Okuldan Gelince Geri Kalan Öğrencileri Kara Kara Düşünüp Kendinizi Yıprattığınız Oluyor Mu?

Mclla
15 Aralık 2021 17:36

Okuldan gelince kötü öğrencileri kara kara düşünüp kendinizi yıprattığınız oluyor mu? Tek ben mi böyleyim? Bazen ben öğretemiyorum diye ağlama krizlerine giriyorum evde.

demirfeza
15 Aralık 2021 18:33

Elinde olmayan şeyler için üzülme hocam, her öğretmen bu şekilde zaman zaman düşünür. Özellikle 1. Sınıfta veya seçilmemiş müdürün toplama yaptığı sınıflarda bu daha fazla olur. Sen boş ver, işini yap. Anlayan çocuk anlar, anlamayan da anladığı kadar. Küçüklüğünü okula gittiğin zamanları düşün, şimdiki çocuklar bizden farklı değil, dersini, müziğini, resmini yaptır. Çocukların ahlaki gelişimine öncelik ver. Sonra da dersi onlarla eğlenerek işle. Başka sınıflarla yarıştırmadan, zorlamadan devam et. İyi sınıfa babamda öğretmenlik yapar, iyi öğretmen zorlu sınıflarda da şikayet etmeden, zevkle derse giren öğretmendir. Ben şu şekilde düşünerek derse giriyorum mesela " Ya ben bu çocuklara eziyet etmek için mi derse giriyorum, aldığı kadar alsın fazlası zarar, ama dersi de öğretmeni de sevsin. Ha tabii oturmasını, kalkmasını, konuşmasını da bilsin ve çok güzel örnek bir şekilde sergilesin."

burak.1827 - 15 Aralık 2021 19:16
İlk etapta ben de öyle düşünüyordum hocam. Sonra müdür yardımcımız bey dersime girdi çocukların durumuna baktı. Ben sınıfı bu sene okutmaya başladım daha. 4. sınıf çocuklar. Neyse işte baktı durumlarına. Geri olan öğrencilerinizle ek çalışmalar yapın sizi denetlemeye geleceğim dedi. O zamandan beri ne ben dersten zevk alıyorum ne de çocuklar.
Mclla - 15 Aralık 2021 19:45
Ben de buna benzer şeyler yaşadığım için eve gelince ağlamalara başlıyorum..
6mayıs - 15 Aralık 2021 20:51
O müdür yardımcınız odasında boş boş oturana kadar alsın iki öğrenciyi çalıştırsın bence. Bu ne edepsizce bir üslup. Her şeyin çivisi çıktı iyice. Bu sene mi aklına gelmiş öğrencinin durumu.
teachersınıf - 15 Aralık 2021 21:15
Mudur yardımcısının dersinizi denetleme yetkisi var mı? Yetki okul müdürüde değil mi
niluferr - 15 Aralık 2021 21:38
Mudur yardimcisi derse giremez yalniz.Mudur yardimcisi sizin amiriniz degildir. O yuzden soylediklerinin manasi da yok.
cbci
15 Aralık 2021 22:30

Herkes akademik olarak başarılı olacak diye kural yok. Okuma yazma bilsinler, günlük hayatta lazım olacak hesap işlerini bilsinler yeter. Herkes üniversite okumak zorunda değil. Ara elemanlar da lazım. Bizdeki eğitim sisteminin sorunu da bu zaten, herkesi üniversite kazanmaya yetiştirmek

smyi
15 Aralık 2021 18:49

Hz. Mevlana ne demiş: "senin anlattığın, karşıdakinin anladığı kadardır"
elimizden geleni yaparız, en kötüsü için tedbir alır, en iyisini umar, olana da razı oluruz.
yapabileceğiniz ennnnn büyük hata ise değişemeycek öğrenciye fazladan ilgi gösterip, değişebilecek başarılı öğrencilerinizi kaybetmek olur. kimseyle hakkından fazla ilgilenmeyin.

cansuka
15 Aralık 2021 19:04

İlk 5 yıl eve gelince ben de kendimi kahrederdim, anlatım yöntemlerim mi kusurlu, nerede yanlış yapıyorum diye sorgulamaktan uyuyamadığım olurdu. Ama böyle düşünmenin kendime zarar vermekten başka bir şeye yaramadığını fark ettim. Hiçbir şey kendi sağlığımızdan önemli değil, işimiz de hayatımızın tümü değil diye düşünmeye başladım. %100 uygulamak zor ama tecrübe arttıkça kendine güven de geliyor bir de. Canımızı sıkmadan kendimizi geliştirelim, vicdanımız rahat olsun, yeter.

elnino007
15 Aralık 2021 19:04

Hocam, hazirbulunusluk kavramı eğitimde hep göz ardı edilir ama çok önemlidir.. bi araştırın derim:
Hazırbulunuşluk Nedir
Bireyin belli bir gelişim görevini olgunlaşma ve öğrenme yoluyla yapılabilecek düzeye gelmesidir.
Bir şeyi öğrenebilmek için gerekli olan ön koşul davranışların kazanılmış olmasıdır.
Bireyin belli bir beceriyi kazanabilmesi için önce biyolojik olarak olgunlaşması, ardından da o beceriyi geliştirebilmesi için gerekli olan ön bilgi, beceri ve tutuma sahip olması gerekir. Bu koşullardan biri eksik olursa öğrenmeyi olumsuz yönde etkiler.

şeymasonay
15 Aralık 2021 18:25

düşünüyoruz hocam ama ailesi düşünmüyorsa hiç destek vermiyorsa yapacaklarımız sınırlı kalıyor.

alcalar
16 Aralık 2021 09:56

Eskiden düşünürdüm. Şimdi kafamı yastığa koyduğum an uyurum. Umurumda bile değil artık. Ne kadar ekmek o kadar köfte...

niluferr
16 Aralık 2021 00:10

Tabi ki düşünüyoruz hocam.Ama bunu öğrencilerin ve sizin faydanıza çevirin. Dünyadaki farklı yöntemleri araştırabilirsiniz, eğitim videoları izleyebilirsiniz, bu konuyla alakalı eğitimlere katılabilir, kitaplar okuyabilirsiniz.Bizim de yol gösterene ihtiyacımız olabiliyor. Kendinizi yıpratmayın.En degerlisi sağlığınız.Gerisini çözersiniz.


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK