Öğretmenlere Yapay Zekâ Eğitimi Verilecek

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bir vakıf üniversitesi işbirliğinde, öğretmenler için ‘Yapay Zekâ Atölyesi’ düzenlenecek. Programda öğretmenlerin aldıkları eğitimle, öğrencilerine yapay zekâ projelerinde rehber olmaları hedefleniyor. 17 Nisan’da ilk dersin yapılacağı ve toplam iki ay sürecek programın sonunda bir de çalıştay olacak.

Öğretmenler, yapay zekâyı öğreniyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstinye Üniversitesi işbirliğinde, ‘İstanbul Öğretmen Akademileri’ projesi kapsamında gerçekleştirilecek olan programa, yapay zekâyla ilgili proje geliştirmek ve eğitim vermek üzere öğretmenler katılacak. İstinye Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Kaya Koç tarafından hazırlanan çalışma, öğrencilerin yapay zekâ projelerini gerçekleştirmelerini hedefliyor.

EĞİTİM SONUNDA ÇALIŞTAY YAPILACAK

İlk dersi 17 Nisan’da yapılacak ve iki ay sürecek eğitimin sonunda bir de çalıştay düzenlenecek. Katılımcı öğretmenlere sertifika verilecek. Program için başlangıçta 30 öğretmen seçildi. Yapay zekâyla proje geliştirmek üzere eğitim alacak ve daha sonraki süreçte kendi öğrencilerini eğitecek öğretmenler, lise öğrencilerinin yapay zekâyla ilgili proje üretmesini de destekleyecek.

 

Serdar ERGÜN

  • 4 6
  • 13 Nisan 2019 23:50 6.885
  • Aktif Haberler
  • taylantaylan
    16 Nisan 2019 15:09
    3 0
    bu yıl başvurduğum hiçbir hizmet içi eğitime alınmadım kime veriyorlar bu eğitimleri
  • hazanın dünyası
    14 Nisan 2019 11:28
    8 13
    İstanbul Millî Eğitim Müdürlüğü eğitim alanında hayli aktif, yarışmalar atölyeler.. Darısı diğer milli eğitim müdürlüklerine
  • php_korsan
    14 Nisan 2019 11:07
    6 5
    İşin ilginç yanı yapay, zeka makine öğrenmesi veya derin öğrenme dediğimiz şeyler direk matematik ve programlama ile ilgili.Demek ki seçilenler matematik ve fen öğretmenleri.ilerisi için güzel bir adım.İnşaallah tüm okullara yayarlar.Çin eğitim bakanlığı bunu ilkokullara kadar soktu.
  • x_direction
    14 Nisan 2019 10:35
    4 17
    Öğretmenlik ölsün diye öğretmenlere eğitim verilecek robotik ve yapay zeka olayının sınırlandırılması taraftarıyım insan 2.plana atılıyor işsizlik daha da artacak
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK