Okullarda Yaz Tatili Esintisi

İlk ve orta öğretimde öğrenciler 18 Haziran’da dijital de olsa karne heyecanı yaşadı ama eğitim yuvalarının kapıları bu yıl yaz boyunca açık olacak. 2 Temmuz’a kadar derslerin devam edeceği okullarda öğretmenler görevinin başında ancak özellikle liselerde sınıfların çoğu boş kalıyor. Az sayıda öğrenci evde canları sıkıldığı için okula geldiğini söylerken dersler daha çok teneffüs havasında geçiyor.

 
Hürriyet'ten Abdullah Şanlı'nın haberi: Liselerde 21 Haziran-2 Temmuz arasında yapılacak sorumluluk sınavları için gelen de var sosyalleşmek için gelen de… Sınıfların çoğu boş olsada özellikle 9, 10 ve 11’lerden birer ikişer öğrenci bu yıl okuldan uzak kalmanın acısını çıkarmak istiyor Kimi bahçede oturup arkadaşlarıyla sohbet ediyor kimi de okulda birkaç saat vakit geçirip tekrar evinin yolunu tutuyor. Öğretmenler odası da güzel havadan istifade okulun bahçesine taşınmış. Hem öğretmenler hem de öğrenciler halinden memnun. Okul yetkilileri toplamda 15-20 öğrencinin geldiğini, amaçlarının dersten ziyade yıl boyu sıkılan öğrencilerle keyifli zaman geçirmek olduğunu söylüyor.

SOSYALLEŞMEK İÇİN GELDİM

Ayşe Melek (10. Sınıf öğrencisi): Arkadaşlarımla görüşmek için geldim. Çok bunaldım evde. Bu yıl hiç okula gelememiştik. Bizim kademeye izin verilmedi bu sene. O yüzden ilk defa geliyorum okula. Pandemi sebebiyle evden de çıkamıyorduk. Fırsattan istifade okula gelmiş oldum. Uzaktan eğitimde çok verim alamadık. Kendi hocalarımdan ders alıyor olmama rağmen sınıf ortamı ve hocayla bire bir temas olmadığından anlayamıyorum. Zaten ders işlemedik pek. Daha çok sosyalleşmek için buradayız. Okula gelebiliyor olmaktan çok memnunum.

Kerem Sabri Gün (11. sınıf Öğrencisi): Ben sınıfta tekim. Bizim sınıfta benden başka kimse gelmedi. O yüzden ders işlemedik. Hocalar test verdi sadece. Sosyalleşmek açısından çok iyi oldu, voleybol falan oynadık. Uzun bir aradan sonra haftada iki gün de olsa gelebiliyor olmak güzel.

İLKÖĞRETİMDE DERSLERE DEVAM

İlkokullarda ise okul mevcudu daha fazlaydı. Sınıfların çoğunda beşin üzerinde öğrenci vardı. Bu yüzden öğretmenler müfredata göre kalan konuları işledi. Bazı sınıflarda ise öğretmenler çocuklarla oyunlar oynadı. Evde çok sıkıldıklarını söyleyen öğrenciler okula gelmekten duydukları mutluluğu şöyle dile getirdi:

İSİM-ŞEHİR OYNADIK

Cansu Yılmaz (8. sınıf öğrencisi): Geçen hafta dijital karnelerimizi aldık. Ortalamam 100 ama yine de okula gelmek istedim. Evde canım sıkılıyor çünkü. Sadece bugünlük geldim. Yarın gelmeyeceğim çünkü sadece iki kişiyiz. Ders de işlemedik. Öğretmen girdi ama ‘İsim-Şehir’ oynadık.

Türkan Kablan (6. sınıf öğrencisi): Evde yapacak bir şey yok. O yüzden okula geldim. Bu sene çok gelememiştik zaten. Sınıfta 6 kişiyiz sadece ama yine de ders işliyoruz. Son konular kalmıştı şu an onları anlatıyor öğretmenimiz.

ÇOK ÖZLEMİŞTİK

Melisa Tayfur (6. sınıf öğrencisi): Uzaktan eğitim çok faydalı olmadı benim açımdan. İnternet çok takılıyor ve hiçbir şey anlamıyoruz. O yüzden okul her zaman daha güzel. Okulu da çok özledik bu sene. O yüzden okula gelmek istedim. Sümeyye Uslu (6. sınıf öğrencisi): Online eğitimden pek bir şey anlamamıştım. Burada geri kaldığım konuları daha iyi öğreniyorum. Anlamadığım yerleri öğretmenimize sorabiliyoruz. Evde durmak da istemiyorum. O yüzden 2 Temmuz’a kadar gelmeye devam edeceğim.

5 TEMMUZ’DA TELAFİ EĞİTİMİ BAŞLIYOR

Okullarda eğitim faaliyetleri 2 Temmuz’a kadar Pazartesi ve Salı günleri olacak şekilde devam edecek. Bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinliklerin yapılacağı “Telafide Ben de Varım” programı 5 Temmuz’da başlayacak.

TENEFFÜS GİBİ DERS

Karne sonrası ilk günde öğrencilerle Ankara İzzet Latif Aras ilk ve ortaokulunda bir araya gelerek resim yapıp oyun oynayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da okullardaki ders programıyla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Öğretmenlerin teneffüs gibi ders hazırladığını söyleyen Bakan Selçuk’un paylaşımı şöyle: “Tam da çocukların istediği gibi bir hafta başladı. Hani, hep hayalleridir ya “Teneffüsler 40 dakika olsun, dersler 10 dakika...” Bu, biraz bunun gibi... Teneffüs gibi ders hazırladı öğretmenlerimiz. Yeni haftaya işte böyle başladık okullarımızda.”

ÇOK YÖNLÜ ÖĞRENME İMKANI

“İçinde bulunduğumuz haftada öğrencilerimiz özellikle okulu çok farklı yönleriyle bir daha keşfedecekler” diyen İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı da eğitim-öğretim faaliyetlerinin okullarda yüz yüze devam edeceğini söyledi. Yazıcı “Okul öğrencilerimiz için çok yönlü bir öğrenme imkanı sunuyor. Bu hafta başlayan etkinliklerde bunları kapsayacak. İçinde bulunduğumuz ortamda görüyorsunuz çocuklarımız gerçekten birlikte öğrenmenin, eğlenmenin keyfini çıkartıyorlar. Umarım iki haftamız bu şekilde geçecek” dedi.

 

  • 5 14
  • 23 Haziran 2021 22:51 9.586
  • Aktif Haberler
  • ee09
    25 Haziran 2021 12:04
    5 0
    Esintiymis.hadi ordan
  • asunar
    24 Haziran 2021 23:30
    3 3
    Bizim ilkokul neredeyse tam geliyor.
    Benim 24 öğrencimin 20 si bir haftadır sürekli geliyor. Umarım haftaya da gelirler.
    Ama orta kısmımızda 7 - 8 öğrenci var sınıflarda.
  • wertigo
    24 Haziran 2021 20:19
    9 1
    Tamam okulları yazın açık tuttuk.(zaten açıktı) Hani temizlik görevlisi, hani güvenlik görevlisi??????? İş kur hepsinin işine son verdi. Sözleşmeleri bitti. Okulların hepsinde kadrolu temizlik görevlisi yok ki.
  • cbci
    24 Haziran 2021 19:19
    7 1
    Öğrenciler okula gelmiyorlar. Okul bahçesine bisiklet sürmeye, basketbol oynamaya geliyorlar. Karneleri verdik, havalar sıcak okula ders yapmaya öğrenci mi gelir artık?
  • ferayserhan
    24 Haziran 2021 18:58
    15 0
    Okulların kapıları her zaman öğrencilere açıktı lütfen bu yeni bir uygulama gibi lanse edilmesin hangi okul yazın kapalıydı ki ? Off gerçekten bu boş haberler algı yönetimleri bıktırdı ayrıca bu telafi eğitiminden velilerin anladığı çocukların eksik olduğu derslerden eğitim alması ama gerçekte olan sosyal gelişim ağırlıklı çalışmalar , ellerinde patlar inşallah
  • Petrucci
    24 Haziran 2021 11:30
    22 4
    @nurdan90 hocam çok haklısınız. Resmen mobbinge uğruyoruz. 20 liralık ek dersle öğretmen terbiye edilmeye çalışılıyor. Bugün dilenciye 20 lira versen burun kıvırır.
  • jsmn1
    24 Haziran 2021 10:45
    20 0
    Kimse gelmiyor hatta isteyen 1. Dönem notlarını da seçebilir sınav yok dendikten sonra bile online derse giren doğru düzgün öğrenci yoktu..yok telafiymiş yok esintiymiş ..göz boyamaya gerek yok gerçekleri bizlere sorun..
  • nurdan90
    24 Haziran 2021 09:59
    31 2
    İlkokulda bazen bir bazende iki öğrenciyle zoraki devam ediyoruz.Öğrencisi gelmeyen öğretmen ek ders alamazsın uyarısıyla sınıf defterine ders yapılmadı yazdırılıyor.Devletimizin sırtında 20 TL lik yüküz.Aldığınız para haram gözüyle bakılıyor.
  • Petrucci
    24 Haziran 2021 09:40
    18 0
    Karneden sonra amuda kalksan dahi ögrenciyi okula getiremezsin. İlk, orta, lise fark etmez. Bizdeki öğrenci algısı tamamen sınava-nota yöneliktir. Sen öğrencilere sınav yok, herkese 100 dersen o öğrenci normal dönemde dahi gelmez. Zil çalınca kapıları kıran, okul kapısından hapisten kaçar gibi çıkan öğrenci-çocuk profili var bizde. Ne kadar oyun oynatsanız da sonuçta okullar eğitim öğretim amaçlı yapılar, luna park değiller.
  • ali2344
    24 Haziran 2021 09:21
    16 1
    Telafiyi bilmem ama biz (sınıfta) sıcaktan telef olduk.
  • oddoman
    24 Haziran 2021 08:22
    10 1
    Evet özellikle liselerde kimse yok. İlkokul-Ortaokul-Lise... Gelen öğrenci sayısı bu sıralamayla azalıyor.
  • ahmetpitt
    24 Haziran 2021 07:44
    12 8
    Özellikle liseler de mi ?
    Yani ilkokul ve ortaokul da geliyorlarmıymış.
    Algı işte böyle yapılır...
  • öğretmen1934
    24 Haziran 2021 00:40
    22 1
    Esinti değil, tatile girdi öğrenciler. Yaz sıcağında öğrencilerin telafiye geleceğini halen düşünen kaldı mı ..
  • mosit
    23 Haziran 2021 23:04
    29 2
    Yazın sosyal etkinlik bile olsa verim olmaz. O sıcakta öğrenme gerçekleşmesi çok ama çok zor. Hangi batı ülkesi bizim gibi bir çalışma yapıyor gönüllü zorunlu olarak merak ediyorum. Gönülsüz işten hayır geleceğini sanmıyorum.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK