Okul Her Yerdir

Şanlıurfa’nın Karaköprü köyünde öğretmen Bilal Arslan, deprem tehlikesine karşı atıl durumda olan koyteyneri sınıfa dönüştürdü. Arslan, 15 öğrencisine burada ders veriyor. Arslan, “Bu konteyner daha önce de köyümüzdeydi. Onu temizledik, elimizde bulunan materyallerle küçük bir sınıf kurduk. Aileler de hoşnut kaldı durumdan. Çocukların derslerden geri kalmamalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

Merve Safa Akıntürk- Şanlıurfa’nın Karaköprü köyünde öğretmen Bilal Arslan, deprem tehlikesine karşı atıl durumda olan koyteyneri sınıfa dönüştürdü. Arslan, 15 öğrencisine burada ders veriyor. Arslan,

“Bu konteyner daha önce de köyümüzdeydi. Onu temizledik, elimizde bulunan materyallerle küçük bir sınıf kurduk. Aileler de hoşnut kaldı durumdan. Çocukların derslerden geri kalmamalarını sağlıyoruz” diye konuştu.

HEM DERS HEM OYUN

Öğretmen Arslan, “Çocuklar tedirginlik içerisinde. Bu tedirginliği bir nebze de olsa yok etmek istedik. Daha önce köyümüzde bulunan bir konteyneri çocuklarla birlikte temizledik ve elimizde bulunan eğitim materyallerini kullanarak eğitime uygun bir alan hazırladık. Adını da konteyner sınıf koyduk. Çocuklar aileleri de takdirle karşıladı. Derslerimiz sırasında kendilerine depremde yapabilecekleri şeyleri de anlatıyoruz. Endişe etmemeleri gerektiğini anlatıyoruz. Hem çeşitli etkinliklerle ilgilerini başka noktaya çekmeye çalışıyoruz hem de derslerinde geri kalmamalarını sağlıyoruz” dedi.

 

  • 10 0
  • 23 Şubat 2023 10:40 2.784
  • Aktif Haberler
  • mustafa_tekman
    24 Şubat 2023 11:25
    7 1
    Yıkılmayan camiler de kullanılabilir.
  • recepbaba
    24 Şubat 2023 07:43
    5 0
    Kolay gelsin hocam
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK