Arkadaslar canli ders yapmak icin belirli bir ogrenci sayisina gerek yok mu. Koy okulu 4.sinif.. sinifta iki ogrenci de eba canli icin internet var. Ders atiyorlar. Velilerde internet yok. Cocuklar girmek istiyor. Telegram grubumda 12 kisiyle kendimce etkinlikler yapiyordum o da elimden gidecek.5-10 mb anca gidiyor telegramda. Eba canli da iki ogrenciye ozel ders verir gibi ders anlatmak digerlerini uzmek dogru mu. Versinler derse katilmak isteyen ogrencilerime internet yapalim. Bazi arkadaslar hic ogrenci girmedigi halde bir saat ekrani acik birakiyor. Bazilari bir ogrenciyle guya ebada canli ders yapiyor. Yaw mebin bunlardan kirsal kesimden koylerden haberi yok mu. Bu durumda eba canli zorunlu mu oluyor. Zorunlu ama ogrenciye senin internetin yok derse giremezsin. Buna nasil bir aciklama getiriyor meb. Var mi bir aciklamasi?
• Canlı ders yapılması bir zorunluluk değildir. Öğrencileri ile çevrimiçi olarak ders yapmak isteyen öğretmenlerimiz için sunduğumuz bir hizmettir. Bakanlıktan gelen açıklama bu.
Burada bakıyorum idarecilerin sanki üstüne vazife gibi öğretmene sormadan etmeden kafasına göre ders atadiklari anlaşılıyor. İsguzarlik yapmayın ilerde başınız sıkıntıya girer.