Öğretmenlere İlk Yardım Eğitimi Verilecek

Milli Eğitim Bakanlığı, 'Görevimiz İlk Yardım' sloganıyla 81 ilde 260 bin öğretmen ve okul personeline yönelik ilk yardım eğitimi seferberliği başlattı. 

 Bakan Selçuk'un Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili yaptığı paylaşım;

  • 7 24
  • 25 Ocak 2021 14:21 17.227
  • Aktif Haberler
  • ogrtmnm_cnm_bnm
    29 Ocak 2021 11:53
    0 0
    Arkadaşlar siz, siz olun bu kursa katılın lakin katıldıktan sonra aile bireyleriniz dışında tanımadığınız kimselere bu kursta öğrendiklerinizi kullanarak yardım etmeye kalkmayın. Sen bir trafik kazasında kazazedeye can havliyle yardım edersin, lakin adam ölür, yayaya çarpan araç suçsuz olur kurtarmak isteyen sen suçlu olursun. Burası Türkiye. Unutmayın ki Türkiye'de hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
  • sINIFÇI SELİ
    28 Ocak 2021 13:27
    6 0
    yıllar önce aldik bu eğitimi. şu an sorsanız hiçbirini hatirlamiyorum. hatırlasam da yanlış bir şey yapmaktan endişe duyar müdahale etmemeyi tercih ederim açıkçası. yapacağım yegane şey 112'yi arayıp beklemek olur. yardim edecekken daha kötü bir şeye sebebiyet vermek de var işin ucunda. bu eğitimler üzgünüm ama üstünkörü bir an önce bitsin telâlesiyle harala gürele veriliyor. birebir tüm uygulamaları yapmazsam ve ardindan duzenli araliklarla tekrarlamazsam aklımda tutabilecegimi hiç sanmıyorum. saglikci degiliz neticede dogru mu? bu bir saglikciya hizlandirilmis pedagojik formasyon vermeye benzer. ne yapabilirler sinifta bence hicbir sey... yaptık oldu mantığını doğru bulmuyorum. kapsamlı,ici dolu ve detaylı şekilde bir planlamayı hicbir meslektaşım reddetmez zaten. almak istemeyene de zorla verilmemeli. nefret ettirmemek lazım.
  • kuzeyli
    27 Ocak 2021 18:05
    8 0
    Öğretmenler evden canlı ders vermek için bir iki bilgisayar aldı. Bakanlık okulların su ,elektrik ,doğal gaz faturaları olmadığı ya da çok az olduğu için bayağı bir tasarruf yapmış oldu. Buralardan yapılan tasarruf öğretmene teknolojik yardım olarak banka promosyonu gibi ödense çok daha yararlı bir çalışma yapmış olur. Kurs mu zorunlu olmadıktan sonra dileyen gider. Mesai saatleri dışında yapılan kurslara mecburi ise ücret ödenmelidir.
  • 3005eko
    27 Ocak 2021 16:57
    3 2
    rahat bırakın imdattttttttt
  • ekremerden
    27 Ocak 2021 15:02
    0 1
    4 yıl önce kurucu müdürken her okulun öğretmen sayısına göre (her 10 öğretmen için bir kursiyer) liste istenmişti. Tabi ki derslerden sonra akşam saatlerine planlanmıştı gönüllü olmayınca kendimi yazdım faydalı olduğuna inandığım bir kurs çokta eğlenceli geçmişti. O yıllarda okullarda iş güvenliği konusu revaçta. Her okulda bir ilkyardım sertifikası olan öğretmen olacak. Okul olarak ceza alırsınız dediler mutlaka katılım olacak tabi bir miktar ücrette verdik katılmak için.
  • yoncaöğrt
    27 Ocak 2021 12:18
    3 1
    Kursu iki kez aldım. Birini gönüllü biri zorunlu bakanlık istemişti. Ders veren hocam şunu demişti hiç unutmam doğru müdahale can kurtarır ancak şunu aklınızda tutmayı da asla unutmayın. Kör ölür badem gözlü kel ölür sırma saçlı olur. Bu yüzden yanlış yaptığınızda başınıza gelecekleri de göz önüne alın demişti
  • Karakedi
    27 Ocak 2021 01:54
    0 2
    kac kere aldik bu kursu ama lazim olmasin da unutuyo insan uygulamadikca.versinler de su pandemi bitsin yeter ki
  • mehmet6752
    26 Ocak 2021 22:28
    18 4
    Böyle bir kurs isteyene verilmelidir.Yain gönüllülük esas alınmalıdır. Biz sayın bakanın öğretmenlerin özlük hakları konusunda da konuşmasını bekliyoruz .Zoraki kurslar seminerler uzaktan eğitimde beyni yorulmuş öğretmenleri biraz daha yormaktan başka bir şey değildir.3600 konusunda sayın bakan çaba gösterse,ya da maaş karşılığı okutulan ders saati konusunda çözüm üretse veya bir gün alınan izin yada rapor karşısında kesilen 7 saat ek ders yerine 3 saat kesilmesi için bir şeyler yapsa öğretmen daha mutlu olur diye düşünüyorum .Özlük hakları ile ilgili o kadar çok sorun varken ve bunların bazılarının 1 cümle ile düzeltilmesi mümkünken ilk yardım eğitimi semineri hiçte önceliğimiz değildir.
  • cbci
    26 Ocak 2021 18:53
    10 5
    İlk yardım eğitimi de alsam, sertifikasını da alsam kolay kolay kimseye müdahalede bulunmam. Allah korusun, müdahale ettiğin kişi ölürse senin başına kalır. İnsanlar görevini ne bahanelerle doktorlara, hemşirelere saldırıyor bu ülkede.
  • HACILI SERKAN
    26 Ocak 2021 18:08
    14 2
    Evet öğretmenlere ilk yardım lazım...
    Bitmeye başladılar artık...
  • 17asd
    26 Ocak 2021 15:49
    11 2
    bıktım
  • mosit
    26 Ocak 2021 15:27
    24 1
    Öncelik öğretmene iyi bir zam telafisi yapılmasıdır.
  • cmustafaengin
    26 Ocak 2021 12:06
    8 5
    İlk yardım çok iyi ama İNSAN UNUTUYOR. En azından bende durum bu ama tatil tatildir. Bilmiyorum birileri katılır mı ama şu süreçte en çok biz ogretmenler yorulduk!
  • öğretmen1934
    26 Ocak 2021 12:03
    24 2
    3600 ek gösterge unutuldu. İlk yardımı zaten biliyoruz.
  • hazanın dünyası
    26 Ocak 2021 11:42
    4 7
    Uzun zamandır istediğim bir egitim idi. Okulda bir kişiye çıktı. Uzun yıllar önce Dili geriye kaçan öğrenciye bir öğretmen anında müdahale etmişti. O zaman anladım gerekliliğini
  • cihan4444
    26 Ocak 2021 09:49
    9 6
    Arkadaşlar bir kaç kez ilk yardım kursu almış, sonuncusunda da yazılı ve uygulamada en yüksek notla ilkyardımcı kartı almış biri olarak şunu diyebilirim ki:
    Edinilen bilgiler zaman unutuluyor. Tekrar yapmanız lazım.
    Bu işte teoriden ziyade tecrübe önemli ve gerçek hayatta bu tecrübeyi öğrenmeniz çok zor.
    Çok mecbur kalmadıkça (kişi müdahale edilmezse hayatını kaybedecekse) ve ilkyardımcı kimliğiniz ve kendinize güveniniz tamsa müdahale edin. Aksi takdirde hastaya hem zarar verebilirsiniz hem de yasal açıdan sıkıntı yaşarsınız. Örneğin bize kursta tanımadığınız biri sizde ilacını almasını istese bile vermeyin denmişti. İlk başta çok yadırgadık ama sonra mantıklı olduğunu anladık.
    Son olarak herkes bu kursları almalı ve mecbur kalındığında kullanmalı. (2 kez boğazına takılan yemek dolayısıyla boğulma tehlikesi yaşayan birini kurtaran biri olarak söylüyorum.)
  • zehrAAkif25
    26 Ocak 2021 01:09
    5 5
    orhangazi72 nin dediğini çok ciddiye alın arkadaşlar.Zira ilkyardımcı belgeniz yok ve ne kadar iyi niyetli hareket ederseniz edin aksi bir durumda başınız fazlasıyla ağırabilir.İlkyardımcı belgesi almak için gittiğim kursta özellikle, ama özellikle belirtilen bir husustu.Yaşanmış olumsuz birçok örneğini de dinledik.Aman dikkat...
  • selahat
    26 Ocak 2021 00:05
    15 3
    Artık yeni şeyler istiyoruz sağlıkçı değiliz ama bu kaçıncı ilkyardım kursu daha öncede aldık artık yeni kurslar istiyoruz mesela pilotluk egitimi niye planlamıyor meb. Belki birgün lazım olur bir boeing 747 yi ankara asfaltına indirmemiz gerekebilir
  • Oguz8
    25 Ocak 2021 23:39
    21 3
    Arkadaşlar ilk yardım eğitimi kesinlikle olmalı. Ama tutup da 2 gün 4 gün insanları ikamet adreslerinden başka yerlere çağırmak da neyin nesi?

    Mesela; Ben bir ilçede oturuyorum.(Eşim bu ilçede çalışıyor.) Başka ilçeye bağlı bir köyde çalışıyorum. İlk yardım eğitimi eşimin çalıştığı(haliyle benim de oturduğum) ilçede yapılıyor. Ama benim çalıştığım köyün bağlı olduğu ilçedeki ilk yardım eğitimi il merkezinde yapılacakmış! Ama ben aynı kursu ikamet adresimde alamıyorum. Buna benzer o kadar saçma organizasyonlar var ki. Sırf slayt izlemek için şahsi aracımızla, ödeneksiz kaç km yol gittik hepimiz. Hem de resen kurs-seminerlere!

    Herkesi merkezde oturuyor zannediyor bu planlamayı yapanlar.
    Arkadaşlar şahsi aracımızın kilometresi okul yollarında arttı bizim. Tamiri, masrafı, yol parasını geçtim hizmet puanımız bile evinin yanındaki okula giden öğretmenle aynı.

    Hal böyle olunca bu yüz yüze kurslar bizim için işkence haline geliyor. Bıkmışız yol gitmekten. Hele ki her şey ceptense. Kaza yapsan hiç biri umursamaz bile.. Kursa giderken kaza yaptı demezler. Ve işin en rezil tarafı, kamu hizmeti için öğretmenden başka cebinden harcama yapan tek bir meslek grubu daha yok.
  • orhangazi72
    25 Ocak 2021 23:19
    10 2
    Yolda izde birisine ne kadar zor durumda olursa olsun ilk yardım müdahalesi yapmayın arkadaşlar eğer belgeniz yoksa. Sadece olay yerini ilkyardım ekibi gelinceye kadar hazırlayın yani güvenlik önlemlerini alın öncelik durumunu belirleyin yaralıların durumunu belirleyin ama müdahale etmeyin belgeniz yoksa (sağlık bakanlığından) tavsiyem. Kimse dava açmasa bile mahkemeye çıkma zorunda kalabilirsiniz (maalesef çıktım).
  • joje
    25 Ocak 2021 22:35
    7 3
    Kursu alacaklardan biriyim inşallah kullanmaya gerek kalmaz ama yararlı olacağını düşünüyorum.
  • Can Yongası
    25 Ocak 2021 22:29
    7 4
    Arabanızla seyir halindesiniz diyelim.
    Kendi yörenizde.

    Biri 'el etti' durdunuz ve aldınız.
    Allah muhafaza kaza yapsanız ve 'yol arkadaşınız' yaralanıp tedavi olduktan sonra size tazminat davası açsa sonuç ne olur?

    İnşallah vefat etmez. Çünkü 'yol arkadaşınızın' yakınları çok daha acımasız olabilir.

    İlk yardım elbette önemli.

    Lakin ülkemiz yasalarında boşluklar var.

    İlk yardım uzmanı olarak müdahale ettiğiniz bir vakanın seyri olumsuz sonuçlanırsa haliniz çok da iç açıcı olmayabilir.

    Ben aldım ilk yardım eğitimi.

    Görev yaptığım ilçede değil.

    Farklı bir ilçeye çağırdılar, 2 gün.

    Sınavı ilde yaptılar. Baraj 85 idi ben 80 aldım.

    Uzman olamadım.

    Olsaydım belgem için başkente çağrılma ihtimalim olabirdi.

  • TRON
    25 Ocak 2021 22:15
    11 5
    Yüzyüze ilkyardım eğitimi kurslarında sosyal mesafe sağlanabilecekmi ve ilkyardım eğitimi dokunmadan nasıl olacak? Hizmetiçi eğitimleri için gerçekten güzel zamanlama.
  • koyay
    25 Ocak 2021 22:07
    34 5
    Hayatta kalma eğitimi verilse daha iyi. Maaş artık asgari ücret, yağ-süt-yumurta vs. fiyatları belli.
  • volkankaz
    25 Ocak 2021 21:49
    17 8
    İlkyardım gereken bir durum ile karşı karşıya kaldığınızı düşünün. Boğulmada ambulans gelene kadar iş işten geçmiş olur. Bence her aileden en az bir kişi almalı. Bilgilerin güncellenmesi için de üç yılda bir tekrar edilmeli. Çarpı atan arkadaşlar hiç ilkyardım gerektiren bir durumda kalmamış anlaşılan. Umarım da kalmazlar. İlkyardım konusunda çok gerideyiz ülke olarak. Öğretmenler buna örnek ve lider olmalı
  • kaansaatci
    25 Ocak 2021 21:10
    4 8
    Üniversitede dersini tamamladık.
  • körfez48
    25 Ocak 2021 21:07
    20 6
    Tatilde bari rahat bırakın bizleri !
  • reeemat
    25 Ocak 2021 20:42
    7 7
    Depremlere hazırlıklı olmalıyız. Öğretmenlerden gönüllü olanlara ciddi eğitim (slayt gösterilmeyen!) verilmeli... Olası büyük bir depremde halihazırda ki personel kesinlikle yetmez. İzmir depreminde gördük.
  • carpediem03
    25 Ocak 2021 20:41
    9 2
    Geçtiğimiz yıl gönüllü olarak başvuru yapmıştım, kurs açılmadan pandemi başladı ve kurs ertelendi. Bu yıl da gönüllü çıkmayınca müdür bey ister istemez geçen yıl başvuru yapanları yazdı. Buraya kadar sorun yok ama bir işimiz de zamanlı olsun, mevsim kış, okul tatil, virüs malum, ne lüzum vardı şimdi ? Ruzgarneo hocama yürekten katılıyorum.
  • alibaba1977
    25 Ocak 2021 20:20
    7 1
    ben 2018 de aldım zorunlu kurs olarak haberleri yok galiba bizim ilde çogu kişi aldı
  • gulvatan
    25 Ocak 2021 19:20
    13 4
    Salgın döneminde kurs açmak iyi fikir.
  • ilhami_60
    25 Ocak 2021 18:41
    5 13
    Son yıllarda verilen ilk yardım seminerleri gayet güzel.Yaparak yaşayarak anlatılıyor herşey. İdarecilere ve fen bilimleri öğretmenlerine öncelik tanındı hep. Bize bir türkü sıra gelmediydi. İnşallah bu sefer sıra gelir bize de.
  • naciekinci
    25 Ocak 2021 17:52
    15 12
    Destekliyorum, ilk yardıma ne zaman ihtiyaç olur bilinmez, o küçük müdahale ile bir hayat kurtarmak var. Tabi birisi de aynı şekilde bizim hayatimizi kurtarabilir. Slayt üstünde kalacak bir çalışma olacaksa tek kelime ile yazık derim.
  • Oguz8
    25 Ocak 2021 17:48
    34 6
    Her şeyin şova dönüştüğü bu çağda yaşamak da bize nasip oldu.
    Selamet ver ya Rabb.
  • suleyman45
    25 Ocak 2021 17:30
    16 16
    Milletçe zayıf olduğumuz bir konu, ilkyardım. Bu konunun üstünde daha çok durulmalı. Faydalı olacağına inanıyorum. İnşallah bu çalışmanın devamı da gelir.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK