Okuduğun Bölümden İş Bulamamak Konusunda Ne Düşünüyorsunuz?

atlıkarınca
22 Aralık 2020 16:24


mezun oldum ve işsizlik sürecim oldukça uzun oldu. o kadar yıl okuyoruz sonra bir de bu işsizlikle uğşarıyoruz yıllarımızı heba etmiş gibi hissediyorum. siz nasıl hissediyorsunuz ne düşünüyorsunuz? artık farklı iş de bulsam gireceğim önerileriniz var mı?

php_korsan
22 Aralık 2020 17:20

Kardeşim olay şudur:Diploma, derece, hangi üniversite olayı bitti artık.Çoğu makine mühendisi iş bulamıyor halamın oğlu kendini yetiştirmiş çizim konusunda.Sadece önlisans mezunu.Ankara ostimde oturarak ayda 5 bin alıyor.

php_korsan
22 Aralık 2020 17:23

Öğretmenliğe gelince bu da zor artık.Bizim zamanımızda sayı azdı şimdi herkes öğretmen olmuş.Bizde ücretli çalışanların çoğu polis oldu en güzel yerlerde altlarında son model araba iyi maaşla çalışıyorlar.

nurauf
22 Aralık 2020 17:35

artık mezun olduğun bölümden iş bulma devri bitti malesef. kafanıza yatan kazancı iyi bir işe girerek iş hayatına atılabilirsiniz. özelike şu pandemi döneminde kendi mesleğinde iş bulmak samanlıkta iğne aramak kadar zor. ben de mesleğimden çok çok uzak olan network işine girdim mesela. şansım yaver gitti de kyani adında ürünleri oldukça başarılı n.m şirketi buldum iş ortakları oldum.

eren_87
22 Aralık 2020 18:05

Özel sektörde maalesef diploman da olsa iş sorunu var. Is bulmak için cevrenin olması lazım. Devlete girip memur olmak içinse kpss'den çok yüksek puan almak ve alsan da mülakatı geçmen gerekiyor. Diploman olacağına tanıdıkların olsun işin çözülür.

turko_
22 Aralık 2020 20:02

Üniversite mezunlarına polislik, askerlik. Bunlar için yaş geçtiyse özel güvenliği tavsiye ederim.
Olabiliyorsanız uzman çavuş veya polis olun, olamazsanız özel güvenlik.
İş olanakları azalsa da bitmez, hem üniversite mezunları güvenlik amiri olabilirsiniz.
Tabi bu süreçte iş bulmak bu alanda da zor artık.


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK