Okul Öncesi Eğitim Suç Oranını Bile Etkiliyor

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlerin mesleki gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla 6’ncı kez düzenlenen Dil, Kültür ve Medeniyet Bilinci Semineri, 81 ilden anaokulu yöneticilerinin katılımıyla düzenlendi.

Hürriyet'ten Beyazıt Şenbük'ün haberine göre; İstanbul Bahçelievler’de düzenlenen seminerde Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer; “Biz okul öncesi eğitime ağırlık vererek sadece eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmiyoruz, topyekûn olarak bir nesli çok daha donanımlı bir şekilde yetiştirip cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında çok daha iddialı bir Türkiye olmakla ilgili yatırım yapıyoruz” dedi.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM GÜÇLÜ NESLİN TEMELİ

Bakan Özer sözlerine şöyle devam etti: “5 yaştaki okullaşma oranımız şu anda yüzde 98. Hedefimiz 3-5 yaş arası okullaşma oranını OECD ortalamasının üstüne taşımak. Rakamlar basit rakamlar değil ciddi yatırımların sonucu. Okul öncesi eğitim sadece bireysel becerileri artırmıyor. Okul öncesi eğitime erişen bireylerin erişemeyenlere göre eğitimde ve istihdamda kalma süresi daha yüksek, suça bulaşma oranları daha düşük. Yani biz okul öncesi eğitime ağırlık vererek sadece eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmiyoruz, topyekûn olarak bir nesli çok daha donanımlı bir şekilde yetiştirip cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında çok daha iddialı bir Türkiye olmakla ilgili yatırım yapıyoruz.”

OKULLAŞMA ORANI VE BÜTÇE ARTIRILDI

Anaokulu yöneticileriyle bir araya geldiği konuşmasında eğitimde fırsat eşitliğine ve okullaşma oranlarına da değinen Bakan Özer rakamlar vererek sürdürdüğü konuşmasında şunları söyledi: “Bir eğitim sistemi öğretmeni kadar güçlüdür. Öğretmenimize ne kadar destek olabilirsek eğitim sistemimiz o kadar kuvvetlenir. Bu süreçte ‘öğretmenimiz ne istiyorsa o eğitimi verelim’ dedik. Onun için okul temelli mesleki eğitim projesine geçiş yaptık ve okullarımıza bütçe gönderdik. 2021 yılında 8,9 milyon olan bütçeyi 2022 yılında 292 milyon TL’ye çıkardık. Öğretmenlerimize çağrımız; ‘lütfen bu bütçeleri kullanın.

ÖĞRETMEN EĞİTİMİNDE HEDEF 250 SAAT

Rakamlar öğretmen başına düşen ortalama eğitim saatinde de kendisini gösterdi; 2020 yılında bu ülkede öğretmen başına düşen eğitim saati sadece 44 saatti, 2021 yılında 94 saate çıkardık. 2022 yılında ise 205 saate ulaştık. Muhtemelen ortalama 250 saatle bu yılı tamamlayacağız.

İSTANBUL’U GÖRMEYEN OKUL YÖNETİCİSİ KALMAYACAK

Düzenlediğimiz bu seminerlerle gelenek oluştu. İnşallah 2023 Mayıs ayına kadar Türkiye’deki tüm okul yöneticilerini 3 günlük program için İstanbul’a getireceğiz. İstanbul’a gelmeyen okul yöneticimiz kalmayacak. İstanbul’u görmeden bilmeden Türkiye’yi anlayamayız.”

423 BİN ÖZEL ÇOCUĞA ÖZEL HİZMET
Bakan Özer İstanbul’daki programına Engelsiz Yaşam Fuarı Farkındalık Zirvesi’nde devam etti. Bakan Özer, özel öğrenciler için yapılan çalışmalarla ilgili “Şu ana kadar yaklaşık 1 milyon özel eğitim materyallerini tüm okullarımıza ulaştırdık. 423 bin özel çocuğa eğitim hizmeti sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Sadece okullarda değil, hastanelerde, evlerde, yaklaşık 10 bin çocuğumuza eğitim veriyoruz" dedi.

 İSTANBUL’A EĞİTİM YATIRIMI 20 MİLYARI BULDU

Ümraniye Prof. Dr. Sabri Orman Ortaokulu ve Can Gür İlkokulu Açılış Töreni’ne de katılan Bakan Özer şunları söyledi: “19 milyon öğrencisi, 1,2 milyon öğretmeniyle devasa bir eğitim sistemimiz var. Eğitim sistemimizin toplamı yaklaşık 150’ye yakın ülkeden daha fazla bir nüfusa sahip ve bu sisteme katkılar çok sayıda sosyal politikanın uygulanmasıyla yapıldı. İstanbul eğitim yatırımlarında en öncelik verdiğimiz ilimiz, 20 milyar TL’ye yakın yatırım yapıldı. Bu yatırımlar kalite odaklı olarak devam edecek. Arazi varsa bizde de yatırım var.”

 

  • 1 6
  • 05 Aralık 2022 09:40 1.346
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK