Öğretmenler Görevleri Süresince Ne Kadar Süre Ücretsiz İzin Kullanabilir?

haticesabun
26 Mayıs 2023 07:57

Öğretmenler mazeret göstermeksizin memuriyet hayatı boyunca en fazla iki parça halinde kullanılmak üzere 1 yıl ücretsiz izin alabilir diye biliyorum.Dogru mu biliyorum?Bu şekilde ücretsiz izin alan oldu mu hiç?Bir de ücretsiz izne ayrıldığımızda kadromuz milli eğitime mi geçiyor?Görev yaptığım okuldan memnun değilim.Bu şekilde milli eğitimden kadromu başka okula verirler mi?

niluferr
26 Mayıs 2023 10:08

5 yil gorev yaptiysaniz, evet dediginiz gibi alabilirsiniz. 1 yil ve uzeri izinlerde kadronuz Milli Egitime gecer.Ancak kesintisiz olmali. Dogum sonrasi izin de yine kesintisiz 1 yil ve uzeri olursa, kadro Milli Egitime gecer. Ancak bunu uygulamayan ilceler de var. Kisisel fikrimi sorarsaniz, okul degistirmek icin bu yol riskli. Ileride o izne ihtiyaciniz olabilir. Bir de ilceniz kadronuzu okulda birakirsa, boşuna izin almis olabilirsiniz.

haticesabun - 26 Mayıs 2023 11:00
20 yıllığım.Hep sağlık sebebiyle zorunlu durumlarda almak için bugüne kadar almadım beklettim.Bağlı olduğum milli eğitimde uygulanıyor mu bilmiyorum.Onu öğrenip öyle ücretsiz izne ayrılmak mantıklı o zaman.
muratsrb
26 Mayıs 2023 09:15

Kadronuz bir yere gitmez. Aynı okulda ücretsiz izne çıkarsınız. Eğer 5 yılı doldurduysanız 1 yıl ücretsiz izin hakkınız var. Ayrıca bunun dışında çocuğunuz doğduysa doğum öncesi-sonrası yasal izinlerinizi bitirdikten sonra 2 yıl ücretsiz izin alabilirsiniz.


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK