşüm.
  • x_direction
    01 Mayıs 2019 12:16
    27 7
    Palyaçoluk yapmadığımız kalmıştı zaten
  • nurcan21_
    01 Mayıs 2019 12:13
    12 23
    Helal olsun tebrikler hocam
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK