Okul Aile Birliğinde Veli Desteğini Artırmak İçin Hangi Çalışmaları Yapıyorsunuz?

teacherpapatya
20 Ağustos 2019 14:11

merhaba arkadaşlar.okulda bır cok güzel calısmalar yaptığımız halde velinin destegını alamıyoruz.sosyo ekonomik düzey dusuk.dergı çıkarttık bu sene 10 tl verıp dergı bıle almadıkları gıbı dergının fotoğrafını ceken velıler bıle oldu:(şiir dınletısı hazırladık kendı çocuğunun şiirini dinleyen velı salonu terk ettı.
en azından yapacagımız işlerde velilerın manevı destegını kazanabilmek bilinçlendırebılmek onları okula cekebılmek ıcın bu sene ne tur calısmalar yapabılırız?

egitimci034
21 Ağustos 2019 10:22

Büyük ama çok ilgisiz velilerin olduğu bir okulda müdürlük yapıyorum velilerin ilgisini artırmak çok zor bir süreç kısa vadede hemen sonuç beklemeyin dört senedir biraz yol aldık. Sosyal medyanın çok faydası oldu okul adına facebook hesabı açtık ne kadar ilgisiz olsalarda neredeyse tamamı face kullanıyor etkinlikler, fiziksel çalışmalar vs paylaştık bunu resmi bir dille yaptık ama. Çok faydasını gördük veli bizimde okulumuz var demeye başladı.

yasmin-seyma
20 Ağustos 2019 15:05

Naçizane fikrim bu işi en güzel idare yapar sayın hocam, bir de bulunduğunuz yerli olan öğretmenler, önce okulca güzel toplantılar ayarlayıp güven kazanabilirsiniz. Mesela biz okulda veliler ve çocuklarıyla birlikte kahvaltı düzenlemiştik çok da güzel oldu, bence idare herşeydir bütün velileri yönlendirir bakış açısını oluşturur, kolay gelsin.

teacherpapatya - 20 Ağustos 2019 16:31
ben de mudur yr.sıyım hocam.kahvaltıyı sınıf annelerı ıle düşünüyorum.tanısma kaynaşma acısından güzel fıkır teşekkür ederım.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK