Okul Whatsapp Grubundan Çıkabilir Miyim?

nuryyy
03 Aralık 2022 00:55

Biliyorsunuz artık dys var. Okul whatsapp grubumuz sadece idarecilere açık. Etkin olmadığım bir grupta olmak istemiyorum. Bana dys ile görevlerim bildirilsin istiyorum. Gruptan çıksam ne gibi sıkıntılar yaşarım.

davlumbaz
03 Aralık 2022 08:02

Dys üzerinden yazıyla bildirilmeyen ama söylenmesi gerekenleri yazıyorlarsa bunlardan haberiniz olmaz. Ya da yazısı daha gelmeden belli olan toplantı, etkinlik vb. gruptan önceden gönderiyorlarsa yazı çok geç geldiği için mağdur olmazsınız. Gereksiz yazışmalar olmuyorsa bilgilenme amaçlı sessizde durabilir diye düşündüm. Mesela okula vali gelecek, müdür bunu bir gün önceden size bildirdi, ona göre giyindiniz vb. Öte yandan mesai dışında sürekli mesaj gönderiliyorsa, angarya işleri yüklemek için kullanılıyorsa, sizin için çok rahatsız ediciyse kendi tercihinizdir, dys üzerinden gönderilmeyecek konularda da habersiz olmayı göze alırsınız, çıkarsınız.

emrah27
03 Aralık 2022 11:30

Yani her şey dys den gönderilemiyor. Acil bir şey olduğunda okul grubundan yazıyorlar.
Evet resmî bir geçerliliği yok ama maalesef bütün okullarda kullanılıyor.
Sadece idarecilerin yazması daha iyi değil mi? Yoksa bomboş muhabbetler dönüyor öğretmenler arasında…

niluferr
03 Aralık 2022 18:23

Cikarsiniz elbette hocam. Ozel telefonunuz, ozel hattiniz. Kimse karisamaz. Idare size bildirmesi gereken konularda size belli yollarla ulasmakla yukumludur. Akilli telefon kullanma zorunlulugumuz yok. Ben mesela telefonu yanima almam, neti kapali olur. Idare bir kac kere ulasamadi. Gece 10'da, haftasonunda da ulasmasin bir zahmet.Okuldayken de nobetci ogrenci ile ulasabilir. Kendi kendine trip yapiyor, takiliyor. DYS zaten bu isler icin var. Yani onceden whatsapp yokken okulda isler yurumuyor muydu?

nuryyy - 04 Aralık 2022 10:29
Size katılıyorum hocam, grup zaten amacı dışında kullanılıyor. Haber vermekten ziyade sabahın körü, gecenin bir vakti, düşünmeden etmeden reklam amaçlı kullanılıyor.
niluferr - 04 Aralık 2022 14:55
Hele boyle bir sey varsa, aninda cikarim ben olsam. Bazilarinin saat kavrami yok ve bunu normal saniyor. Sessize almak bir cozum yolu degil. Sessize alacaksam, demek ki ne zaman gorecegim belli degil. O zaman nerde kaldi hizli iletisim? Dys de pek ala ayni gorevi gorur bu sekilde. Cok okulda calistim, zaman zaman gruplqra katilmadim, ekleyeni sildim, en ufak aciklama da yapmadim. Benim ozel telefonuma kimse karisamaz. Inadim tutarsa telefon bile kullanmam.
kenankadal
05 Aralık 2022 20:24

sessize alın ama çıkmayın derim.kopmayın gruptan

Harmoni
05 Aralık 2022 22:15

Gün içinde işleyişle ilgili anlık duyurular olabiliyor hocam.Çıkmasanız iyi olur.


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK