Okul Öncesindeki Tüm Öğrencilere Ücretsiz Yemek

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Okul öncesi eğitimdeki tüm çocuklarımıza ücretsiz yemek vermek için çalışmalarımıza başlamıştık. 2023 yılının sonuna kadar demiştik ama ikinci dönem yani 6 Şubat’ta eğitim öğretim başladığı zaman Türkiye’de okul öncesi eğitimdeki tüm çocuklarımıza ücretsiz yemek vereceğiz” dedi.

Hürriyet'ten Melike Çalkap'ın haberine göre; Bakan Özer, İstanbul Ahmet Yüksel Özemre Bilim ve Sanat Merkezi’nde Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve VakıfBank arasında düzenlenen BİLSEM Yapay Zeka Atölyeleri İş Birliği Protokol Töreni’ne katıldı. Törende, Türkiye’deki her ilçeye BİLSEM kurulacağı haberini veren Bakan Özer, ücretsiz yemekten faydalanan öğrenci sayısının da artacağına dikkat çekerek şöyle konuştu:

ÜCRETSİZ YEMEKTEN FAYDALANAN ÖĞRENCİ SAYISI 5 MİLYONA ÇIKACAK

“Eğitime erişimde güçlük çekenlerin eğitime erişimini sağlamak için 20 yıldır şartlı eğitim yardımı, burs programları, ücretsiz taşımalı eğitim, ücretsiz ders kitabı ve bu sene ücretsiz yardımcı kaynağı da ilave ettiğimiz birçok çalışma yapıyoruz. Bunun yanı sıra ücretsiz Yemek desteği de var. Yaklaşık 1 milyon taşımalı öğrenci, taşımalı eğitimde yemek yerken biz bunu 1.8 milyona çıkardık. Okul öncesi eğitimdeki tüm çocuklarımıza ücretsiz yemek vermek için çalışmalarımıza başlamıştık. 2023 yılının sonuna kadar demiştik ama ikinci dönem yani 6 Şubat’ta eğitim öğretim başladığı zaman Türkiye’de okul öncesi eğitimdeki tüm çocuklarımıza ücretsiz yemek vereceğiz. Bu kapsamda taşımalı eğitimle öğrencilerin gittiği okulda taşımalı eğitimden yararlanmayan öğrencilerin de yemek yemesini sağlayacağız. Bir ilave daha yapacağız, pansiyonu olan okullarda sadece pansiyonda kalan öğrenciler ücretsiz olarak öğle yemeği yiyordu. Eğer bir okulda pansiyon varsa tüm öğrencilere ücretsiz olarak yemek vereceğiz. Bu adımlarla bir ay içerisinde 1.8 milyonu 5 milyona çıkaracağız.

BÜTÜN İLÇELERDE BİLSEM OLACAK

Bakanlık olarak özellikle okul öncesi eğitim, mesleki eğitim ve öğretmenlerin eğitimi gibi çok farklı alanlarda eğitimde kapsayıcılığı ve fırsat eşitliğini artırmak için devasa yatırımlar yapıyoruz. BİLSEM’lerde özel yetenekli öğrencilerimizin yeteneklerini geliştirmesi için fırsat sağlıyoruz. İki sene önce Türkiye’deki BİLSEM sayısı 185’ti. Biz erişimi kolaylaştırmak için bu sayıyı 379’a çıkardık. Amacımız BİLSEM’lere her öğrencinin erişmesini sağlamak. Bu sebeple bir müjde vermek istiyorum. Türkiye’de 922 ilçemiz var. 2023 yılında tüm ilçelerimizde BİLSEM kuracağız. Dolayısıyla ilçelerdeki yetenekli çocuklarımız başka ilçelerdeki BİLSEM’lere erişmek zorunda kalmayacak. Bulundukları ilçelerden BİLSEM’lere erişebilecekler.”

YAKLAŞIK 35 BİN ÇOCUĞUN HAYATINA DOKUNDUK

Törende konuşan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih de Milli Eğitim Bakanlığı ile 2017 yılından beri özel yetenekli öğrencilerin desteklenmesi için ile ele ele verdiklerini belirterek, “Önümüzdeki dönemde BİLSEM’lerde açacağımız 15 yeni atölyemiz için ilk adımı atıyoruz. Bugüne kadar BİLSEM’lerde15 yapay zekâ atölyesi, 30 mekatronik atölyesi ve 9 akıl oyunları atölyesinin yapımını üstelenerek yaklaşık 35 bin özel yetenekli çocuğun hayatına dokunduk” dedi.

 

  • 6 18
  • 24 Aralık 2022 11:50 7.516
  • Aktif Haberler
  • isikayhan
    26 Aralık 2022 16:11
    0 1
    @busegülcan, bilsemlerde okullardaki gibi ders yapılmıyor
  • busegülcan
    26 Aralık 2022 11:12
    5 0
    Bilsem e kaliteli öğretmen de yetistirmeliler.cocuk bilseme gidip okuldaki dersler yakın ders yapıp geliyorsa üstün zekalı ama çocuğu geliştirecek etkinlik ya da birey yoksa herşey boşa
  • teacherman911
    26 Aralık 2022 11:05
    0 0
    Esocan hocam bilsemi diyorsan bilsem uygulama kılavuzunu indir forumda var.
  • Esocan
    26 Aralık 2022 10:33
    0 0
    nasıl başvuru yapılıyor acaba yardımcı olabilecek var mı ?
  • teacherman911
    26 Aralık 2022 09:06
    0 0
    Güzel uygulama ama benim merak ettiğim yozgatta anaokullarında 400 lira para alıyorlar öğrencilere yemek veriyoruz diye yemek ücretsiz olursa bu para düşecek mi artacak mı
  • ekremerden
    25 Aralık 2022 14:21
    3 4
    Her ilçede bilsem olur ise kalite düşer ama en azından bir çok öğrenci için ulaşabilirlik olur güzel olur çünkü okul yapıyorsanız içini öğrenci ile doldurmalısınız bu da birçok öğrenciye fırsat doğurur.
  • colkwet
    25 Aralık 2022 12:03
    0 8
    Bu Anadolu lisesinden farkli olur kalite artar en azindan 1 yerin ilgilenilmesindense bir kac yerin ilgilenmesi kaliteyi artirir hocam.Bu arada ben Anadolu lisesi mezunuyum hemide en zor donemlerinde okudum derslerin hepsinin ingilizce oldugu donemde.
  • mamox
    24 Aralık 2022 14:46
    23 0
    bir zamanlar anadolu liselerinin bir ozelligi vardi. sonra her lise anadolu lisesi tabelasina kavustu. bilsemler de o yolda emin adimlarla ilerliyor mu acaba
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK