Öğretmenin Ücretlisi Olmaz!

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ek ders ücreti karşılığı görev yapan öğretmen ve usta öğreticilere, her 5 ders için ilave 1 saat ek ders ödemesi yapacaklarına dair açıklamasını değerlendirdi.

Bir öğretmeni, asgari ücretin yarısına mahkûm etmenin ülkemiz için zaten ayıplı bir durum olduğunu bildiren Geylan, düzenlemenin bu bakımdan kısmi bir adım olduğunu ancak asıl taleplerinin tüm öğretmenlerin sadece kadrolu olarak atanması olduğunu söyledi.

Ücretli öğretmenliğin kaldırılması gerektiğini yineleyen Geylan açıklamasında şunları kaydetti: “Bir öğretmeni, asgari ücretin yarısına mahkûm etmek ülkemiz için zaten ayıplı bir durumdu. Düzenleme, bu bakımdan kısmi bir adım olmuştur. Ancak, asıl ve bir an önce yapılması gereken, bütün öğretmenlerin sadece KADROLU çalıştırılmasıdır. Öğretmenin ÜCRETLİSİ olmaz!”

 

Türk Eğitim-Sen

  • 7 2
  • 19 Temmuz 2022 13:20 2.629
  • Aktif Haberler
  • korhan83
    19 Temmuz 2022 14:52
    17 1
    Sınavla Uzman Öğretmenliğe ya da Baş Öğretmenlik oluyor ama değil mi? 461 sayfa pdf yayınlamışlar...Oturun da siz ezberleyin kolaysa....
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK