Öğretmenime Dokunma, Eylemi

Gerze’de bir öğrenci velisinin öğretmene şiddet uygulaması sonrasında eğitim sendikaları ayağa kalktı.

Meydana gelen olay sonrasında bir araya gelerek Hükümet Konağı önünde açıklama yapan sendikalar öğretmene yapılan şiddeti kınadı.

İlçemiz Atatürk Büstü önünde toplanarak bir basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen, Eğitim Sen, Eğitim Bir Sen ve Eğitim İş Sendikaların temsilcileri ile toplanan öğretmen ve öğrenciler hep birlikte slogan atarak Mağdur edilen öğretmene sahip çıktılar.

Yapılan ortak basın açıklamasının metnini Türk Eğitim Sen Temsilcisi Ramazan Osma okudu.

Osma’nın seslendirmiş olduğu ortak basın açıklaması: “Haşim ve Zehra Tarı Ortaokulu beden eğitimi öğretmeni H.B. 11 Şubat 2019 tarihinde ders esnasında bir veli tarafından fiziksel ve psikolojik bir saldırıya maruz kalmıştır.

Arkadaşımıza ve meslektaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı esefle kınıyor, daha fazla eğitim çalışanı şiddete uğramadan harekete geçilmesi gerektiğini vurgulamak istiyoruz.

Tedbirler alınana kadar eğitimcilere yönelik şiddeti gündemde tutmaya devam edeceğiz.

Her geçen gün artan bu tarz saldırılar eğitim çalışanlarının itibarına zarar vermektedir.

Kendilerine emanet edilen çocuk ve gençlerimizin donanımlı, iyi birer insan olarak toplum hayatına atılmalarını sağlamak amacıyla her türlü soruna rağmen büyük bir özveriyle çalışan öğretmenlerimize yapılan her türlü fiziki saldırı ve sözlü hakaretlerin cezasız kalmasını istemiyoruz.

Bugün burada tüm eğitim çalışanları olarak toplanmış bulunuyoruz. Şiddete uğrayan meslektaşımıza hepimiz canı yürekten geçmiş olsun diyor ve asla yalnız olmadığını bilmesini istiyoruz.

Bu olayların örtbas edilmesine kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi, hukuksal olarak gereğinin yapılmasını sağlamak için mücadele edeceğimizi belirtiyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur”

 

Gerze'nin Sesi Gazetesi

  • 11 0
  • 20 Şubat 2019 10:34 3.469
  • Aktif Haberler
  • brsbrs42
    20 Şubat 2019 20:41
    6 0
    Veli de 'MAKİNE'yi çıkarırsa
  • hll-22
    20 Şubat 2019 13:12
    2 2
    Bunlar daha başlangıç daha neler yaşıycaz...
  • php_korsan
    20 Şubat 2019 12:31
    5 10
    Eyleme gerek yok taşıma ruhsatı çıksın kardeşim.Dun bir veli okula geldi beni şikayet ediyor.Makinayi gösterdim ben diğerleri değilim dedim tırstı gitti.
  • mahmutocak42
    20 Şubat 2019 11:01
    16 0
    :) eylem değil o iş yapana vereceksin 15-20 sene bak bakalım bir daha oluyor mu ?
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK