Okul Çıkışlarında Öğrenciyi Veliye Teslim İçin Bekliyor Musunuz?

g_k_c
05 Mart 2021 00:01

İstanbul'da kalabalik bir okuldayim. Her cikista veli gelip cocugunu alsin diye bekliyoruz ve hergun biri gecikiyor.3. Sinifim, 3 yıldır nadirdir beklemedigim.Gercekten sıkıldım bundan.Bugun yarim saat bekledim 2 öğrenciyi veliye vermek icin, ustelik ilk günden. Sizlerde durum ne?

Doğansevil
05 Mart 2021 00:16

Bu biraz okulun konumu, öğrencilerin kendi başlarına gidip gelebilmeleriyle ilgili olsa da son ders zili çaldıktan sonra sınıfımdan en son çıkan kişi olmakla birlikte devamında en geç 5.dakikasında arabamda oluyorum. ????

Iyi niyet vicdan herşey tamam yeri geldiğinde bizlerin de çocukları ama şahsi fikrim yaptığınız güzellik ve gösterdiğiniz iyi niyet belli bir noktadan sonra suiatimal edilebiliyor. Sizin beklemek zorunda olduğunuzu bile düşünmüş olabilir o veliler. Değil yarim saat yerinizde olsaydım 10 dakika beklemezdim hocam. Görün bakın ertesi gün asker gibi zilden önce kapıda dikiliyor mu dikilmiyor mu..
Geç kalan yetişemeyeni hadi anlarsın ama bunu davranış haline getirenler oluyor maalesef..

darklarrrr
05 Mart 2021 00:09

İstanbulda bir çok okulda aynı durum mevcut, beklemek zorunda olmayabiliriz ama öylece çocuğu bırakıp gitmeyi düşünmekte ne bileyim ;burda dediklerine geliyoruz öğretmenlik vicdan işi öğretmenim.

g_k_c - 05 Mart 2021 00:14
Zaten vicdanim rahat etmediği icin birakmiyorum, okulda güvenlik de var. Ama bu sekilde de gerçekten rahatsız oluyorum tavirlarindan. Kusura bakmayın gec kaldim bile demediler bugün, sinirlendim gerçekten. Genel durumu merak ettim , teşekkürler
beren72
05 Mart 2021 08:33

Hocam mutlaka uyarmışsınızdır geç gelmeyin vaktinde alın diye fakat bence uyarıyı sürekli tekrarlayıp beklemek zorunluluğu olmadığını,öğrenciyi düşündüğünüz için beklediğimizi belirtin ve zamanında gelmeyen velilerin öğrencilerini güvenliğe bırakacağınızı oradan alabileceklerini, mesai bittikten sonra sorumluluğun onlarda olduğunu kesin bir tavırla belirtin..
Ben sadece birinci ve ikinci sınıflarda bekler ve öğrenciyi teslim ederim..
Velilerimde zamanında alır çünkü kurallarım baştan bellidir.. Taviz vermem..

beren72
05 Mart 2021 08:36

Üçüncü sınıf öğrencisini beklemek zorunda değilsiniz..Çocuğu tembihleyin ve güvenliğe teslim edin..
Güvenlik zaten bırakmaz..Bakın Veli nasıl vaktinde geliyor öğretmen beklemez diye düşünüp

php_korsan
05 Mart 2021 09:09

Bizde bekliyoruz

hdogan88
05 Mart 2021 09:27

3. sınıf öğrencisini hayatta beklemem. Müdür yardımcısının yanına gönderip, velisini arıyorum. Müdür yardımcısından alabilirsiniz diyorum. Tabi şu anda 1. sınıfım ve bekliyorum ama 10 dakikayı geçen velim olmadı. Nöbetçi öğretmene teslim edin bence.

mancorna
05 Mart 2021 14:44

Beklemek gibi yasal bir göreviniz yok. Bekliyorsanız sadece istediğiniz için beklersiniz yani iyi niyetinizden.
Bun da okul olarak yapılan uygulama daha belirleyici oluyor. Zümreleriniz bekliyorsa, veli sizden de talep ediyor. Beklemezseniz kötü öğretmen oluyorsunuz.
Öğretmen veliye teslim etmek zorunda değildir. Vaktinde gelip almak velinin sorumluluğudur. Veli, öğrencisine geç kaldığında okul içinde bekleyeceği yeri önceden tembih etmelidir.

KDesigner - 05 Mart 2021 20:47
Okul idaresi öğretmenlere, öğrencisini teslim almaya geç gelen veliyi bekleyin dediğinde öğretmen beklemezse o öğretmene soruşturma açabilir mi?
mancorna - 05 Mart 2021 23:47
Kesinlikle açamaz. Velisi gelmeyen öğrencinin velisini beklemek gibi bir görev hiçbir yönetmelikte yoktur. İyi niyetle yapılan uygulama görev olarak algılanıyor. Nöbetçi öğretmenler okul çıkışında 15 dk. ya da 30 dk bekliyor, onlar ilgilenebilir yasal olarak. Onlar da bu sürelerden sonra gittiğinde nöbetçi okul idaresi ilgilenir.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK