Okul Dışarıda Günü'ne Geri Sayım Başladı

 

Geri Sayım Başladı!

Değerli Okul Dışarıda Günü Katılımcıları,

Öncelikle Okul Dışarıda Günü’ne göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz! Şu an Türkiye’den toplam 450 bini aşkın çocuk Okul Dışarıda Günü’ne katılıyor. Bu rakam tüm dünyadan katılan çocuk sayısının da üçte biri! 23 Mayıs Perşembe gününe artık günler kala sizleri birkaç konu hakkında bilgilendirmek istedik.

Öğretmen Rehberi  Siz sevgili öğretmenlerimiz için Aktif Yaşam Derneği olarak bir rehber hazırladık. Bu rehberde 23 Mayıs Perşembe gününde ve dışarıda geçirmek istediğiniz tüm günlerde uygulayabileceğiniz ders fikirleri, aktivite ve oyun önerilerini bulabilirsiniz.

Sosyal Medya Paylaşımları  Gün içerisinde yaptığınız etkinliklere ait fotoğraf ve videoları sosyal medya hesaplarınızdan #OkulDışarıdaGünü, #OkulDışarıda ve #OutdoorClassroomDay etiketleri ile paylaşmanızı rica edeceğiz. Böylece tüm Türkiye ve dünyadan katılımcılar yaptıklarınızı görebilir ve diğer öğretmenlerimize ilham olabilirsiniz.

Çevre Bilinci ve Geri Dönüşüm Ajandası  Bu yıl tüm dünya ile birlikte Türkiye olarak biz de “Çevre Bilinci” ve “Geri Dönüşüm” konuları ile ilgili bir farkındalık yaratmak amacıyla Okul Dışarıda Günü kampanyası kapsamında bu yıl geri dönüşüm eğitimleri ve aktivitelerine ayrıca bir yer ayırdık. Öğretmen Rehberi’nde de örneklerini bulabileceğiniz aktiviteler ile 23 Mayıs günü sizlerin de katılmasını ve sosyal medyadan paylaşmasını rica ederiz.

Sertifika  Katılımcı okullarımız için bir katılım sertifikası hazırladık. Sertifikaya aşağıdaki linkten ulaşabilir ve okulunuz/kendiniz için sertifikanızı bastırabilirsiniz.

Hepinize öğrencileriniz ile birlikte bol açık havalı, keyifli ve eğlenceli bir Okul Dışarıda Günü diliyor paylaşımlarınızı bekliyoruz!

Saygılarımla,  Aktif Yaşam Derneği Başkan Yardımcısı  Şule SERTER

 

UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK