Okul Zamanı Tatile Para Cezası!

Alman hükümeti, okul dönemi ‘ucuz bilet ve tatilden’ faydalanmak için çocuklarını yurtdışına götüren ailelere bin Euro para cezası uygulayacak. Sadece Bavyera Eyaleti’nde 21 ailenin, hasta numarası yaparak çocuklarını yurtdışına çıkardığı tespit edildi

Almanya’da sınır polisleri pasaport, kimlik, uyuşturucu ve silah kontrollerinin yanı sıra artık ailelerin yanında okul çağında çocuk olup olmadığına da bakmaya başladı.

Çünkü yeni bir yasal düzenleme ile eğitim-öğrenim dönemi sürerken çocuklarını okuldan izin almadan yurtdışı tatillerine götüren ailelere bin Euro (5 bin 500 TL) ceza getirildi.

Yeni uygulamayı ailelerin son dakika ucuz uçak biletlerinden yararlanmak için sık sık çocuklarını alıp yurtdışına çıkması başlattı. Sadece Bavyera Eyaleti’nde 21 ailenin çocuklarına hasta numarası yaptırıp yurtdışına çıktığı tespit edildi.

Almanya Öğretmenler Birliği Başkanı Heinz-Peter Meidinger, “Özellikle bahar tatilleri öncesi ve sonrası velilerin çocuklarının hasta olduğuna dair çok sayıda bildirim alınması önlem alınmasına neden oldu” dedi. Havayolları şirketleri ve oteller, genel tatil öncesi ve sonrasında indirimli fiyatlar uyguluyor.

Tatil başlangıç ve sonlarında havayolu ve karayolunda trafiğin yoğun olması da velileri tatillerini önceye alıp dönüşlerini geciktirmeye itiyor.

 

  • 4 0
  • 26 Mayıs 2018 08:44 7.340
  • Aktif Haberler
  • creasy
    27 Mayıs 2018 02:17
    6 2
    Bu aileler araştırılsın kaçı bizim gurbetçiler acaba
  • cbci
    26 Mayıs 2018 19:34
    3 0
    Bizde de okula gondermeyenlere "okula göndersinler" diye para veriyorlar ama yine de gondermeyen göndermiyor
  • göbekligeneral
    26 Mayıs 2018 12:40
    10 0
    Darısı bizimkilerin başına son iki hafta çocuklar okula gitmiyor özellikle ortaokul ve liselerde.neymiş sınavlar bitmiş okul paydos.çocuklar okulu sınav olarak görüyor.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK