Okullar Artık Daha Güvenli

Öğrenci güvenliği için okul çevresindeki metruk binaların büyük bölümü yıkıldı. Tedbirler kapsamında trafo ve yüksek gerilim hatları okul bahçelerinden çıkarıldı, çevre aydınlatıldı. 55 bin okuldan güvenlik kamerası olmayan kalkamayacak. Her okulda en az bir polis görev yapacak.

Yeni Şafak'tan Yasemin Asan'ın haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı, okul ve öğrenci güvenliği için bir dizi çalışma başlattı. Yüz günlük takvimde 700 okulun daha kent güvenlik yönetim sistemine entegre edilmesi planlanıyor. Yeni dönemde her okulda en az bir polis görevlendirilecek. Güvenlik kamerası olmayan okul kalmayacak.

Öğrencilerin güven içinde eğitim almaları için mevcut tedbirler arttırılırken bunlara yenileri de ekleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı, okul, okul güzergahı ve okul çevresinde öğrenci, öğretmen ve veli güvenliğini de dikkate alarak tedbirlerini buna göre geliştiriyor. Bakanlığın yüz günlük çalışma takviminde 700 okulun daha kent güvenlik yönetim sistemine entegre edilmesi planlanıyor.

Okullara kurulacak kamera sistemi MOBESE ile entegreli olacak.

HER OKULA BİR POLİS

Söz konusu okullarla birlikte eğitim verilen alanlar daha güvenli hale gelecek. Türkiye’de sayısı 55 bin civarında olan okullarda en az bir polis görevlendirilecek. İlk etapta polis uygulaması 30 bin okulda hayata geçirilecek. Güvenliğe yönelik çalışmaların başında ise okul çevresindeki metruk binaların yerel idareler işbirliği ile yıkılarak suç ve tehlike mekanları olmaktan çıkarılması geliyor.

GERİLİMSİZ OKUL

Bu çerçevede önemli sayıda metruk binanın yıkımı gerçekleştirildi. Önlemlerde okul avluları da unutulmadı. Öğrenciler için tehlike oluşturan trafo, yüksek gerilim hatları okul bahçelerinden kaldırıldı, okul çevresi aydınlatıldı. Okul binalarında bulunan tehlikeli iş ekipmanlarının periyodik kontrolleri ise uzman ekiplerce yapılıyor.

OKULLARA KAMERA

Okul binalarında kamera ve alarm sistemleri de kurulmaya başlandı. Okul ve çevresi kameralarla izlenip kayıt altına alınırken, bu Emniyetin kullandığı MOBESE sistemine de entegre edildi. 55 bin civarındaki her okula kamera takılacak. Bağlantı sayesinde anlık görüntüleme yapılabilecek. İlçe emniyet müdürlükleri veya polis merkezleri, entegre sistemle okul önlerini 24 saat izleyebilecek.

 

  • 1 2
  • 06 Ağustos 2018 14:10 2.137
  • Aktif Haberler
  • sINIFÇI SELİ
    08 Ağustos 2018 23:39
    0 0
    nerede bu polisler acaba diye düşünmeden edemiyor insan... sorunlarin minimum duzeyde oldugu, kalbur üstü okullara verileceklerinden şüphem yok. okuldan evet bildiğimiz okuldan cep telefonum kartlarım cüzdanım çalındı hırsız yakalandı günler sonra ve sonra salıverildi ve muhtemelen şu an soymaya devam ediyor. han kapisi gibi okullar ne uzucu ki gelen giden belli degil. Allah'a emanet yaşıyoruz yani. ne kimlik kontrolü ne hicbir şey. hangi güvenden bahsedildiğini çok merak ettim açıkçası.
  • black_turn
    08 Ağustos 2018 12:00
    1 0
    saygıyı öğretebilirsek bu sorun ortadan kalkar..
  • İMPARATOR1
    07 Ağustos 2018 10:38
    8 0
    Ya bırakın Allah aşkına. Neresi güvenli okulların. Önüne gelen giriyor okullara. Katlara çıkıyor insanlar,sınıflara giriyor. Allah korusun kötü niyetli insanlar çok büyük facialara yol açabilir. Yapılacak şey her okulun önünde güvenlik ve danışma olması. Hatta x-ray cihazı bile koymak. Önüne gelen giremeyecek. İşte o zaman okul güvenli olur.
  • Mehmet Tur
    06 Ağustos 2018 16:29
    4 8
    Kaynastirma ogrencileri icin olan destek odalarına da duzenleme yapılıp kamera konulsun
  • kerem767676
    06 Ağustos 2018 14:26
    7 3
    Bu hamlenin çok olumlu sonuçlar getireceğini düşünüyorum.Güven açısından
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK