Öğretmene Şiddeti Lanetliyoruz!

Her geçen gün artan öğretmene şiddet haberleri camiamızı derinden sarsmakta ve üzmektedir. En son Diyarbakır’da bir velinin iki oğluyla birlikte görevi başındaki öğretmeni öldüresiye darp etmesi meslektaşlarımızın hiç birinin can güvenliğinin olmadığını bir kez daha gözler önüne sermiştir.

[BİZİM ÖNCELİĞİMİZ, ÖNCE CAN GÜVENLİĞİMİZDİR! ]

Talebimiz; her ne gerekçe ile olursa olsun, canımıza kastedenlerin bize karşı şiddete başvuranların ağır ve caydırıcı cezalar ile cezalandırılmasıdır! İnsanlıktan nasibini almamış canilerin, adeta ödüllendirilircesine salıverilmeleri vicdanları yaralamaktadır.

Kamu çalışanları olarak devletimizin bize sahip çıkmasını ve güvenliğimizi sağlamasını istemek en doğal hakkımızdır. Öğretmene şiddet vakalarına karşı, sadece kınama mesajı yayınlamakla yetinen yetkililerin artık somut adım atması elzemdir ve bizim için hayati derecede önemlidir.

YETKİLİLERE SORUYORUZ:

[ÖĞRETMENE SAHİP ÇIKMANIZ İÇİN DAHA KAÇ CAN YANMASI LAZIM?]

Kınayarak öğretmene şiddet vakaları önlenemeyeceği gibi, caydırıcı ve önleyici somut adımlar atılmadığı takdirde şiddet vakalarının ardı arkasının kesilmeyeceği de açıktır.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK’un sesimize kulak vererek yayınlamış olduğu: “Öğretmene sevgi duyacağız, saygı duyacağız. Önce bu, önce biz, önce siz, önce öğretmeni hepimiz seveceğiz. Sevgisizlik, saygısızlık havada çoğalır ve yayılır, sonunda hepimiz teneffüs ederiz, hepimizi içine alır. Başlangıç noktası; öğretmeni gördüğümüzde ağzımızdan çıkan ilk söz, uzattığımız el, takındığımız tavır. Evet; şiddetin önüne geçmek için yetkililer illa ki yetkisini yapacak, herkes bir yerden başlayacak ama herkes buradan başlayacak: Sevgiden ve saygıdan. Meslektaşıma yönelen şiddeti kendime yapılmış sayıyor ve konunun takibinde olacağımı bir kez daha belirtiyorum.” mesajını değerli buluyor, öğretmene şiddetin önlenmesi için ilk adım olarak görüyor ve kendisine teşekkür ediyoruz.

Öğretmene sahip çıkmak, öğretmenin yanında olmak önce kendimizden başlayarak hepimizin görevidir. Öğretmene sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır. UNUTMAYIN:

[Bir neslin kurtuluşunu maarifinin yükselmesinde aramak lazımdır!] 

#ÖğretmeneŞiddeteHayır

MAARİF-SEN

  • 9 4
  • 26 Ekim 2019 22:13 5.555
  • yavyil69
  • Aktif Haberler
  • dürüst
    30 Ekim 2019 22:36
    0 0
    oğuz08 ne güzel anlatmışsın olayı. TEBRİK EDERİM.
    Kınamakla olmaz bu işler, İCRAAT lazım. Devlet , millete hizmet eden memurlarinı korumalıdır. Koruma ordusuyla gezenler kadar memurda devleti temsil eder. Korkmadan yapılan hizmet eksiksiz ve verimlidir. ANLAYAN KAFA BULUNAMADI DAHA:::
  • huseyinyesilot
    28 Ekim 2019 16:40
    13 0
    Öğretmene şiddetin kalkması için öğretmenin elinin güçlendirilmesi lazım.
    Bunun yapılacaklar:
    1-Sınıfta kalma vli görüşü alınarak ve bir defa değil her yıl geçerli olmak üzere öğretmene bırakılmalıdır.
    2-Okul kapılarında güvenlik görevlisi olmalı ,okula geliş ve dönüş saatlerinde polis veya jandarma olmalıdır.
    3-İlkokullarda yeniden disiplin kurulları getirilmelidir.
    4-Özel durumlar hariç öğretmen ve öğrenci dışında kimse okula alınmamalıdır.
    5-Öğretmene şiddet uygulayanlardan öğretmen şikayetçi olmasa bile kamu davsı açılarak hesabı sorulmalıdır.
  • mehmetalibozlu
    28 Ekim 2019 13:18
    3 0
    Hicivle karışık öğretmenlere yakın dövüş sanatı verilsin diyen arkadaşlara diyorum öğretmenler dövüş bilmediği için ya da gücü yetmedigi için dayak yemiyor
    Çünkü biliyor ki dayak yeyince veliye bişey olmayacak ama kendisi diverse devlet memurunun onuruna zarar vermekten soruşturma açılacak belikde yargıda ceza alacak işte böyle saçma sapan bir durum
    Ayrıca 6 7 sendikaya bölünüp birleşememek bir sendikanın eylemine görüşüne ters diye katılmamak düşüncesi varken bizi ..yapsalar mustehak
  • naciekinci
    28 Ekim 2019 12:49
    3 0
    Bu habere insanlar nasıl çarpı işareti atıyor aklım mantigim almıyor, kimsenin kimseye şiddet uygulamaya hakkı yok ki görevi başında bir ogretmenimize yapılan bu saldırıyı lanetle kınıyorum...
  • zekirdek
    28 Ekim 2019 11:11
    5 0
    Bu işler hepp devletin yaptığı yanlış politikaların sonucudur nokta
  • beytim
    28 Ekim 2019 10:44
    5 0
    seminer dönemleerinde meb öğretmenlere yakın dövüş sanatı kursu versin. abidik gubidik kurslar vermektense
  • serdaraydın
    27 Ekim 2019 22:24
    5 0
    Her sene yazıyoruz gene bir şey değişmiyor, öğretmen, doktor, hemşire, artık fark etmiyor, gene en çok emek harcayıp, maaş olarak ta, moral olarak ta, en ezilen, dayak yiyen, morali bozulan taraf gene biz oluyoruz.

    Sendikalar bile kişisel bağlantılarınız olmazsa çözüm olmuyor, her birimiz, sarıöküzün aslanlara yem oluşunu izliyoruz. Bırakın vizyonu, misyonu. Ülke geleceğini hazırlama görevi verilen öğretmen, 12 saat sonra, yarın kendi başına ne geleceğini tahmin bile edemiyor.

    Sadece popüler birisi mi biz öğretmenlerin durumunu kurtaracak ? Hiç sanmıyorum.
  • ataogretmen
    27 Ekim 2019 20:32
    5 0
    Okula acil butonu koyun. Bu doktorlardan çok bize gerek, Yalnız emniyet müdürlüğü 1 sokak arkamızda, 1 saatte geliyorlar. Buton acil şekilde ekibi getirecekse koyun. Liseler için.
  • KUTLU
    27 Ekim 2019 20:07
    4 0
    Milli eğitimden ses çıkmaması manidar!!
  • ccetin
    27 Ekim 2019 19:08
    11 0
    Bence hepimiz airbag takmalıyz. Darbe anında açılmalı.
    Yoksa kimsenin bizi korumaya niyeti yok.
  • safoli
    27 Ekim 2019 18:59
    4 0
    Defalarca şiddetle burun buruna kaldım. Allah'a şükür gücüm kuvvetim yerinde kendimi dövdürtmedim. Öğretmen olduğumuz içinde karşılık vermedik tabi ki. Başka arkadaşlarımın sözlü ve fiziki hakarate maruz kaldığını gördüm. Bir defasında adamın biri resmi kıyafet ve silahıyla okula gelip arkadaşımızı tartakladı. Biz nöbetçiler tutanak tutup okula teslim ettik. Okula gelip bizimle konuştular falan, bilirsiniz işte. bizim tutanakları ve arkadaşın şikayet dilekçesini işleme almadılar. Olay kapandı gitti. Sevgili meslektaşlarım bir şekilde (yasal olarak )bu durumu ülke gündemine sokmamız lazım. Saygılarımla.
  • hazeyin
    27 Ekim 2019 18:58
    5 0
    Bu ülkede uygulanan her şiddete kılıf bulmakta maharetli yurdum insanları olduktan sonra kendi içinde birlik olmaktan uzak ,siyasi düşüncesine göre olaylara yaklaşanlar olduktan sonra huğun egemen olduğu bir ülkede yaşama isteği yüksek sesle telaffuz edilmediği sürece ,sık sık dile getirilen aflar ve ceza indirimlerine alkış tuttuğunuz sürece daha çok kınarsınız bu tür saldırıları...
  • tarkan555
    27 Ekim 2019 15:29
    8 0
    Bu da gelir geçer , kınar sonra unuturlar , bilmedikleri şey ise öğretmeni yaptığı işten soğutmanın karşılıgı ağır olur !!! Öğretmene saygınlığını ve değerini yeniden verin ki işinı güzel bir şekilde yapabilsin
  • faul
    27 Ekim 2019 15:25
    2 0
    Ben de lanetliyorum!!! bla bla bla..
  • cihangir4010
    27 Ekim 2019 13:57
    7 0
    sadece açıklama yapılır, böylece bir sonraki açıklamaya kadar değişen birşey olmaz.
  • zehrAAkif25
    27 Ekim 2019 12:13
    7 0
    Sayın Bakan,geçen yıl bir savcının halı sahada top oynayan öğretmenleri "siz çıkın biz oynayacaz"gibi absürt bi isteğine itiraz eden öğretmenleri keyfe keder bir uygulamayla polisleri oraya döküp öğretmenleri karakola göndermesi faciasına da sahip çıkmış ve takipçisiyim(adalet bakanıyla beraber) demişti ama...
  • rabia+52
    27 Ekim 2019 12:04
    5 0
    php_korsan hocam süper özetlemişsiniz.
  • smyi
    27 Ekim 2019 12:02
    2 0
    Lanet olsun!
  • php_korsan
    27 Ekim 2019 11:21
    29 0
    Çarpı atanlar okulda herkesin gözü önünde dayak yemek.Okula hergun aynı yoldan giderek bıyık altından gulmelere maruz kalmak.İlkgun herkes kinar 3.gun sonra herkes seni eleştirmeye başlar.Siniflarda herkes seni konuşur.Onlara mahkeme yoluyla haddini bildireceksin ki bir daha yapmasınlar.Silide 1 milyon kişi metro bilet fiyatı arttı diye sokağa döküldü başkan tamam mesajı aldık dedi.Biz daha öğretmen arkadaşımızın yanında duramiyoruz.Sonra herşeyi istiyoruz.
  • BİRLEŞTİR-ME
    27 Ekim 2019 10:15
    6 1
    "Çok pis lanetler ve kınarız abi,anadın mı sen?"

    Veli müşterimizdir anlayışı ve nihayetinde özelleştirmeye özendirmeye selam, Öğrenci merkezli eğitime devam.
  • hayber_38
    27 Ekim 2019 01:52
    7 1
    Bu ara kimse esefle kınamaz oldu. Lanetlemek moda heralde. Ama bir ara moda olan şey ilerleyen zamanlarda illaki tekrar moda oluyor. Benim bugün demode olasım var. Esefciğimle kınıyorum, nolacaksa!
  • php_korsan
    27 Ekim 2019 01:06
    5 4
    avukata, işadamına nasıl yeşil pasaport veriliyorsa öğretmene de silah taşıma ruhsatı verilsin biz kendimizi koruyalım.
  • php_korsan
    27 Ekim 2019 00:47
    8 1
    İster lanetle ister kına...burada defalarca yazdık yine olur yine olur neden çünkü öğretmen toplumun en önemli insanı ve işimiz insanla uğraşmak.İftiradan kavgadan koruyan bir kanun çıkarılmalıdir.
  • Esermertcan
    27 Ekim 2019 00:00
    5 1
    Tespit devrini bitirip "yetkililerin gereğini yapması" devri, hatta gereğinin tekrar düzenlemesi devri geldi Sayın Bakan. Size bu kadar açık destek veren bu Teşkilâtınız üyelerine sabırlar tükenmeden lütfen sahip çıkın.
  • carpediem03
    26 Ekim 2019 23:51
    5 3
    Yazıda bi teneffüs okudum bir an ne oluyor dedim. "Teneffüs süresi de uzadı oysa, neden hala sopa atıyorsunuz?" diycekmiş gibi bir pisikoz oldum.
  • Doğansevil
    26 Ekim 2019 23:41
    12 1
    Anca KINIYORUZ. Başka da bir şey olmuyor, her zamanki gibi unutulup gidiyor....!!!!!!
  • maho_aks
    26 Ekim 2019 23:37
    6 1
    yeteeeeeeeeeeer yeter artık.........
  • oguz08
    26 Ekim 2019 23:13
    53 0
    Öğretmenin elinde hiç bir yetki bırakmadılar. Öğretmeni, tepeden inme yeni formalitelerini uygulayan memura dönüştürdüler.
    Veliyi müşteri olarak görüp tüm yenilikleri bu ölçütlere yaptılar.
    Eğitimdeki her eksiği,her gediği öğretmenin eksikliğine bağladılar. Hali hazırdaki öğretmenleri tekrar yetiştirmeye(!) kakltılar.

    Sonuç mu:
    -Öğretmenleriyle dalga geçen(özellikle liselerde) öğrenciler(!)
    -Sınıfta kalmaya bile veli dilekçesiyle karar verebilmeler.
    -Bir kaç zam sonra asgari ücretliye öğretmenin aynı maaşı alacak olması.
    -Eğitimsiz ve bilinçsiz velilerden gelen şiddet ve baskı.
    -Sendikaların şişirilmiş maaşları ve hiç bir iş yapmadan öğretmenin sırtından elde ettikleri rahatlık
    ... Saymakla bitmez...(Yoruldum.)
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK