Öğretmenler Mutsuz

Dünya Öğretmenler Günü, Türkiye’de birçok sorunun gölgesinde kutlanıyor. Mesleğin itibarsızlaştırılması, farklı çalışma koşulları, düşük maaş, özlük haklarının verilmemesi geçmişten günümüze süregelen sorunlar. Koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesiyle bunların üzerine tüm sorumluluğun öğretmene yüklenmesi, geç saatlere kadar çalışma zorunluluğu, ek ders ücretlerinin kesilmesi gibi yeni sorunlar eklendi.

Türkiye’de 24 Kasım olan Öğretmenler Günü dünyada 5 Ekim’de kutlanıyor. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) ve Dünya Çalışma Örgütü (ILO) tarafından 1994’te ilan edilen bu özel günle öğretmenlerin toplumsal statüsü ve haklarına yönelik önemli ve tarihi bir adım atıldı.  

Konuşmasıyla, duruşuyla, hayata dair verdiği bilgiler ve öğütleriyle öğrenciler için rol model olan öğretmenler, Türkiye’de birçok sorunla karşı karşıya. Hepsinin ortak sorunu öğretmenlik mesleğinin itibarsızlaştırılması.

Kadrolu, sözleşmeli, ücretli gibi aynı okulda farklı çalışma koşulları, düşük maaş, atanamamak, özlük haklarının verilmemesi geçmişten günümüze çoğalarak süregelen sorunlar. Bu sorunların üzerine koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesi nedeniyle tüm sorumluluğun öğretmene yüklenmesi, geç saatlere kadar çalışma zorunluluğu, ek ders ücretlerinin verilmemesi gibi sorunlar da eklendi. Bu zorlu süreçte canla başla çalışan öğretmenlerin gözünden acil çözüm bekleyen sorunlar şöyle:

‘Maaşımız düşük’

Yurttaş Yıldırım: Sınıf öğretmeniyim. 15 yıldır devlet okulunda görev yapıyorum. Yaşadığımız sorunların başında özlük haklarımıza ilişkin sorunlar geliyor. Yoksulluk sınırının altında olan öğretmen maaşları iyice kötüleşti.

MEB’in maaşlarınızı yük olarak tarif etmesi, önceki bakanların “3 ay tatil yapıyorlar zaten” gibi açıklamaları mesleğin  itibarsızlaştırıldığını gösteriyor. Birçok öğrenci, evinde bilgisayar ve internet olmadığı için uzaktan eğitime erişim sorunu yaşıyor. O nedenle katılım az. Dahil olabilenlerin önemli bir kısmı da cep telefonundan bağlanıyor. Paket bittiğinde derslere katılamıyorlar. Birçok öğretmenin de evinde bir bilgisayar var ya da yok. Eşi de öğretmense ya da çocukları okula gidiyorsa aynı sorunu öğretmenler de yaşıyor. Bütün sorumluluk öğretmen ve öğrencinin sırtına yüklenmiş durumda. Öğretmenlerin özverisi ve çabasıyla yürütülüyor süreç. Bütün öğrencilerin eşit şekilde eğitime katılmasını talep ediyoruz.

‘Saygı istiyoruz’

Kevser Özince: Dünya ve ülkemiz zor bir süreçten geçiyor. Bu süreçte öğretmenler olarak elimizden gelen bütün gayreti göstermemize rağmen sorunların çözümüne ulaşamıyoruz. Özverili çalışıyoruz, karşılığında insanca yaşamamızı sağlayacak gelir biraz da saygı ve değer bekliyoruz. “Öğretmenim, internetimiz yok ben derslere katılamıyorum” diyen öğrencimizin üzüntüsü ve çocuğunun ihtiyaçlarını karşılayamamanın eksikliğini yaşayan velilerimizin duygusunun ağırlığını yüreğimizde hissediyoruz. Çalıştığımız idareciler baskı kuruyor, çalışma ortamlarımız iyileştirilmeli, liyakatsız kişilere öğretmenler ezdirilmemeli. Dünya Öğretmenler Günü’nde 21. yüzyılda uğraşılarımız daha ileriye gitmek olması gerekirken biz EBA’dan derse bağlanma sıkıntısı yaşıyoruz.

Derslerin olmazsa olmazı bilgisayar ve tableti temin etmek ve internet erişimi sağlamak hem öğretmenler hem de veliler için ciddi anlamda maddi yük oluşturdu. Canlı dersler için hem kendisine hem çocuğuna bilgisayar ve internet temin etmek zorunda kalan öğretmenler şu an sıkıntıda. Önce öğretmeni mutlu etmeliyiz. Mutlu öğretmen başarılı öğretmendir. Mutlu öğretmenler mutlu toplumlar oluşturur...

‘İş yükümüz arttı’

İlkay Kumtepe: Öğretmenlerin dijital konuda eksikliklerinden doğan sorunları var. Uzaktan eğitimdeki sıkıntıların bir kısmı buradan kaynaklanıyor. MEB, öğretmenlerin dijital yeterliliklerini artırmaya yönelik çalışma yapmalıydı. Bu yapılmadığı için bireysel olarak bunları tamamlamaya çalıştık.

 Eğitimde şu an için en büyük eksikliğimiz EBA’nın çok yeterli olmayışı. Altyapısının kuvvetlendirildiği söylendi ama EBA çöktü, bağlantıda kopmalar oluyor. Bakanlığın biraz daha profesyonel iş çıkarması gerekiyordu. Bakanlığın öğretmenlere iş yükü de arttı. Sürekli evrak işleri geliyor. Aynı şey için defalarca farklı formlar düzenlemek durumunda kalıyoruz. Öğretmen uzaktan eğitim için hazırlık yapmak zorunda, dijital hazırlık çok daha zor. Kendimize hiç zaman kalmıyor. Ben sınıf öğretmeniyim. Bakanlığın gönderdiği yazı gereği cumartesi günlerine de ders aldık. İlkokul çocuğunun bir günde 6 saat ders işlemesi gelişimi için çok zararlı. Onun üzerine ödev ve çalışma yapacak. Hem öğrenci hem de öğretmen için büyük bir yük. Bu kadar yoğun çalıştırmanın ardından ek ders ücretleri de kesiliyor. Öğretmenler olarak en büyük sorunumuz öğrencilerimizin hepsini aynı anda derslere alamıyor olmak. Her çocuğun eğitime adil şekilde ulaşmasını sağlamalıyız, bunu sağlayamadığımız için rahatsızlık duyuyoruz.

‘Vaatler yerine getirilsin’

Barış Uluocak: 20 yıldır öğretmenlik yapıyorum. Son dönemlerde öğretmenlik mesleğinin itibarına ilişkin olumsuz  bir algı var. MEB tarafından bunun önüne geçilmiyor. Maaşla ve tatille biçimlendirilen bir tartışma söz konusu. Pandemide de çeşitli tartışmalar oldu. Zaten mevcut sosyo-ekonomik statümüzde bir yıpranma var. Pandemide mesleki alana yönelik baskının ve yıpratmanın arttığını hissediyoruz. Kendimizi öğretmen olarak mesleki açıdan pek iyi hissettiğimiz söylenemez. Öncelikli olarak mesleki itibarımızın, sosyo-ekonomik statümüzün uluslararası öğretmenler camiası açısından da kabul edilebilir bir yere gelmesini istiyoruz. Okullarda ticari ilişkilerin içine sokulmak, okullardaki aksaklıkların sorumlusu gösterilmek istemiyoruz. Seçim vaatlerinde yer alan 3600 ek göstergenin yerine getirilmesini bekliyoruz.

‘Bakanlık destek vermeli’

Demet Karakaya: Öğretmenler uzaktan eğitimde, bütün öğrencilere ulaşamamakta. İlkokul çocukları ailelerinin işte olduğu saatlerde dersleri takip etmekte zorlanıyor. Öğretmenler kısıtlı imkanlarla kendi bilgisayar ve internetlerini kullanarak süreci yürütüyor. Fakat canlı derslerde bütün öğrencileri görmemek bizleri üzüyor. Ayrıca dersler ailecek yemek saatlerimizi bile aksatmakta. Sürekli sistemi kontrol etmek zorunda kalıyoruz. Ders programı, çalışma saatleri daha net belli olmalı. Cumartesi ve pazar günlerine ders tanımlanıyor. Öğretmenlerin ekonomik koşulları birçok Avrupa ülkesinin gerisinde kalmışken onlardan kısıtlı imkanlarla online eğitim yapması beklenmekte. Öğretmenlerin daralan bütçelerine internet ve bilgisayar ek yük oldu. Sürecin yok sayılan kahramanları ise okulöncesi öğretmenleri. Yüz yüze eğitim verdikleri halde ücret alamıyorlar. MEB okulda olduğu gibi öğretmenlerin eğitim ortamına gerekli desteği vermeli.

‘Ek ders kesintisi olmasın’

Hasan Karahan: Öğretmenin itibarı kanunlarla korunmalı, sözlü ve fiili şiddetlerin bir yaptırımı olmalı. Çalışma bölgeleri arasındaki zorluklar maddi - manevi öğretmenleri teşvik edici şekilde düzenlenmeli. Bir öğretmenin maaşı en düşük memur maaşıyla bir olmamalı, ekonomik koşulları iyileştirilmeli. Uzaktan eğitimde azalan ders sayısı sonucunda öğretmenlerden ek ders kesintisi yapılmamalı. Öğretmenlerimiz uzaktan eğitimde okulları eğitim öğretime her zamankinden daha fazla titizlikle açmak için hazırlık yapmakta, haftalık ders yükünü tamamlamak için uğraşmakta. Normalden daha fazla çalışan öğretmenlerimizi gelir kaybına uğratmadan sağlıkla yüzyüze eğitime geçişi sağlamalıyız.

 

Mine ÖZDEMİR GÜNELİ / 

  • 45 1
  • 05 Ekim 2020 13:00 18.247
  • Aktif Haberler
  • selahat
    08 Ekim 2020 00:31
    1 0
    Bu watsap Allah ın emri mi ya silelim telefonlarımızdan sabah 9 da başlıyor bildirim gelmeye gece 11 12 ye kadar alakalı alakasız paylasimlar resmî yazilar tuşlu telefona geçeceğim bu gidişle
  • mehmet kara_34
    07 Ekim 2020 10:01
    0 0
    Sendika nedir peki
  • mehmet kara_34
    07 Ekim 2020 09:41
    0 0
    Sendikadan hala bahsedilmesi bile başarı
  • Karakedi
    07 Ekim 2020 08:30
    1 1
    Yaa demistim napip edip okula gidelim diye.ekdersi hic bu kadar az almamistim.o kadar eylul de gittik.1.sinif okutuyorum.hem canli hem yuzyuze.270 yatmis.ogretmenin maasi yuk derken bu kastediliyormus meger.
  • mayıss
    06 Ekim 2020 23:37
    2 4
    "Kimsenin bir şeye alet olduğu yok öğretmenim. Hiç bir meslektaşıma yakıştıramam . Kendi isteğimle sendikadayım . Desteklediğim kararları da var desteklemediğimde ."
    Yazılanlar sizi neden rahatsız ediyor. Çarpı canavarları gibisiniz
    gerçekten. Sendikalı arkadaşlarınızı kukla olarak görmekten vazgeçin. Her şeye çarpı atarak egonuzu tatmin etmeyi bırakırsanız bu hayattan zevk almaya başlayabilirsiniz.
  • muratoze40
    06 Ekim 2020 23:25
    2 2
    Korkak bir egitimhane yönetimi yapılan yorumları yayınlamak dursun bir de siliyor
  • tarkan61
    06 Ekim 2020 22:47
    2 1
    Emir3417 Hocam ayni seyleri biz de yasadik...Tesaduf ya..Ben de bugun 15 gun önce emekli olan belediyeden okulumuza gelmis bir hizmetli ile konustum.Ilkokul mezunu yalniz isci statusunde .. 25 yildan emekli oldum Hocam dedi..Maas 4200 dedi.ikramiye dedim 168 Hocam dedi..Ben bunun üzerine hayirli olsundan baska bir sey diyemedim ...Durumumuz bu !
  • mışmış
    06 Ekim 2020 22:02
    6 1
    1. sınıf okutuyorum.Günde 5 ders öğrencilerle temas halindeyim.Bugün bir öğrencim de covid belirtileri çıkmaya başladı.Bu ay ek ders 103 tl yatmış. Çoook mutluyum.
  • sehery
    06 Ekim 2020 21:08
    3 1
    sadece öğretmenlik yaparsam mutluyum ama her gelenin düzenine uymaya çalışmaktan öğretmenliğe fırsat kalmıyor ki...
  • mayıss
    06 Ekim 2020 17:50
    3 1
    @adaletlazım
    öğretmenim neden kırılayım. Sendika siyasettir zaten . Sadece bizde her şeye körü körüne bağlılık olduğu için millet kaçıyor. Güçlü bir sendikal anlayış ve sendikal bağlılık için üyeler kendi aidatlarını ödemeli öncelikle. Gerçekten bağımsız davranabilecek sendikalar yetkili olmalı ancak o zaman sendikal kazanım elde edilir. İlk aklıma gelen kazanımı yazayım nöbet ücreti öğretmenim. Bizler nöbet öylemi yapıp okul idareleriyle sarı zarflarla mektuplaşırken sendikasız arkadaşlar rahattı. Kazanım elde edildi şimdi herkes faydalanıyor. Sizin düşüncenize de dalga geçmek amacıyla gülmedim. Burada güzelim biraz zaten hayat yeteri kadar yorucu öğretmenim .
    İyi günler...
  • Aysener
    06 Ekim 2020 15:59
    5 1
    Öğretmen nasıl mutlu olsun. Sürekli fedakarlık bir yere kadar.
  • esen kolera
    06 Ekim 2020 11:38
    7 1
    Normalde mutlu ama mesleğimi yaparken mutsuz bir insanım. Hem de birşeyler öğretmeyi, çocukları ve kitap okumayı sevdiğim halde mutsuzum. Çünkü sistem denilen şeyin dişlileri arasında kaybettiğimiz sadece zamanımız değil vicdanımız, duygularımız, merhametimiz. Çocuklara vicdandan bahsederken vicdanlı olmaları gereken durumlarda yanlarında olmam gerekirken denemelerde yaptıkları netler gözüme sokulacaksa kimse kusura bakmasın. İşlerin yolunda gitmesini de beklemesin. Hep öğretmenden fedakarlık da beklemesin gerçekten ben sekiz senede bu hale geldiysem emekliliğimi düşünemiyorum
  • adaletlazım
    06 Ekim 2020 08:40
    3 0
    Hocam ben sizin şahsınıza bir şey demedim. Siz görüşüme gülünce cevap yazma gereği duydum. Bu ülkede sendika siyasete bağlı. Gerçekten sendikanın faydalı olduğunu düşünüyorsanız bir tane ise yarar kazanım söyleyin de biz de bilelim. Kırdıysam kusura bakmayın. Bunlar da benim gerçeklerim.
  • emir3417
    06 Ekim 2020 06:42
    19 1
    Geçen sene okuldaki belediyeden gelen hizmetli ile konuşuyorum.maaş bizimkine yakın" birde ikramiyelerin var "dedi."hocam kaç yıllık öğretmensiniz "dedi.hangi okul mezunu olduğumu sordu.hangi illerde ne şartlarda görev yaptığım sordu."hocam sorması ayıp ama maaşınız ne ?" dedi."ben 20 yıllık öğretmenim "dedim."maaşımı söylemeye utandım.söyleyemedim."hocam anladım "dedi.üzüldüğüm nokta yıllarca gurbette yaşadım.yıprandım.anamdam babamdan ayrı kaldım.hastalıkta yanlarında olmakta zorlandım.yıllarca kiralarda oturdum.kredi borçlarıyla ay sonunu getiremedim.o kadar üzüldüğüm çok şey var ki ...sizlerle yaşadıklarımız aynı bilirsiniz ...hizmetli benden yaşça büyük ancak benden daha genç duruyor...bizler çok yıpranmışız gerçekten
  • mayıss
    05 Ekim 2020 23:55
    2 8
    Kimsenin bir şeye alet olduğu yok öğretmenim. Hiç bir meslektaşıma yakıştıramam . Kendi isteğimle sendikadayım . Desteklediğim kararları da var desteklemediğimde .
  • adaletlazım
    05 Ekim 2020 22:32
    9 1
    Sendikalı olmayanlar da mutsuz. Ama en azından öğretmene hiç bir kazanım elde edemeyen sendikalarin emellerine alet olmuyorlar. Benim anlatabileceğim bu kadar gerisi anlayabilene.
  • mü_ce
    05 Ekim 2020 22:24
    6 2
    Haberi okumadım ve yorumların tamamına bakmadım. Ancak sendika ile ilişkilendirilmiş bir yorumu görünce yorum yazmak istedim.

    Bir arkadaş sendikalı olmakla mutsuz olmanın ne ilgisi var demiş. Bana ithafen yapılmamış bir yorum olmasa da bu konudaki düşüncemi belirtmek isterim:

    Evet sendikalı olan öğretmen de sendikalı olmayan öğretmen de mutsuz. Ancak herhangi bir sendikaya üye olmayan bir öğretmen olarak "vicdanı rahat bir şekilde mutsuzum"!!! Bilmem anlatabildim mi...
  • mayıss
    05 Ekim 2020 22:04
    2 6
    Sendikalı olmakla mutsuz olmanın ne ilgisi var öğretmenim . Sizin mantığınızla sendika üyesi olmayan öğretmenler çok mu mutlu şimdi:)
  • adaletlazım
    05 Ekim 2020 21:53
    6 3
    Öğretmenler mutsuz ama belki işime yarar diye sendikalarda durmaya devam ediyorlar.
  • dürüst
    05 Ekim 2020 21:37
    5 1
    çok güzel bir yazı olmuş.bir çok sorun dile getirilmiş. fakat bu sorunu çözecek olanlar üç maymunu oynadığı sürece hiç bir şey değişmeyecek. yani, Aynı tas, aynı hamam arkadaşlar. Su içmeden ter atmaya devam. yakında yıkılırız zaten. Allah öğretmenin yardımcısı olsun, birilerine de akıl, fikir izan versin.
  • mehmet6752
    05 Ekim 2020 21:25
    23 2
    Öğretmen nasıl mutlu olsun.Sabah 8 den gece 23 'e kadar uzamış bir mesai dönemi başladı. Watsaptan gelen isteklere dahi yetişemez olduk.Üyesine sahip çıkmayan sendikaları gördük.Cumartesi ve Pazar günü canlı ders yapılmasını isteyen okul idarelerini gördük.Satın alma gücünü önceki aylar ya da yıllarla karşılaştırmasını beceremeyen ,haline şükret diyen meslektaşlarımızı gördük.Sözleşmeli kadrolu diye ayrıştırılmış öğretmen camiası iki arada bir derede kalmıştır.Öğretmen toplumu sahipsizdir.Kendisini savunacak bir sendika yoktur. Özlük haklarımızı gündeme getirebilecek bir bakanımız yoktur.Ve sayılabilecek bir çok nedenlerden dolayı öğretmen toplumu gerçekten çok mutsuz.
  • erdi52300
    05 Ekim 2020 21:25
    7 1
    5 Ekim Dünya Kredi Kartı Hesap Kesim Günümüz kutlu olsun:)
  • ismail19
    05 Ekim 2020 20:08
    12 2
    Eba dan canlı ders acıyorum. Hiç bir veli çocuk katılmıyor idare üstüne o zaman zoomdan whatsappdan yap diyor.. öğretmen bile öğretmeni anlamıyor.. Katılıyorum bu yoruma Gece bile resmi yazı atıyor ve cevap bekliyor adam ..cevap vermiyorum akşam benim mahremim.. saat 17. den sonrası mahremim kusura bakmayın..
  • okuma
    05 Ekim 2020 20:07
    2 0
    Bütün her şeyi kaynarca87 özetlemiş, her şeyin özeti bu
  • turkclubber
    05 Ekim 2020 20:06
    4 6
    Hala kiraci kriterleri arasinda memura oncelik verilmesi saygin bir meslegimiz oldugunu gosterir arkadaslar.
  • ismail19
    05 Ekim 2020 20:05
    10 3
    Benim sitemim idareci ve müdürlere. Haziranda okul tatile girince m.eğim müdürleri şube md. Hele hele okul müdür ve md.yrd hepsi tatile Antalya ege dağılıyorlar eylülde biz öğretmenlerden 3-5 gün önce geliyorlar. Ne bir boya badana yapılmış. ne bir sıra masa tamiri yapılmış. nede devlet kitapları getirilmiş. Bu işler için öğretmeni beklemişler. Hadin arkadaşlar boya badana kitap getirelim sıra taşıyalım. İyi hoşta siz koca bir yaz ne yaptınız sayın müdürüm. Sene içinde bizimle derse mi girdin yoruldun. ekdesi siz fazla alıyorsunuz bizim kini kesmek için bahane arıyorsunuz vs .Olmaz böyle idare olmaz.
  • okuma
    05 Ekim 2020 19:57
    15 0
    ŞU net olarak ortada, sınıf öğretmenlerinin ideolojik eğilimi olmayan bir sendikaya ihtiyacı var.
  • iloli
    05 Ekim 2020 19:30
    11 0
    Maşallah aramızda çok bilmiş velilerde yorum yapıyor
  • SSİTİL
    05 Ekim 2020 19:25
    26 0
    itibar kaybı var evet ama bunda hepimizin payı var.Özellikle yeni nesil öğretmenlerin.veli toplantısı yapmıs da kimse gelmemıs diye kapı kapı gezip tek tek toplantı yapmıs.Bu da iyi gibi her site paylastı.Bizim kendi meslegimize,kendimize bir saygımız olsun.24 saat istedigim zaman telefonu açmak,mesajlara cevap vermek zorundasın diyen bir veli grubu yarattık ! Şimdi ne yapsak da kimseyi memnun edemiyoruz.Okuma bayramı yaptıgımız zaman,veliler her şeyi hazırlardı.Şimdi ise her sacma bahaneyle hediyeler,kutlamalar,övgüler vs öğretmenden öğrenci ve veliye yapılıyor.Bu yazdıklarımı yanlıs anlamazsınız umarım.Her sey yerınde ve zamanında,olması gerektgı gıbı olmalı.Yeri gelınce ben de hediyeler alırım,helali hoş olsun o ayrı .
  • emir3417
    05 Ekim 2020 19:06
    6 1
    Kafam rahat değil.mutsuzum...
  • kaynarca87
    05 Ekim 2020 19:05
    27 1
    sadece öğretmenler değil okuyan ya da okumuş kesim artık mutsuz ve umutsuz. çünkü eğitimsizlik prim yapıyor cahil insanlar okumuşlardan çok daha fazlasını kazanıyor. böyle olunca okumak ve bilgi sahibi olmak acziyetmiş gibi algılanıyor. hocam sizin maaş da az be diyen liseli öğrencinin karşısında nasıl mutlu olsun öğretmen.
  • halil6666
    05 Ekim 2020 18:52
    16 1
    Başımızdaki insanlar “ücretini keserim” diyerek okuma yazma bilmeyen birinci sınıflara bile uzaktan eğitim diye dayatırlarda elbette mutsuz olacağım. Hayır benim en büyük mutsuzluk kaynağım bizi yönetenlerin eğitimden ziyade öğretmene kafayı takmış olmalarıdır.
  • 1y3k4
    05 Ekim 2020 18:17
    1 5
    1 milyon öğretmen olduğunu unutuyoruz çabuk
  • tarkan555
    05 Ekim 2020 18:04
    17 1
    Son yıllarda dikkat çeken bir mutsuzluk var . Maddi ve özlük haklarında çok gerilemeler var .Gerçek enflasyon karşısinda müthiş bir maaş erimesi var . Şansılıyım ki kısmetse 25 yılın dolmasına 4 yıl var .

  • süleyman001
    05 Ekim 2020 17:39
    12 2
    Bezdum...
  • mdoral
    05 Ekim 2020 17:22
    1 33
    Anladım, demekki öğretmenlerin liyakatsızlığı mutsuzluklarından kaynaklanıyormuş(!)
  • Petrucci
    05 Ekim 2020 17:13
    15 2
    Mutsuzuz evet. Çünkü bu ülkeyi yönetenler öğretmenine değer vermiyor. Aksine düşmanmışız gibi davranıyorlar. Bir algıdır, karalamadır sürüp gidiyor. Ülkede cehalet prim yapıyor, cahiller krallar gibi yaşıyor. Okumuş adam maddi manevi eziliyor. Başı da biz çekiyoruz.
  • ordangeçenbay
    05 Ekim 2020 17:03
    8 1
    Eba dan canlı ders acıyorum. Hiç bir veli çocuk katılmıyor idare üstüne o zaman zoomdan whatsappdan yap diyor.. öğretmen bile öğretmeni anlamıyor..
  • sebocan
    05 Ekim 2020 16:37
    1 1
    Onaylanıp da silinen yorum yok ufukbey hocam.
  • mert333
    05 Ekim 2020 16:08
    39 1
    30 yıllık öğretmen ekdersiyle birlikte yeni başlayan polisten ve uzmandan daha az maaş alıyor yüksek alanlara Allah daha çok versin ama çok üzücü bir tablo var ortada şuan.
  • bahcetka
    05 Ekim 2020 16:00
    22 0
    Eğitimdeki bütün senaryoların sadece öğretmenin mutsuzluğu için yapıldığını anladık mı?
  • suatbesni
    05 Ekim 2020 15:54
    15 2
    aman aman aman ... kutlamasınlar hiç bir şeylerini istemiyorum
  • ufukbey
    05 Ekim 2020 15:50
    3 0
    Yorumlar neden siliniyor
  • ufukbey
    05 Ekim 2020 15:46
    13 0
    MEB canlı ders yap diye zorluyor ama kimseye internet tablet vermiyor,sonra adaletsiz bir düzen oluşuyor.Olmuyur uzaktan eğitim açın okullari.
  • Dyolcu
    05 Ekim 2020 15:32
    7 0
    Salgın koşullarında da öğrencilerinin nitelikli ve kamusal eğitim hakkını savunmaya devam eden tüm arkadaşların 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kutlu olsun.
  • befes
    05 Ekim 2020 15:22
    23 1
    Mutsuz değiliz yoooo çok mutluyuz.O kadar mutluyuz ki ekran başında sabahtan akşama kadar oturmaktan...
    Bu kadar çaba sarfederken günden güne değersizliştirilmekten,hem maddi hem manevi çökertilmekten...
    Yazarken bile insanın canı sıkılıyor...
  • ee09
    05 Ekim 2020 15:03
    8 1
    Ne umutlarla başlamıstık oysa ki.Şimdi mutsuz...
  • lunat
    05 Ekim 2020 14:51
    12 1
    İlk fırsatta bırakacağım meslek haline dönüştü
  • gazel78
    05 Ekim 2020 14:37
    21 1
    Sanki 6 saat canlı ders yapınca işimiz bitmiş gibi düşünülüyor.Formları emirleri bitmiyor.Mailden emirler.whatsaptan istekler ,ödevler ,itibarsızlık
    Kime dert yanıyorsak kimsenin umrunda değil ki
  • php_korsan
    05 Ekim 2020 14:34
    36 1
    22 senelik öğretmenim.Şimdi 1 aylık bekçi ile aynı maaşı alıyorum(ek ders harici ileride bu da olmayacak)
  • ekinci657
    05 Ekim 2020 14:18
    28 1
    bunca fedakarlığa rağmen, begenilmeyen ve cok az geliri olan önemli bir meslek.
    evde 3 kişi online ders yapiyoruz , teknolojik alet ihtiyacım var ama fiyatlardan dolayı alamıyorum. destek de yok, artı olarak kimse ağlıyorlar yorumu yapmasın. günlük hayatta ne yapayım dizüstü 2. bilgisayarı.
  • smyi
    05 Ekim 2020 14:14
    18 1
    beni mutsuz eden belirsizlik. kesin kararlar alınıp şu yapılacak dense kendi işimi yapmaktan gocunmam, mutlu olurum.
  • nurdan90
    05 Ekim 2020 14:12
    28 1
    Yapmaktan zevk duyduğum işim nasıl oldu da eziyete dönüştü? Kendimi tükenmiş hissediyorum.
  • hll-22
    05 Ekim 2020 14:01
    25 1
    Öğretmenlikten soğudum artık.Hiç içimden yapasım gelmiyor
  • helhel
    05 Ekim 2020 13:57
    17 1
    öğretmen olarak geleceğe dair pek umudum kalmadı artık öğretmen yetiştirmek yerine develete memur yetiştiriliyor kutsal denilen öğretmenlik artık devlet büyüklerimizin dahi saygı duymadığı bir meslek haline geldi
  • Oguz8
    05 Ekim 2020 13:39
    20 1
    Bu haberlerin çıkabiliyor olması bile umut verici bir gelişme.
    Öğretmenlere seyyanen en az bin tl iyileştirme yapılmalı.
    Maaş tablosunda 20 yıllık öğretmen bile yeni başlayan bir polisten az alıyor.
    Yazık çok yazık...
  • laylaylom_
    05 Ekim 2020 13:33
    42 3
    Özellikle bu sene öğretmenlikten bıktığım sene. Başka bir fırsatım olsa öğretmenlik yapmam.
  • Unexpected
    05 Ekim 2020 13:29
    6 0
    Helal olsun.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK