Öğretmenler Acil Özür Bekliyor…

Eğitim Sen tarafından yapılan açıklama;

''Türkiye Özel Okullar Derneği Başkanı tarafından okulların açılması ile ilgili bir gazeteye yapılan açıklamada öğretmenlere ve sendikalara dönük kullanılan ifadeleri kabul etmemiz mümkün değildir. Öğretmenleri çalışmadan para kazanmak istemekle, sendikaları da suyu bulandırmakla suçlayan bu zihniyetin önceliği çocukların üstün yararı veya toplumsal fayda değil elde edeceği kazançtır.

Bizim önceliğimiz öğrencilerimizin, eğitim emekçilerinin ve halkımızın sağlıdır. Özel Okullar Derneği adına konuşan bu kişinin önceliği ise elde edeceği kazançtır. Bizim önceliğimiz öğrencilerimizin eşit ve ulaşılabilir kamusal eğitim hakkıdır. Bunların önceliği ise kendi gereksinimlerinin karşılanmasıdır.

Eğitim Sen, okulların açılması da dâhil olmak üzere, eğitim alanı ile ilgili tüm tartışmaların eğitim ve sağlık hakkını temel alan bir yaklaşımla, bilim insanları ve alanın tüm öznelerinin demokratik katılımının esas alarak sürdürülmesinden yanadır. Siyasi iktidarın ve sermaye çevrelerinin gereksinimlerinden hareketle tepeden alınan kararların bizim açımızdan kabul edilmesi mümkün değildir.

Tarihsel ve toplumsal sorumluluğumuz gereği, salgın başladığı günden bu yana eğitim alanı ile ilgili tüm konularda görüşlerimizi ifade ettik, eleştirilerimizi yüksek sesle söyledik, önerilerimizi kamuoyu ile paylaştık. Özel okul sahipleri veya siyasi iktidarın temsilcileri ne kadar rahatsız olursa olsun tüm bunları önümüzdeki dönemde de yapmaya devam etmekte kararlıyız.

En ağır koşullar altında çalışan, ülkenin her köşesinde fedakârca görev yapan öğretmenleri çalışmadan para kazanmak isteyen bir kesim olarak gösteren bu açıklamanın derhal düzeltilmesi gerekmektedir. Hiç kimse öğretmenlere dönük bu şekilde suçlayıcı ifadeler kullanamaz. Milli Eğitim Bakanı başta olmak üzere, tüm MEB bürokrasisini bu haddini aşan açıklamaya karşı ses çıkarmaya davet ediyoruz. Bu açıklamanın sahibi olan zat, tüm öğretmenlerden kamuoyu önünde özür dilemeli ve acilen yaptığı bu açıklamayı geri almalıdır. Eğitim Sen, mesleğimizi ve tüm eğitim ve bilim emekçilerinin haklarını korumaya devam edecek.''

 

Eğitim Sen

  • 28 2
  • 07 Ağustos 2020 15:56 9.137
  • Aktif Haberler
  • barca43
    09 Ağustos 2020 22:19
    3 0
    Konu Devlet özel okul düzeyine gelmiş bence liseye kadar özel okul olmamalı.Eğitim ve ticaret iç içe girmiş durumda ama lisede olsun ilk ve ortaokulu herkes devlette okumalı.Devlet okullarında kalite ve imkanlar yükseltilmeli öğretmene hak dediği değer verilmeli tekrar müfettiş denetimi getirilmeli.Derse müfettiş girmeyecek diye sevinir olmuştuk ama kırk para etmez veliler bizi teftiş eder not verir kendimizi onlara beğendirmek için uğraşır olduk tabi genel konuşmuyorum gözlemlerimi yazıyorum.Derse müfettiş girsin hesap vereceksek onlara verelim.Okullara öğrenci başına para verilmeli.Öğrenci başına 50 tl örnek 200 kişilik okulda 10 bin lira yapar kalite böyle böyle yükselir. Ez cümle devlet okullarında kalite yükselsin.
  • cemcem
    09 Ağustos 2020 12:25
    7 1
    Özel okullar çok yeterli de neden özellikle 5. ve 9. sınıfa geçen devlet okullarındaki iyileri kapmak için yarışıyorlar.
    Ayrıca ödedikleri paranın yanında veliler neden özel öğretmen tutup eksiklerini gidermeye çalışıyorlar?
    Kesinlikle bunu pek çok özel okul öğrencisine ders veren biri olarak söylüyorum , özel okulların neredeyse tamamı alınan onca paraya karşın hiç de yeterli eğitim vermiyor , başarısını toplama iyi devlet öğrencileriyle göstermeye çalışıyor.
  • muhtar15
    09 Ağustos 2020 11:05
    8 1
    Öğrtmn19 devletten istifa et sen de özel okulda çalış o zaman
  • öğrtmn 19
    09 Ağustos 2020 10:30
    1 17
    Devlet okulu iyi ve yeterli olsaydı imse özel okula binlerce lira ödeyerek çocuk okutmak istemezdi.
  • öğrtmn 19
    09 Ağustos 2020 10:27
    1 13
    Özel okullar her yönüyle devlet okulundan üstün. Onlara mecburuz.
  • BİRLEŞTİR-ME
    08 Ağustos 2020 23:25
    7 2
    Özür dilemeleri yetmez.
    Eğitimsen ve bilimum Sen üyeleri çocuklarının kayıtlarını özel okullardan alsınlar da görelim.
  • adanadas
    08 Ağustos 2020 13:45
    3 1
    İstifaaaa
  • yakamoz95
    08 Ağustos 2020 12:13
    3 1
    "Hatalı olduğunu anlamak ve özür dilemek sadece bazı insanlara özgüdür.Herkes bu erdeme ulaşamaz"..
    ANONİM
  • gsli0311
    08 Ağustos 2020 09:50
    19 1
    Özür yetmez istifa etmeli. Ben çocuğumu özel okula göndermeyeceğim. İmkan ve etkinlik zırvalarına da inanmıyorum. Adamlar işi ticarete dökmüş eğitim falan kimsenin umrunda değil. Öğretmeni köle gibi çalıştıran zihniyetten ne beklenir ki. O öğretmenden ne verim alabilirsin ne eğitim. Öğretmene en az 10 bin maaş veriyorsa o okula gönder ama o okullarda Türkiye'de sınırlı zaten. Devlet okullarımız gayet yeterli ve donanımlı. Hele hele öğretmenleri Türkiye'nin en zeki ve çalışkan öğretmenlerinden seçiliyor. Şimdi özel okullara bakıyoruz hedefi daha fazla para kazanmak olan apartmandan bozma bir sürü özel okul türedi son zamanlarda. Hiç biri güvenilir ve kaliteli eğitim vermiyor. Kısacası DEVLET OKULU iyidir.
  • TGEM
    08 Ağustos 2020 07:01
    4 6
    Biz öğretmenlerin çocuklarını özel okullara göndermeleri çok acı bence. çaresizce özel okullara gönderiyoruz.ben çocuğumu özel okula gönderip göndermemek de o kadar kararsızım ki:(( göndersem maddi olarak sıkıntılar yasıycam ve cocuguma yetemıyor muyum dıye sorcam, göndermesem acaba pişman olur uyum dıycem. sonuçta anne baba olarak bilgili kültürlü donanımlı olmasını istiyoruz. özel okulların artıları ve imkanları maalesef devlet okullarımıza göre çok fazla. Bizler özel okullara gitmedik;ama şartlar ve zaman değişiyor.çocuklarımız teknolojinin hız kazandığı şu zamanda hiçbirşeyden eksik kalmasın istiyoruz. keşke devlet okullarımızı güçlendirebilsek.bu tabi biraz da biz öğretmenlerin elinde.sizce öğretmen çocuklarının özel okullara gitmesi gerekiyor mu? siz cocuğunuzu özel okula gönderecek misiniz?
  • sinko
    07 Ağustos 2020 22:20
    18 1
    Özrü yerin dibine batsın.Karın tokluğuna çok zor şartlar altında yaz tatilinde dahi çalışan özel okul öğretmenleri için bir açıklaması var mı ?Maaşlarını iyileştirme çabası .Olur mu ucu kendilerine dokunan bir şeyi uygularlarmı.İnsan böyle insanların bu mevkilere gelmesine de insan isyan ediyor.Azalarak bitmelerini temenni ediyorum böyle şahısların.
  • carpediem03
    07 Ağustos 2020 18:57
    45 1
    Batarsınız umarım. Veliden çatır çatır tüm yılın ücretini al, üstüne çalıştırdığın öğretmene kısa çalışma ödeneği ile ödeme yap, kalk bir de böyle ileri geri konuş. Zaten çalışkanlarınızı köle gibi görüyor, normal zamanda da 3 kuruş veriyorsunuz. Umarım batarsınız
  • kahraman111984
    07 Ağustos 2020 17:29
    15 2
    Helal olsun
  • naciekinci
    07 Ağustos 2020 16:46
    33 1
    Özel okula vereceğim varsa da vermem artık kreşe vermiyorum çocuğumu evde dursun. Batsinlar battiklari kadar.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK