Okullar İçin Uzaktan Eğitim Kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan ayının ilk iki haftasında tedbirleri biraz daha sıkılaştırarak kısmi kapanmaya gidildiği duyurdu ve hedeflenen oranda iyileşme olmazsa devamında çok daha sıkı uygulamaların geleceği mesajını verdi. İlk iki haftalık kapanmanın yarın itibariyle başladığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan yeni corona virüs önlemlerini duyurdu. Bu kapsamda, hafta içi 19.00 ile 05.00 ile sokağa çıkılmayacak. 65 yaş üstü ve 18 yaş altına yeniden toplu taşıma kullanım yasağı geldi. Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonuna kadar ara verildi.

İşte alınan diğer kararlar...

-Sokağa çıkma saatlerinde zorunlu haller dışında şehirler arası seyahatlere izin verilmeyecek.

-65 yaş üstü ve 18 yaş altının şehir içi toplu taşıma araçlarını kullanma sınırlaması yeniden getirildi.

-Hafta içi sokağa çıkma sınırlamasının saatleri akşam 19.00 ve sabah 05.00 olarak güncellendi.

-8. ve 12. sınıflar ile okul öncesi eğitim kurumları dışındaki tüm kademeler uzaktan eğitimle faaliyetlerini sürdürecek.

-Kamuda saat 16.00'da bitecek şekilde dönüşümlü ve esnek mesai yeniden yaygınlaştırılacak.

-Lokanta ve benzeri işletmeler ramazan boyunca sadece belirlenen saatlerde paket ve gel-al hizmetiyle çalışmalarını yürütecek. Yeme içme hizmeti veren kafe, kıraathane, lokal, çay bahçesi, spor salonu, benzeri mekanlar faaliyetlerine bayram sonuna kadar ara verecek. Oteller, sadece kendi müşterileriyle sınırlandırılmış şekilde hizmet verebilecek, sahte rezervasyon ve benzeri hilelere göz yumulmayacak.

-Düğün, nişan, kına, nikah, genel kurul ve toplantılar ile kapalı alanlarda yapılan etkinliklerin tamamı bayram sonrasına kadar ertelendi.

Anaokulu ve sınav gruplarına okul açık

Milli Eğitim Bakanlığı ülkemiz genelinde uygulanan Kovid-19 tedbirleri kapsamında Bilim Kurulunun tavsiyeleri ve Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda yapılan değerlendirmeler sonucunda yüz yüze eğitimden uzaktan eğitime geçiş konusunda bazı yeni kararlar aldı.

Bu kararlar şöyle:   

- İlkokullarda tüm sınıf düzeylerinde tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecek. 

- Ortaokulların tüm sınıf düzeylerinde (8. sınıflar hariç) tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecek.

- Liselerin tüm sınıf düzeylerinde (12. sınıflar hariç) tam zamanlı uzaktan eğitime geçilecek. 

- 8 ve 12. sınıflar yüz yüze eğitime devam edebilecekler. 

- 8 ve 12. sınıflar ile mezunlara yönelik düzenlenen Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile takviye kurslarına cumartesi ve pazar günleri de dâhil devam edilecek. 

- Okul öncesi eğitim kurumları yüz yüze eğitime mevcut şekilde devam edecekler. 

 Okullarımızın gerekli hazırlıkları yapabilmesi için yeni kararlar 15 Nisan 2021 Perşembe gününden itibaren uygulanmaya  başlanacak.

NTV

  • 11 22
  • 13 Nisan 2021 19:21 20.891
  • Aktif Haberler
  • Doğasu
    14 Nisan 2021 12:55
    1 0
    Özel eğitimi tamamen unuttu bunlar bence!
  • akbey55
    14 Nisan 2021 10:56
    12 5
    Okul kapanmamalıydı diyenler evine yürüme mesafesinde çalışanlar bence. Yoksa toplu taşıma, servisle gitmek zorunda kalsalar fikirleri değişir bu vaka artışında. Yüzü yüze eğitim devam etseydi de veliler zaten son günlerde göndermiyordu. Bakanlıkta günlük istatistik tutuluyor ona göre karar alınmıştır.
  • pinkk
    14 Nisan 2021 10:54
    7 4
    köylerde virüs olmadığını kim söyledi, köy okullarının kapatılmasını istemeyen lojmanda kalan öğretmenlerdir, kimse kimseyi kandırmasın, bir buçuk senedir, tek başıma yol masrafımı ödüyorum ki bu da oldukça külfetliydi, okul öncesinde de durum aynı, aç kapa aç kapa ya tam aç ya da tam kapa ya da dağıt tabletleri öğrencilere uzaktan eğitim yapılsın, bir tabletim maliyeti çokta külfetli değil, her eve bir tane versen yine de zarar etmesin, ama pardon ya dolar 8 geçti, kimseden ses çıkmayınca öğretmenlerim alım güçü de düştüğü halde ses çıkarmadığımız için her kötü şeyi hak ediyoruz.
  • serkanbulut
    14 Nisan 2021 10:48
    1 1
    özel eğitim yine unutuldu bununla ilgili bir açıklama yapılmadı
  • zgryks
    14 Nisan 2021 10:23
    10 8
    Hala daha yüz yüze eğitim güzellemesi yapanlar sağlık sizin hayatınızın kaçıncı aırasında? Eğitimin telafisi olur ölünce geri gelmiyorsunuz...
  • emir3417
    14 Nisan 2021 09:27
    7 11
    Kaansaatçi hocam
    Çok büyük eşitsizlik var...Engelli çocukları düşünün.bu hastalığın yıllarca hayatı etkileyeceğini en başta söylediler.bizim bakanlık sanki daha dün bu virüs ortaya çıkmış gibi davranıyor.köylerden başla aşılamaya öğretmenlerin temas etme ihtimali olan kişileri de aşıla...olay bitsin.ilk aklıma geleni yazdım.Hocam paran varsa aşı var...bu plansızlık böyle şeylere sebep oluyor...biz de burda kapatılsın açılsın tartışması yapıyoruz...MEB in tek çözümü "kapat aç".
    Bana bu süreçte bakanlığımızın eğitim için ilk defa aldığı hepimizi şaşırtan eşit eğitim için ayakta alkışladığımız bir tane uygulama gösterin...tek çözüm "aç kapat"yazık çok üzülüyorum.dışarı çık yoldan geçen bir adamı çevir yaşadığın sıkıntıyı anlat derki :"her dersi anlatma daha sonra verirsin dersi ...önemli dersleri ver " der.uzaktan eğitimde belki günlük 4 ders eder.
    Sokak deyince aklıma geldi...aylar önce çocuğumla parka gittik...bir adamla tanıştım.biraz konuştuk.bana okul açılır mı kapanır mı gibi sorular sordu.bana "sizin için çok üzülüyorum hoca "dedi.ben de şaşkın şaşkın "neden?" dedim.
    Adam "ben normal vatandaşım siz öğretmensiniz...bakanlık eğitimle ilgili bir karar alıyor siz de bizimle aynı anda TV den öğreniyorsunuz."dedi.yani bakanlık amacına ulaşmış...
    Bu dönemde bana sahip çıkan öğrencilerime çok teşekkür ediyorum..Hepsinin yolu açık olsun...çünkü o minicik yürekler bakanlığa "biz EBA istemiyoruz biz öğretmenimizi istiyoruz "mesajını verdiler.
  • Matkap89darbe
    14 Nisan 2021 08:52
    13 5
    26 ögretmen covid 19 dan vefat ett neden kapandi diyenlere duyrulur cok gec kalindi acilmasi bile hataydi bence
  • Matkap89darbe
    14 Nisan 2021 08:50
    5 1
    26 ogretmen vefat etti covid den ölenler ne olacak yorum yapanlar a bakiyorum da neden kapandi diyorlar
  • Petrucci
    14 Nisan 2021 07:25
    10 3
    300 öğrencili ilkokul ortaokul öğrencileri beraber okula gelen, aynı binada eğitim gören, 30 öğretmenin aynı öğretmenler odasını paylaştığı 20 servisli taşıma merkezi okul köy okulu sayılıyor 15 Şubat'tan açık haftada 5 gün eğitim yapıyor. Diğer tarafta 100 öğrencili merkez okulu yapmıyor. Bu okulda sınıf öğretmenlerine aşı daha dün çıkıyor, branş öğretmenlerine çıkmıyor dahi. Bunun neresinde mantık var? Köy okulu diyip genellemeyeceksiniz o zaman. Öğrenci sayısına bakacaksınız, öğretmen sayısına bakacaksınız, konuma bakacaksınız. Öyle köy okulu demekle olmuyor.
  • cimbom_80
    14 Nisan 2021 01:38
    4 0
    Tamyiğit hocam, elbette köy okulları ne olacak diye ekstra bir soru aklıma gelir, bunun için maziye bakmak yeterlidir. Başlık başlık söylenip daha sonra detaylandırılabilinir. Daha önce tüm ilkokullar hibrit dendi liste bile hazırladık sınıfı ikiye böldük ertesi gün tam zamanlı ve tüm öğrenciler şeklinde açıklama geldi. Ilginç bir soru değil, gayriihtiyari belirsizlik diyelim. Ya bu belirsizlik herkesten bağımsız olabiliyor.
  • kaansaatci
    14 Nisan 2021 01:19
    10 18
    Köy okulları kapanmamaliydi.Bunu gerçekten köyde uzaktan eğitim almakta zorluk çeken öğrenciler için soyluyorum.Koy okullarında virüs yok mu gibi basit sorularla kendinizi kandirmayiniz.Virus her yerde.Markette,pazarda, sokakta,asansörde vb.bircok yerde.(Sevgi pitirticigi diyen kisilige bu söz)
    Köy okulları kapanmamaliydi.
  • davlumbaz
    14 Nisan 2021 00:11
    4 1
    Özel eğitimle ilgili ne zaman açıklama yapıldı da şimdi yapılsın? Yarın veya Perşembe günü ne olacağını söylerler. Biz de tek tek telefon edip ya derse okula geleceksiniz diyeceğiz ya da bugün uzaktan olacak. Soranlara biz size haber veririz dedik çünkü.
  • haticesabun
    13 Nisan 2021 23:03
    3 1
    Özel eğitim sınıfları ve okulları ile ilgili bir açıklama yok .Neden acaba?
  • barca43
    13 Nisan 2021 22:44
    7 0
    1.5 yıldan beri yarım yamalak tedbirler ile işler yürümüyor okulların yok köy okulları şöyle olacak ana sınıfları böyle orta okullar şöyle şu sınıflar açık şu sınıflar kapalı denilerek havuz problemine çevirdiler işi.Bu dostlar alışverişte görsün tedbirlerle işler yürümüyor adam gibi tam kapanma olsun sıkıntıyı 1-2 ay çekeriz ama böyle sürüncemede kalınca sıkıntı her zaman büyüyerek devam ediyor
  • voltan35
    13 Nisan 2021 22:44
    5 0
    13 Mart 2020 - 13 Nisan 2021 değişen bir şey yok.
  • mskb
    13 Nisan 2021 21:56
    8 5
    "Okullar, lokantalar vb. kapandı ama sokaklar serbest. Nasıl olacak? 65 yaş üstü aşılandı ama toplu taşımaya binmesi yasak. Mantığını anlayan varsa söylesin."

    Yukarıdaki mesajı çarpılayanları da kapatmak lazım.
  • rtaskomur
    13 Nisan 2021 21:53
    17 4
    Okulumuzda müdür ve bazı yardımcılar okul içinde maske takmamakta. Bazı öğretmenler de okul içinde maske takmamakta. Bunu gören okul temizlik görevlilerinden bir kısmı da maske takmamaktadır. Bazı öğrenciler de maske takmamakta ya da düzgün takmamakta sürekli maskeleri oyuncak gibi kullanıp elini maskeye sürüp sonra her yere sürmekte. Bazı öğrenciler hala aynı sırada yan yana oturmakta ısrar etmekte. Yani maske, mesafe ve hijyen kuralına okulda riayet edilmemektedir. Böyle lakayt ve şımarıklıklarla okullar nasıl açık kalacak. Doğrusu çok merak ediyorum. Ben şahsen sınıfta maskesini çıkaran yada düzgün takmayan öğrenciyi sınıftan çıkarıyorum. Pencereleri açık tutmaya ve öğrencileri sıralarda tek tek oturtmaya dikkat ediyorum. Fakat bu davranışlar benim tavrımla sınırlı yani. Topluca davranış birliği sergilenmiyor.
  • balamirkan
    13 Nisan 2021 21:50
    5 1
    Taşımalı köy okulu, 8 sınıf öğrencileri nasıl ulaşım sağlayacak?
  • BENGÜ 4545
    13 Nisan 2021 21:38
    7 3
    Of neden köy okulları kapanacak ben dilek mahallesinde okula gidiyorum ama okulumuz yıkıldığı için nuriye ortaokuluna gidiyoruz.Olmuyor 1 telefonla 3 kişi girmeye çalışıyoruz.ben 6.sınıf öğrencisiyim kardeşlerimden biri 8 , diğeri 7 yaşında çok sorun yaşıyoruz.
  • poyraz01
    13 Nisan 2021 21:09
    1 1
    eğitime verilen ara 2 hafta mı... yoksa bayram sonuna kadar mı .yoksa 2 hafta sonrası duruma göre mi
  • koyay
    13 Nisan 2021 21:03
    4 0
    Alçıpan duvarları dövüyordur. Olmadı.
  • Farsu
    13 Nisan 2021 20:59
    5 0
    Okul öncesi bakıcılığa devam ediyor
  • rapnzl
    13 Nisan 2021 20:57
    12 0
    Uzaktan eğitim saatleri öğretmenlere bırakılsın. Öğretmen sınıfına göre planlasın öğlene kadar veya öğleden sonra. Geçtiğimiz sefer uygulanan 1 gün öğleden once 1 gün sonra olması motivasyonu bozan verimsiz bir sistemdi.
  • mustafa_51
    13 Nisan 2021 20:57
    2 1
    Köylerdeki ilkokul bünyesindeki anasınıfları ne yapacak acaba? Tek başına gidip gelme imkani yok, servis yok, ya bu ne saçma bir şey.. var mı bir açıklaması?
  • Petrucci
    13 Nisan 2021 20:54
    9 5
    Bu "Çocuklar mahvoldu, köy okullarını kapatmayın." diyen sevgi pıtırcığı arkadaşlar acaba okulda korona kapıp evdeki eşine, çoluğuna çocuğuna falan bulaştırsa ne hisseder? Olay artık eğitim öğretimden çıktı, sağlık her şeyden önce gelir. Bunu düşünemiyor musunuz? 300 öğrencili ilkokul ortaokul birleşik 20 servisli taşıma merkezi okul 2 aydir açık. Branş öğretmeniyiz diye aşı bile çıkmadı. Siz neyin kafasındasınız?
  • davlumbaz
    13 Nisan 2021 20:43
    6 1
    Özel eğitim? Adı anılmamış. Biz zaten tüm kademelerle devam ediyorduk. Kapalı olanlar dahil. Şimdi?
  • 10minutes
    13 Nisan 2021 20:34
    12 39
    Bari köy okullarına dokunmayın, aşı da yapıldı. Çocuklar mahvoldu..
  • carpenter
    13 Nisan 2021 20:31
    20 3
    "Olen ölsün, kalan kalsin. " bu nasil cumle. Bunu bi ogretmen nasil yazar!
    Bunca insanin cani yanmis ya da neler çekmiş.
  • mayıss
    13 Nisan 2021 20:30
    20 2
    Şu işi cuma gününden açıklasaydınız ne kaybederdiniz bilmiyorum ama benim gözümde olan saygınızı artık tamamen kaybettiniz Sayın Bakan.
  • tamyigit
    13 Nisan 2021 20:19
    36 2
    Tüm kademeler uzaktan eğitim diyor hala köy okulları da mı diye soranlar var.ilginc bir topluluğuz hakkaten.
  • cbci
    13 Nisan 2021 20:18
    5 13
    Köy okulları ne olacak acaba. Merakla onun kararını bekliyorum
  • messiittt
    13 Nisan 2021 20:15
    4 6
    İlkokul bünyesinde ki anasiniflari ne olacak acik mi kapalı mi
  • dilekkkçe
    13 Nisan 2021 20:11
    10 4
    özel eğitim ne durumda
  • mskb
    13 Nisan 2021 20:09
    11 3
    Okullar, lokantalar vb. kapandı ama sokaklar serbest. Nasıl olacak? 65 yaş üstü aşılandı ama toplu taşımaya binmesi yasak. Mantığını anlayan varsa söylesin.
  • denizbeyaz
    13 Nisan 2021 19:46
    7 2
    Özel eğitim sınıfları ne olacak?
  • joje
    13 Nisan 2021 19:43
    24 1
    Bu karar pazar akşamı verilseydi de her şey bir kereliğine olsa bile çorba olmasaydı. Ne değişti iki günde. Biz iki gün birinci grupla ders yaptık.
  • cmustafaengin
    13 Nisan 2021 19:43
    12 4
    Köy okulları da Müslüman öğretmenler tarafından yapıldığı için sanırım bize de uzaktan değil mi? Gerçi milli eğitimden son golü her an gelebilir ama!
  • cimbom_80
    13 Nisan 2021 19:38
    19 2
    Köy okulları da uzaktan herhalde .
  • Oguz3842
    13 Nisan 2021 19:28
    0 0
    Meb İYEP'i başlatalı 2 gün oldu!
    Bu kadar plansız, programsız bakanlıklar silsilesi olamaz!
    Birbirinden bu kadar kopuk kamu kurumu olamaz.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK