Öğretmenler İçin Bilsem Seçimi Neye Göre Yapılmalıdır?

seminer+
01 Temmuz 2020 20:18

Merhaba,
Mülakat puanları yayınlanmadığı için kendi durumumu kestiremiyorum. Gelecek hafta öğretmenler için Bilsem'lere atama tercih haftası var. Bilsem'lerde çalışan okul yöneticilerinin ve öğretmenlerinin bilgi ve deneyimine ihtiyacım var. Hangi kriterlere göre (örneğin ulaşım, öğrenci kapasitesi vb) Bilsem seçimi yapılır? Atama tercihlerinden önce okul müdürleri ile görüşmek faydalı olur mu?

davlumbaz
01 Temmuz 2020 22:47

Okul müdürleri ile görüşmek faydalıdır. Ders saatleri nasıl, bu önemli. Bilsem'e 2. açılan norm için gidiyorsanız mutlaka sormalısınız. Öğrenci çoksa maaş karşılığını doldurmanız sorun olmaz, azsa da tek oğetmen olacaksanız sıkıntı yaşamazsınız. Okul sitelerini de incelemenizi tavsiye ederim. Neler yapmışlar bir fikriniz olur. Sonra ulaşım açısından da değerlendirmeniz lazım. Size uygun mu? Dersleri ne zaman yapıyorlar? Sonra da en çok beğendiğinizden en az begendiginize göre sıralayarak hepsini yazmanızı tavsiye ederim.

seminer+
01 Temmuz 2020 22:58

Cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Bilsem'de tercih edilecek okullarda branşımda bir kontenjan gözüküyor. Buna göre bir tane norm isteniyor, değil mi?

davlumbaz - 01 Temmuz 2020 23:07
Başka öğretmen varsa 1 tane de yanına istemiş olabilirler. Branş neydi, bu da önemli. Mesela bu sene sınıf öğretmenlerinin ders saatleri düşecek. Ayrıca açabileceğiniz atölyeler neler, o alanda sertifikanız var mı onu da kontrol etmenizi tavsiye ederim. Yoksa yaz tatilinde uygun sertifikaları MEBBİS üzerinden toplamanız ders saati açısından faydalı olur.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK