Okul Servis Araçlarının Yaşı 12'den 15'e Çıktı

Okul Servis Araçları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de dün yayımlandı. Okul servis aracı olarak kullanılacak taşıtların imal edildiği tarihten sonra gelen ilk takvim yılı esas alınmak şartıyla 12 yaşından küçük olması zorunluluğu, Kovid-19 salgını gerekçe gösterilerek yönetmelikle yeniden düzenlendi. Buna göre, muayeneden geçmiş olması kaydıyla 1 Temmuz 2023’e kadar 15 yaşından küçük okul servis araçları kullanılabilecek.

Milliyet'ten Mine Özdemir Güneli'nin haberine göre; Araçlarda iç mekânı gösteren, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yayımlanan tip onay mevzuatına uygun şeffaf cam dışında cam kullanılamayacak. Araçta okul öncesi eğitim, ilköğretim ile kreş, gündüz bakımevleri ve çocuk kulüplerine devam eden çocuk/öğrenci olması durumunda rehber personel bulundurulacak.

Taşınacak öğrencinin servis aracındaki azami seyahat süresi okul yönetimince belirlenecek ve servis araçları belirlenen bu süreye uymak zorunda olacak.

Okul servis araçlarındaki rehber personel, 22 yaşını doldurmuş ve 61 yaşından gün almamış olması kaydıyla, en az lise mezunu veya MEB onaylı kursu başarıyla tamamlamak şartıyla en az ilkokul mezunu olacak.Okul servis araçlarında yaşanan ölüm olayları ve kazalardan sonra artan şikâyetler üzerine araç takip sistemi, kamera, üç nokta emniyet kemeri ve oturmaya duyarlı sensör zorunluluğu getirilmişti. Mali nedenlerden dolayı emniyet kemeri, koltuk sensörü ve kamera zorunluluğu 3 Eylül 2020’ye ertelenmişti. Sürücüler, 2018 öncesi üretilen araçlara sensörlü koltuğu monte etmenin zor ve maliyet gerektirdiği için 3 yıl ertelenmesini istemişti. Emniyet kemeri, koltuk sensörü ve kamera zorunluluğu 3 Eylül 2021’e ertelendi.

 

  • 2 14
  • 26 Ağustos 2021 17:04 3.818
  • Aktif Haberler
  • dürüst
    29 Ağustos 2021 01:01
    0 0
    Daha bir çoğu ana kuzusu olan özellikler ilkokul öğrencilerini her gün zorla eğitim için sürüklemenin anlamını ve onlarda ezikliğe neden olan bu yöntemdeki ısrarı anlamıyorum. Hepsini nedeni PARA galiba.
  • dürüst
    29 Ağustos 2021 00:57
    3 0
    Taşımalı eğitime son verilmeli, köy okulları açılmalı. Taşımalı eğitim köyden taşımalı gelen öğrencileri ve aileleri psikolojik açıdan çok olumsuz etkiliyor. öğrencilerde psikolojik yıkıma ve okul isteksizliğine neden oluyor. öğrenciler için zararlı bu taşımalı eğitimden en kısa zamanda vaz geçilmeli. Böylelikle bir çok olumsuzluklar önlenebilir. Özelliklede ilkokul öğrencileri için bu yapılmalı. Televizyon kanallarında eğitim konusunda ahkam kesen bir çok akademisyen nedense öğrencilerin yararına olan bu konudan bahsetmiyorlar. Aslından eğitimin sorunların bihaberler hepsi. Laf olsun , Torba dolsun. eğitim anlayışları.
  • bir adam
    28 Ağustos 2021 04:18
    2 1
    Taşıma kaldırılmalı. Velilere taşıma yardımı yapılmalı. Kendileri halletsinler.
  • cbci
    26 Ağustos 2021 18:05
    18 1
    taşıma merkezi okul öğretmenleri dikkat! basit gibi görünen ama sorusturma açıldığında çok ciddi sonuçları olan bir konu bu. 3 arkadaşım ağır cezada yargılandı bu konu sebebiyle. 4-5 yıl sonra beraat ettiler ama analarından emdikleri süt burunlarından geldi.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK