Okul Başarısı Müfettiş Takibinde

Müfettişler artık okul başarılarının yükseltilmesinde de rol oynayacak. Öğretmen ve velilerin görüşlerine başvuracak müfettişler, eksiklere yönelik rapor hazırlayarak bakanlığa sunacak.

Yeni şafak'tan Ahmet Fatih Erturan'ın haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı, müfettişlerin görev ve yetkilerini genişletiyor. Müfettişler, inceleme ve soruşturma görevlerinin yanı sıra okulların gelişiminde ve başarı oranlarının yükseltilmesinde de kritik rol oynayacak. Buna göre, müfettişler bir taraftan okulların gelişimine yönelik rehberlik yaparken diğer taraftan da öğretmen ve velilerin görüşlerine başvurarak, okulun eksiklerine yönelik rapor hazırlayarak bakanlığa sunacak. Bakanlık bu raporlar doğrultusunda okullarda iyileştirme yoluna gidecek. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un okullar arasındaki eşitsizliğin asgariye indirileceğini ve buna bağlı olarak da öğrenci üzerindeki sınav baskısının azaltılacağını söylemesinin ardından bunun nasıl yapılacağına dair gerçekleştirilecek çalışmanın ayrıntıları belli oldu.

OKUL EKSİKLERİ BELİRLENEREK İYİLEŞTİRİLECEK

Çalışma kapsamında bakanlık, müfettişlerin görev ve yetkilerinde önemli bir artırıma gitti. Bakanlık, okullar arasında başarı farklarını en aza indirgemek ve sınavla öğrenci alan okulları azaltmak için müfettişlerin görev yetkilerini genişletti. Müfettişler herkes tarafından bilindiği gibi araştırma, inceleme ve soruşturma görevlerinin yanında, okullarda gözlem yapacak ve öğretmen ile velilerin görüşlerini alarak bir veri analizi raporu oluşturarak bu raporu hem okula hem de doğrudan bakanlığa sunacak.

Hazırlanan raporların çerçevesi tamamen okulun gelişimi odaklı olacak. Bakanlık bu raporlar doğrultusunda ilgili birimlere talimat vererek okulun gelişimsel ihtiyaçları karşılanması sağlanacak. Ayrıca bu raporlar okulların eğitim başarısındaki eksikliğini gidermek ve okulların ihtiyacını karşılamaya yönelik olacak. Böylece okullarda rekabet ortamı oluşturularak başarı seviyesinin eşitlenmesi sağlanacak.

 

  • 3 11
  • 02 Aralık 2018 00:38 5.693
  • Aktif Haberler
  • yilfer10
    05 Aralık 2018 07:16
    0 0
    veliye güvenip , okul idare ve öğretmenlerine güvenmeyen bir sistem olduğu mu anlaşılıyor bu durumda ?
  • SaW_SwS
    04 Aralık 2018 19:19
    1 0
    Yav he heee
  • Beyefendi006
    04 Aralık 2018 10:04
    3 0
    laf
  • lazybones
    03 Aralık 2018 10:34
    8 0
    Öğretmene sormaya ne gerek var. Müfettiş bey bir saat derse girse, bir de şöyle yarım saat okulu gezse her şeyi çözer. Velilerden şikayet alsın bakana iletsin lütfen.
  • ahmedm
    02 Aralık 2018 20:14
    7 0
    Her yıl okulun ihtiyaçları için mebbisten malzeme girişi yaparız.Aranızda malzeme alan okul varmı.
  • byrm19
    02 Aralık 2018 16:12
    0 7
    Selamünaleyküm inşallah sözde kalmaz ve adam gibi özellikle idareleri güzel denetlerler ve sırf para kazanma makinasına dönüşen bazı meslektaşlarımız kendine çeki düzen verir... AH HH
  • php_korsan
    02 Aralık 2018 12:19
    4 2
    Bize müfettişler geldi.2.dönem okul teftişten geçirilecek.kabus geri dönüyor.
  • smyi
    02 Aralık 2018 11:41
    17 0
    2 milyon fikir de müfettişlerden toplayın. sonra o fikirleri de öğretmenlerden topladığınız 1 milyon fikrin yanına (çöpe) atın.
  • elnino007
    02 Aralık 2018 11:09
    11 0
    Bana sorsunlar ben soyleyivereyim eksikliklerini okulumun. Yillardir da soyluuorum milli egitim mudurlerine kaymakama. Hani sonuc ne.Mufettis soyleyince olacak oyle mi. Ne guzel
  • rtaskomur
    02 Aralık 2018 10:24
    32 0
    ÇOCUĞUN BAŞARISINDA AİLENİN ROLÜ

    Arkadaşlar 25 yıllık mesleki tecrübemle yazıyorum. Okulun başarısı derken okul içindeki öğrencilerin başarısından bahsediyorum. Bana çocuğun durumunu soran velilere iyidir ya da kötüdür şeklinde cevap vermiyorum. Çünkü özünde tüm çocuklar iyidir. Çocuğu iyi yapan yada kötü yapan maruz kaldığı olay, ortam yada davranışlardır.Doğuştan kötü bir çocuk yoktur. Veliye çeşitli sorular soruyorum. Örneğin:



    1. Çocuğunuz saat kaçta yatıyor, sabah kaçta kalkıyor.

    2. Kahvaltı yapıyor mu? Kahvaltıyı kim hazırlıyor? Kahvaltıda yumurta, peynir, zeytin, ekmek, domates tüketiyor mu? Kahvaltı yapmıyorsa okul için beslenme çantası hazırlanıyor mu?

    3. Çocuk okula gelirken mevsim şartlarına uygun giydirilmiş olarak okula geliyor mu? Ör : Kış mevsiminde kabanı ve kışlık ayakkabısı var mı?

    4. Çocuk evde televizyon seyrediyor mu? Televizyon seyrediyor ise ne tür içeriklerle televizyon seyrediyor. Aşırı duygusal yada sürükleyici örnek dizi gibi şeyler seyrediyor mu?

    5. Çocuk evde internette mi? İnternette ise ne tür içeriklerle muhatap oluyor ? Sosyal medya hesabı var mı? Hesapları var ise kimlerle görüşüyor. İnternette ne amaçla ve ne kadar süre zaman geçiriyor.

    6. Okul dışında evden çıkarak arkadaşlarıyla ne kadar süre vakit geçirmektedir. Çocuğun arkadaşlarının karakter ve davranışları nasıl.Bu arkadaşlarla ne tür oyun yada vakit geçirmektedir.

    7. Çocuk aşrı duygusal içerikli kitaplar okuyor mu? Kitap okutulurken kitaplarda seçiciliğe dikkat ediliyor mu?

    8. Çocuğun elinde akıllı tabir edilen telefon var mı? Bu telefon internete bağlı mı.Telefon var ise sadece haberleşme amacıyla mı kullanılmaktadır.

    9. Çocuğun hobisi var mı? Müzik, spor, enstrüman, kitap okuma, tasarım vb.

    10. Ebeveynler arası geçimsizlik, kavga, tartışma var mı? Evde psikolojik sorunları olan biri var mı? Evde hasta yatan var mı? Çocuğun ailesinde çocuktan kaynaklanmayan önemli ailevi sorunlar var mı?

    11. Ailede eşler arasında saygı ve sevgi ortamı var mı?

    12. Çocuk kiminle kalmaktadır. Çocuk nerede kalmaktadır.

    13. Çocuğun evde sıcak odası, çalışma masası, ders araç gereci var mı?

    14. Çocuğun tüm istekleri sorgulanmadan karşılanıyor mu ? Bu soru ayrıca yeni bir başlık altında ele alınacak genişliktedir. Sadece bu soruya yeni bir makale yazılmalıdır.



    Dikkat edilirse başarıyı doğrudan etkileyen yukarıda saydığım özellikler çocuğun başarısında etkili. Bu özelliklerde öğretmen neredeyse yok gibi.



    Okuldan ve öğretmenden kaynaklı şeylerin neler olabileceğini sonraki bir zamanda yazmayı düşünüyorum.

UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK