Okudum Yazdım Demeden Önce Etwinning Projesi

Okudum Yazdım Demeden Önce Projesi okulöncesi dönem çocuklarının ilkokula hazırlık becerileri ve yeterlikleri bağlamında desteklemeyi amaçlayan bir projedir.

Projenin amaçları, yaşam boyu önemli bir gereksinim olan okuma yazma becerilerinin temelinin atılması açısından önemli olduğu dikkat çekmektedir. Okuma yazma becerilerinin gelişimi için erken çocukluk yıllarında yapılan çalışmalar kritik önem taşımaktadır. Bu projede yapılan çalışmaların çocukların küçük kas gelişimini ve kendini ifade etme becerisini desteklemesinin yanı sıra kavram gelişimine ve dili etkili biçimde kullanmalarına katkı sağlamıştır.Bu projeye katılan çocuklar ilkokula başladıklarında uyum problemleriyle daha az karşılaşacaklardır.Çünkü bu çalışma sayesinde hem okuma yazmaya ilişkin farkındalıklarının gelişmesi, hem de ilkokula hazırbulunuşluk süreçlerinin tamamlanması desteklenmeye çalışılmıştır.

Bu projenin kurucularından biri olarak Eskişehir Öğretmen Esra Akkaya Anaokulu'nda görev yapmaktayım. Çocukların hem bilişsel, hem akademik, hem de sosyal gelişimlerini desteklemeye yönelik bu tür projelerin sayısının artması dileğiyle, proje ortaklarıma teşekkür ediyorum.

Çiğdem ÇAKIR ÖZKAN

  • 1 1
  • 12 Haziran 2021 20:54 281
  • cigdemco
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK