Öğretmenlerin Gözünden Yüz Yüze Eğitimde İlk Hafta

Bir buçuk yıllık pandemi sürecinin ardından 6 Eylül’de yüz yüze eğitime geçen okullar ilk haftayı tamamladı. Peki bu hafta uzun süredir uzaktan eğitim için teknolojiyle sınav veren öğretmenler için nasıl geçti? Bildiği sınıf düzenine geri dönen öğretmenler mutlu olsalar da bu kez de maske ve mesafe kurallarıyla imtihan veriyorlar. İşte öğretmenlerin ağzından pandeminin ardından yüz yüze eğitimin ilk haftasının hikayesi...

KÜÇÜK BURUNLARDA MASKE ZOR DURUYOR

Hürriyet'ten Zülal Atagün'ün haberi: “İzmir Çiğli’de bir ilkokulda 2’inci sınıf öğretmeniyim. 27 kişilik sınıfım var. Okuma yazmayı geçen yıl uzaktan eğitimle öğrendiler ancak yavaşlar. Tahtada yazılanları deftere geçirirken zorlanıyorlar. Ama öğreniyorlar. Geçen yıl 1 ve 4’üncü sınıflar iki grup halinde geliyorlardı. Sınıf yoğunluğu yoktu ancak şimdi tüm sınıflar bir arada olunca çok kalabalık ve gürültülü oldu. Terleyince ya da yere düşünce maskenizi değiştirin diye bilgilendirdik çocukları. Çocuklar şimdi dışarı çıkmak istediklerinde maskeyi değiştirmeyi bahane olarak kullanıyorlar. Şikayetçi değilim bu durumdan çok tatlı geliyor. Bir de küçük burunlularda maske durmuyor. Kimine de büyük geliyor. Neyse ki çocuklar bilinçliler. Ellerini dezenfekte ediyorlar. Hijyen kurallarına dikkat ediyorlar ama oyun oynarken mesafe kalmıyor tabii ki. “

İLK İKİ GÜN İZDİHAM OLDU

“İlkokul 3’üncü sınıf öğretmeniyim. Okulun ilk günü giriş ve çıkışları resmen izdihamdı. Veliler uyarılara aldırış etmediler desek yeri. Özellikle 1 ve 2’nci sınıf velileri, önlemler anlamında (dezenfektan, maske, temizlik) yeterli bilince sahip. Ancak sınıflarda öğrenci sayıları 30 ve üstü olduğu için 40 dakikalık dersler tabi ki riskli. Cam, kapı pencere açıyoruz ama dışarıdan gelen seslerden de rahatsız oluyoruz. Çocuklar ve öğretmen sınıfta sürekli maske takmak zorunda. Bir öğretmen olarak bu durum beni zorlamaya başladı açıkçası. Boğazım acıyor şu an mesela. Burada dersler ve giriş çıkışlar yavaş yavaş oturmaya başladı tabi. Çarşamba gün bitimine kadar resmen felaketti. Kapı girişi çok kalabalık, velilerden, servis araçlarından okula girmek çıkmak zorlaşıyordu. Yavaş yavaş normale dönüyor, çevre okullarda covid vakaları ve kapatılan sınıf olduğunu duyuyoruz.”

MASKE BAZEN BUNALTIYOR

“ 5 yıllık İngilizce öğretmenim. Amerikalıyım. Özel bir okulda ilkokul öğrencilerine ders veriyorum. Bu son 2 senede pandemiden dolayı hem öğretmenler hem öğrenciler zor dönemden geçti ve hala geçiyor. İlk zamanlarda kurallara uyum sağlamayı başardık fakat maskeden dolayı bazen ders işlerken zorlanıyoruz. Öğretmenler olarak ve öğrenciler de sınıfta bunalmış oluyor. Online sürece geçtiğimiz zamanda, öğrenciler maalesef çok şey kaybetti. Evde kalınca, motivasyonları düştü ve isteksiz kaldılar. Öğretmenler de online ders yaparken 25-30 kişi bir sınıf oluyor ve her öğrenciye ulaşmak ve eğitmek zor oluyordu. O yüzden bir derste bir kaç tane öğrenciye ulaşamıyorsak diğer derste onlara odaklanıyorduk. Bir öğretmen olarak bunu görmek üzücüydü ve tüm öğretmenler daha fazla çalışıp, tüm öğrencilere ulaşmayı sağladık.”

BİZE ABİ, AMCA DİYEN ÖĞRENCİLER OLDU

“Daha önce Diyarbakır’da bir okuldaydım. Bu yıl Batman’ın bir köyüne tayinim çıktı. Birinci sınıf öğretmeniyim. Okulların kapalı kalması çocukların okulları özlemelerine sebeb olurken maalesef bazılarında okuldan soğuma ve okula gelmek istememe gibi davranışlara neden oldu. Bunu düzeltmek elbet zaman alacak ama onların dilinden konuşarak, onlarla çocuk olarak bu yarayı daha erken kapatırız. Bir çok öğrenci okula ve eğitime o kadar uzak kalmış ki öğretmeni bile unutmuş. Bizlere abi, abla, amca diyenler oldu. Bu beni gerçekten endişenlediriyor. Eğitimdeki müfredat sarmalık ilkesine göre ilerliyor.Yani ikinci sınıfın konularını anlamayan bir öğrenci 3’inci sınıf konularını anlamakta zorluk çeker. Örneğin 3 basamaklı sayıları 3’üncü sınıfta işlerken 4’üncü sınıfa gelen bir öğrenci 4 ve 5 basamaklı sayıları öğreniyor ama 3 basamaklı sayıları göremeyen öğrenciler oldu maalesef. Öğretmenler olarak okulların bir daha kapatılmamasını yüz yüze eğitimin devam etmesini istiyoruz .Çünkü okulların kapalı olması bize çok ağır bir yük olarak dönüyor. Öğrencilerin tekrar eğitim öğretime kazandırılması için olağan üstü bir çaba harcamamız bile bazen yetmiyor .Çocukların algılama kapasitesi düşüyor. Ve bu eğitim öğretim programının aksamasına neden olabiliyor”

ÇOCUKLAR KONUŞULANLARI ANLAMIYOR

“Lisede beden eğitimi öğretmeniyim. Maskeyle ders anlatmak çok zor oluyor. Çocuklar konuşulanları çok anlayamıyor ve teneffüslerde kantin önünde yığılmalar oluyor. Resim, müzik ve beden eğitimi derslerini bahçede işliyoruz. Çocuklar temkinli ve maskelerini çıkarmıyorlar. Bizim sınıflar çok kalabalık olmadığı için daha rahat bir ortam oluyor. Teneffüslerde ve öğlen arası sınıfları boşaltıyoruz ama yemek yerken mesafe falan koruyamıyor çocuklar. İşte orda maskesiz oluyorlar maalesef. Ancak tüm bunlara rağmen okula döndüğüm için çok mutluyum.”

PANDEMİNİN YARALARINI DAHA İYİ GÖRDÜK

“8’inci sınıf müdür yardımcısıyım. Geçen yılda aynı görevdeydim. Ancak bu yıl farklı. Çünkü bu yıl son sınıf olan öğrencileri tanımıyoruz. Yüzlerini yemekhanede açtıklarında görebiliyoruz. Bir buçuk yıldır okulda değillerdi. Okula çok yoğun gelmediler. Tek başına evde sürdürdükleri eğitim bir anda kalabalıklaştı. Akademik ve psikolojik olarak boşlukta geldiler. Sosyalleşmeyi ve iletişimi unutmuşlar. Okulu ve kuralları unutmuşlar. İlk hafta okul kurallarını baştan anlatmakla geçti. Çocuklar empati kurmayı unutmuşlar. Sabırla, özveriyle bunun üstesinden geleceğiz. Pandeminin açtığı yaraları çocukları gördüğümüzde daha iyi anladık. Birkaç haftaya toparlanacağız. Eğitimin doğası gereği çocuklar okulda olmalı.”

MASKEYLE NE DEDİKLERİNİ ANLAYAMIYORUM

“24 yıllık öğretmenim. Çocuklar eve çok alıştı. Onların okula geldikleri ilk gün benim için çok önemli. İlk izlenim nasılsa öyle devam ediyor çünkü. Ağlayan çocuklar vardı. 7-8 kere birinci sınıf okuttum ancak ilk kez bu kadar zorlandım. Geçen sene pandemiden dolayı kayıt ertelemeler oldu. Bu yıl ki çocuklar anasınıfına da gitmemiş gibi. Kalemin ne olduğunu bilmiyor ve tutamıyorlar. Diğer yandan sınıf mevcutlarımız şişti, 40 kişilik sınıflar oldu, iki iki oturuyorlar ve artık yer kalmadı. Çocuklar çok küçük olduğu için maskeyi tutamıyorlar. Acıkıyorlar, sıcak geliyor devamlı maskelerini çıkarıyorlar. Çocuklar o yaşta ses tonunu ayarlayamıyorlar, maskeyle ne dediklerini anlayamıyorum. Eskiden ağız hareketlerinden anlardım en kötü ihtimalle. Şimdi sadece gözlerini görüyorum“

YÜZ YÜZE DERS ÇOK DAHA ETKİLİ

“Manisa’da köy öğretmeniyim. İlk haftamız heyecan doluydu, öğrencilerimle özlem giderdik. Müdür yardımcısı ve görsel sanatlar öğretmeni olarak derse girdiğim için çok hızlı ve etkinlik dolu bir haftayı geride bıraktık. Hedeflerimizden bahsettik öğrencilerimin düşüncelerini ve isteklerini dinledim. Bu süreçte öğrencilerimle yüz yüze ders yapmanın çok daha etkili ve işlevsel olduğunu gördüm. Uzaktan eğitimde görsel sanatlar dersinde öğrenme hedeflerimize yönelik yaptığımız çalışmalarda beklediğimiz verimi alamıyorduk. Uzak kaldığımız öğrencilerin okul ortamına ve eğitim uygulamalarına uyumlarını sağlamak için bol bol etkinlikler yaptık. Okulumuza yeni katılım sağlayan öğrencilerimize bilgilendirme çalışmalarımızı yaptık. Okulumuza kazandırdığımız atölyeyi hiç görmeyen öğrencilerimiz vardı. Çok şaşırdılar. Şimdi bazı öğrenciler dersimiz neden bir saat diye soruyorlar. Çok beğendiler, çıkmak istemeyen öğrencilerim de var. Eğitim ortamı gerçekten çok önemli.”

 

  • 3 10
  • 12 Eylül 2021 14:09 13.617
  • Aktif Haberler
  • wertigo
    15 Eylül 2021 08:04
    3 0
    720 öğrencinin olduğu okulda 2 temizlik görevlisi var. 1 tanesi de görevlendirme gidecek. İŞKUR personeli şu ana kadar görevlendirilmediğime göre hastalığın çoğalıp okulların tekrar kapanmasını bekliyorlar diye düşünüyorum artık.
    Özel okullar paralarını aldı mı? TAMAM
    Kırtasiyeciler kitaplarını sattı mı? TAMAM.
    Öyleyse okulları tekrar kapatabiliriz.
  • artteacher8282
    14 Eylül 2021 23:31
    1 0
    Manisa'daki meslektaşımı kıskandım.
  • sürgün36
    14 Eylül 2021 21:31
    6 0
    Sürü bağışıklığı yalan. Sürekli yeni varyantları çıkıyor. 1 ay içinde 2 defa korona olan var. 3 aşılı olan annem şimdi hastanede yatıyor...
  • acir81
    14 Eylül 2021 14:24
    9 0
    Bakan beyin bahsettiği temizlik gorevlilerini okulunda gören var mı
  • cihangir4010
    13 Eylül 2021 23:32
    7 2
    Eğitimin Magazin yanı çok tutuyor! ama gerçekler hiç oyle değil, 6 saat çocuğun maskeyle durması veya durmaması! bilimsel nasıl açıklanacak, sınıfımda sıranın altından maske değişimi yakaladım bugün! Veliler PSR istemiyormuş, biliyorlar çünkü full Korona çıkacak, yapmamak için bahane!!
  • barca43
    13 Eylül 2021 23:25
    8 1
    Saldım çayıra mevlam kayıra modundayım.Yüzlerce öğrenci içinde Öyle maske takarak virüsten koruncağınızı filan düşünmeyin.Göstermelik dışarda mesafeli sıra, ateş kontrol sadece hava içerde yumak yumaklar öğrenci genelgemi dinler, kaçamazsınız kaderinizden.Çok korkaksanız işiniz zor elbet
  • dürüst
    13 Eylül 2021 23:17
    8 3
    Evet. Vatandaşın Sürü olarak görüldüğü bir ülkede, ancak bu kadar olur. Ya neden sürü bağişikliği diyorsunuz, genel bağişiklik deyin. Kendimi Koyun gibi hissediyorum. Zaten bazılarının gözünde ondan başka bir şey değiliz gibi.. mi acaba. Düşünüyorum, o halde koyun değilim.. mi acaba. Aristo mantığı. Yola devam. Sürüden geri kalmamak lazım. yoksa Kurt kapar.
  • zeugma
    13 Eylül 2021 22:56
    9 0
    pozitif vaka çıkan sınıflar temaslı sayılıp tenefüs saatleri değişti :) ama bu öğrenciler yine koridora çıkıyor . yüne aynı lavaboyu kullanıyor. sınıf defterleri diğer defterlerle toplanıp dağıtılıyor . merdiven korkuluklarına demirlerine dokunuyor :) virüs bulaşır mı acaba bilemedim ? yorum sizin :)
  • dürüst
    13 Eylül 2021 22:52
    8 0
    Asparagas haber. Masa başında uydurulmuş. Güzel şeyler yazılmış lakin okulların yüzde 99 unda durum farklı. Meb işleri: bir deli kuyuya bir taş atmış, bin akıllı taşı çıkaramamış misali. Kendini ve vatandaşı aldatmaktan başka bir şey değil. Bu hastalık Meb gözünde küçümseniyor. Hastalığa yakalanıpta özürü kalan ve hayatı boyunca böyle yaşamk zorunda kalacakları kimse dile getirmiyor. Vebal ben okulları açtım, iyi oldu diyen Meb in. Anlamıyorlar, anlamayacaklar Vesselam. Allah a Emanet Olun.
  • ütopya27
    13 Eylül 2021 16:16
    11 0
    Sınıfları seyreltmeden okullar açıldığı an anladım ki sürü bağışıklığına geçmişiz.
  • ugur_29_
    13 Eylül 2021 13:00
    9 1
    Sayın bakan sosyal medya kullanmıyor olabilir ama eğitimhaneyi takip etmeli. Özellikle eğitim-öğretimin içinden gelmediği için kendilerine yüzde yüz katkı sağlayacağına düşünüyorum.
  • nurdan90
    13 Eylül 2021 12:11
    7 1
    Çarpı koyanlara selam buradan.Çarpıların yaşanan gerçekleri yalan yapmıyor.
    Doğru her şey yolunda keyfinize bakın.
  • delikuuurt
    13 Eylül 2021 11:55
    7 1
    Bence çocuklarda maske kullanımı yüzünden kısa bir zaman sonra saglik problemleri çıkar les gibi ıslak maskeleri geri geri soluyup duruyorlar içine hapsirip tekrar soluyorlar yere düşürüp takiyorlar kim farkediyor sonra bunun vebalini kim ödeyecek kime hesap sorulacak pardon mu denilecek acaba
  • EĞİTİM(Cİ)Nİ
    13 Eylül 2021 11:06
    19 0
    Değerli Eğitimhane Yöneticisi kardeşim 2 haftadır okula geliyoruz, 3. haftaya başladık ve temizlik görevlimiz yok . Kokudan okula girilmiyor.Lütfen bunun için bir kamuoyu oluşturun. Müdürün umrunda değil. Veliyi çağırıp temizletebilirmişiz Allah aşkına gerçekleri dile getirin. Burası nasıl bir ülke oldu ?
  • pembe155
    13 Eylül 2021 10:46
    16 0
    htaylan hocama katılıyorum. ilkokullarda günlük 5 ders olmalı, dersler 30dk olmalı ve öğle arası kalkmalı. öğle arası hem öğretmene hem öğrenciye hem veliye eziyet. Ayrıca maske ile küçücük çocuklar nefessiz bırakılıyor. o maskeyi her yere dokundukları elleriyle kaç kere indirip kaldırıyorlar. maske mikrop yuvası. Avrupada çoğu ülkede okullarda maske yok biz hala açık havada bile takıyoruz.
  • sehery
    13 Eylül 2021 10:11
    6 0
    sipariş haber...
  • kutlu11
    13 Eylül 2021 10:09
    5 0
    Dakika 1 gol 2. 2öğretmenimiz ve sınıfı karantinada.
  • nurdan90
    13 Eylül 2021 08:51
    11 1
    Göz göre göre öğretmenler ve öğrenciler kurban ediliyor.Bakanlık ve veliler durumu bilerek ve görerek her şey yolundaymış gibi davranıyorlar.An itibariyle kızım delta variantı ve ailece karantinadayız.Veli çocuğunu okula ,müdürde beni karantinadan okula getirme derdinde.Bakanlık yayınladığı kılavuzu kendisi bile uygulamaktan ve anlamaktan aciz.Önce sağlık…
  • koyay
    13 Eylül 2021 07:25
    16 0
    1,5 Sene İŞKUR tarafından gönderilen TYP elemanlarını ve güvenlik görevlilerini boş okulları beklettiler, hatta kapanmalarda sadece onlar için okulları açık tutturdular. Bu yıl yüz yüze eğitime geçtik şu ana kadar eleman gondermediler, okullarda hizmetli yok, güvenliğin hiç gönderilmeyeceği söyleniyor.
  • akifcakmak
    13 Eylül 2021 01:10
    20 1
    Şahsi olarak fikrim;ilkokul kademesi için belirtiyorum, sabah 9'da başlayıp öğlen 3'te okuldan ayrılmak hem öğrenci çin hem de öğretmen için oldukça yıpratıcı oluyor. Genellikle her okulda öğle arasından sonra ki derslerde verim oldukça düşüyor, çocukları tekrar sabahki gibi motive edemiyoruz. Ayrıca sınıfta durulan süre ne kadar çok olursa o kadar da hastalıklara davetiye çıkarılmış olunuyor. Genel olarak ülke genelinde radikal değişikler yapılarak eğitimin politikası sil baştan tekrardan yazılıp düzenlenmeli. Mesela; günde 6 ders yerine 5 ders yapılarak, ders süreleri 40 dk. oldukça ideal bir süre, 30 dk. ilkokul kademesinde yetersiz geliyor; tam öğrenme oluşacakken zil çalıyor ve konu bütünlüğü pek sağlanamıyor. Teneffüsler de 10 veya 12 dk. şeklinde olabilir. 2 dk öğretmen zili şeklinde olursa 10 dk. teneffüs için ideal bir süre olur. Her okulda 2. Teneffüs sire olarak 20 dk. yapılıp beslenme saati şeklinde değerlendirilecek. Ayrıca taşımalı okullara da devlet yemek yerine aparatif sandviç tarzında paketli ambalajlı bir şekilde kumanya gönderecek; çoğu okulda taşıma yemeğinin büyük bir kısmı ziyan oluyor. Bu şekilde öğrenci yemese bile evine götürebilir veya diğer teneffüste yiyebilir. Dersler sabah 09:00' da başlayıp 13:10' bitmiş olacak ve öğrencinin okuldaki süresi 4 saat 10 dk. olacak. Tabi ki tüm derslerin haftalık ders süreleri ve kazanım dağılımları da bu çerçevede tekrardan planlanacak. Son olarak; öğle arası olmayacağı için öğrenci velisinin yoğunluğu da önlenmiş olacaktır. Nacizane benim fikrim bu şekilde. Hepsi bir tarafa yazdıklarım tartışılabilir belki saçma da gelebilir ama kesin olan ve mantıklı olan tek bir şey var o da ülke olarak en kısa zamanda çok ciddi bir eğitim öğretim politikası, yol haritası, planlaması vs vs adına her ne denecekse; yapılması ve hayata geçirilmesi gerekiyor. Her kademeden her sınıf için... Sağlıklı ve huzurlu bir eğitim-öğretim yılı diliyorum Sayın Meslektaşlarım..
  • cnsdrn1
    13 Eylül 2021 00:57
    4 0
    Karakedi hocam kesinlikle seyreltilmiş eğitime geçilmez. Bağışıklık kazanmaya bakacağız artık...
  • metzel
    13 Eylül 2021 00:46
    10 0
    Haberi yazanlar kendi adlarına yazsın. Ben mutlu falan değilim.
  • huseyinyesilot
    13 Eylül 2021 00:20
    7 1
    smyi hocamızın yazdıklarının hepsi benim okulumda da yaşandı.Dediği gibi kala kala elde sadece maske kaldı.Allah bizi her türlü ayaklı ve ayaksız virüsten korusun.
  • Artemis3990
    12 Eylül 2021 23:38
    8 0
    Bütüün bu yaşadıklarımız kimin umrunda?
  • Karakedi
    12 Eylül 2021 23:09
    6 0
    hocalarim seyrelrilmis egitime gecilir mi sizce duyumu olan var mi 40 kisilik siniflar 500 kisi birinci siniflar olmeden cikarirsak bu seneyi gayri bisey olmaz:((((
  • htaylan
    12 Eylül 2021 22:35
    26 0
    Bu süreçte, yüz yüze eğitimde günlük 5 ders saati olmalı ve ders süresi 30 dakika olmalı.
    Böylece öğle arası da olmaz.
  • akkolmurat
    12 Eylül 2021 22:00
    17 0
    Okulumda 1280 öğrenci var. Sınıflar 30/35 kişilik. Okul kantini 45m2.. Tuvaletlerde sabun olarak büyükçe ve pompalı bir sabunluk var ve her yere akmış vaziyette. Okul binasının girişinde bir masa üzerinde 1 kutu maske var. Maskeler masanın üstüne dağılmış, kimin dokunduğu belli değil. Dezenfektanların parfümü iğrenç mide bulandırıcı kokuyor belli ki adi bir ürün. Diyeceklerim Bu kadar.
  • cihangir4010
    12 Eylül 2021 21:44
    10 0
    Pandemi Öncesinden daha serbest bir ortam! Virüs insanların içinde başkalaşıp okul kapısında yok oluyor. virüse yakalanan öğrenci ve velilerle ne olacak hocam Mantığı pik yaptığı zamanlar. MEB Harika :)
  • smyi
    12 Eylül 2021 21:38
    18 4
    İlk hafta:
    Ateş ölçmedik, Hes kontrolü yapılmadı, veliler bahçede ve okulun içinde. Okulda temizlik yok. Mesafe kuralı kalmadı. Birbirinden eşya almama kuralı kalmadı. Kısacası pandemi namına sadece doğru düzgün takılmayan maskeler kaldı.
  • ashker
    12 Eylül 2021 20:18
    23 10
    Bu arada söylemeyi unuttum evimin 1km sağında bir cami, 1 km solunda bir cami, hemen dibinde de bir tane cami var. Evime en yakın okul 2 km ötede ve sadece bir tane.
  • yorgunhipokrat
    12 Eylül 2021 19:37
    15 0
    Sınıf (odadan bozma çakma sınıf) 22 metrekare. 20 öğrenci ve ben içinde. Söyleyeceklerim bu kadar.
  • ashker
    12 Eylül 2021 19:20
    26 4
    Okulun ilk haftası okulumuzun ilk defa bu kadar kalabalık olduğunu farkettim. Okullar açılmadan önce kesin öğlen arasını kaldıracaklar, dersleri 30 dakika yaparlar, tenefüsler ise yine 10 dakika olarak devam eder dedim. Milli Eğitimde hatta ülkenin bütün kurumlarında 'Koskoca bakanlık bunu yapmaz yaaa!!' dediğimiz her şey yapılıyor. 800 kişilik okulumuzda küçücük bahçe, hiç temizlik görevlisi yok. İlk haftamı tozun içinde geçirdim; yaşadığım yerdeki yine plansız çalışmaların sonucu aylarca tozlu yollarda toprak yutmamız yetmezmiş gibi. Dezenfektan yok, maskeler sınırlı sayıda, öğrenciler desen hasta oldukları halde okula geliyorlar (sadece bu hafta 6 öğrencim hastaydı diye okula gelmedi), okulun içi dışarıdan daha sıcak, öğlen arasında öğrencileri eve gönderemiyoruz, nöbetçi olduğumuz gün çektiğimiz yorgunluk başka oluyor. Hala daha birileri okulun en güvenli yer olduğunu söylüyor. Ve ben dün karantinaya girdim. Zoruma gidiyor gözümüzün içine baka baka yalan söylemeleri. Çok zoruma gidiyor çoookkk...
  • airtor
    12 Eylül 2021 19:16
    17 0
    Kurallar kağıt üzerinde kaldı
    Kimse dinlemiyor ki
    Sahadaki uygulama kolay değil
  • baler
    12 Eylül 2021 18:23
    7 0
    Hadi kış gelmeden herkes enfekte olacak . Kısa hazırlıklı gireceğiz.
  • yumakli
    12 Eylül 2021 17:42
    32 0
    Ortaokuldaki oğlum 53 kişilik sınıfta, ilkokuldaki kızım 45 kişilik sınıfta eğitim görüyor. Söyleceklerim bu kadar.
  • mrcmrt
    12 Eylül 2021 17:34
    25 0
    Ders süresi 30 dakika olmalı
  • naciekinci
    12 Eylül 2021 17:22
    16 0
    Maske büyük sıkıntı. Acaba siperlik olsa çocuklarda nasıl olur? 40 dk. 6 ders ve 1. sınıf. Çok zor.
  • delireis
    12 Eylül 2021 17:10
    23 0
    tam bir rezalet ortamı oldu maske mesafe hak getire ,kapılarda yüzlerce veli et duvarı ,sınıfta adım atmaya yer yok ,cam kapı hep açık hepsi hasta oldu kusanlar çoğaldı,maske yüzünden konuşulanlar anlaşılmıyor....
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK