Okulları Artık Öğretmenler Değil Profesyonel Yöneticiler Yönetecek

MEB’in 3 ay içerisinde temellerini atacağı yeni eğitim sistemiyle kamu okullarını artık öğretmenler değil profesyonel yöneticiler yönetecek. Bu yöneticiler ise işletme veya iktisat mezunlarından seçilecek. Okullar arasındaki eğitim kalite farkını en aza indirgemek için de ‘eğitim kalite endeksi’ devreye sokulacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni dönemin ilk projeleri arasına ‘kalite’ ve ‘yönetim’ içeren çalışmaları koydu. Özel okullardaki profesyonel okul yöneticiliği, eğitimde kalite aralığının kapanması gibi hedefler bu çalışmalardan bazıları. Türkiye’yi eğitimde dünya normları ile buluşturacak projelerin bazıları önümüzdeki 3 ay içinde hayata geçirilecek.

HER OKULA KALİTE KATACAK

Yeni Şafak'tan Ahmet Fatih Erturan'ın haberine göre; Milli Eğitim Bakanlığı ilk etapta okullar arasındaki eğitim uçurumunu dengelemek için ‘Eğitimde Kalite Endeksi’ olarak adlandırılan sistemi kuracak. Bu sistemle eğitimin kademeleri, okullar arasındaki eğitim farkları, insan kaynağının verimli kullanımı, öğretmen yeterliliği, okul ihtiyaçları, teknolojik altyapı kurulumu, eğitim materyalleri ve okulun çeşidine göre eksiklerin giderilmesi gibi politikalar belirlenecek. Bu durum aynı zamanda eğitim sistemindeki sınavların önemini kaybettirerek öğrencilerin kaliteli okullara girme yarışını da bitirmiş olacak.

OKULLARDA YENİ İŞ KAPISI

Bakanlığın hazırladığı projelerden birisi de ‘MEB yönetici atama sistemi’ olacak. Artık okullarda müdür ve müdür yardımcılığı gibi idari görevlere sadece öğretmenler arasından değil kamu yönetimi, iktisat, işletme gibi bölüm mezunlarından da atanma yapılmasının önü açılacak. Belirtilen kadrolara yönetici olmak isteyenler Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği eğitim merkezlerinde eğitim alacak ve eğitimler sonunda bu kişilere sınav yapılacak. Sınavda başarılı olan adaylara profesyonel okul yöneticiliği belgesi verilecek. Bu kadroda yönetici olmak isteyen öğretmenler de eğitime dahil edilebilecek. Ancak öğretmen yönetici olduğu takdirde öğretmenlik kadrosundan çıkarılacak. Ayrıca bu değişim sayesinde binlerce öğretmen eğitime tekrar kazandırılarak öğretmen açığı önemli oranda kapatılacak.

Dezavantajlı bölgelere formül

Milli Eğitim Bakanlığı, elindeki öğretmenleri en verimli şekilde kullanmak için de çalışma başlattı. ‘Büyük Veri’ adını verdiği sistemle öğretmenlerin çalışma planları, insan kaynağı yeniden yapılandırılacak. Bu sayede öğretmenleri dezavantajlı bölgelerde veya okullarda çalıştırmak için formül aranacak. Bakanlığın bununla ilgili olarak yakın zamanda mevzuat yayınlaması bekleniyor.

 

  • 2 37
  • 08 Ağustos 2018 08:38 15.044
  • Aktif Haberler
  • sINIFÇI SELİ
    10 Ağustos 2018 14:23
    2 0
    basin açıklamasi tam da bizlerin arzu ettiği minvalde. yönetim konusunda uzmanlasacak eğitimcilerden bahsediyoruz denmiş. sahane. beklenen haber
  • onur2626
    10 Ağustos 2018 13:59
    3 0
    Son günlerde bazı basın yayın organlarında, “profesyonel yöneticilik” kavramı üzerine çıkan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

    Eğitim biliminde kullanıldığı şekliyle “profesyonel yöneticilik” okul yönetiminde görev alan eğitim kökenli yöneticilerin yöneticilikte uzmanlaşması anlamına gelmektedir. Benzer şekilde profesyonel yöneticilik herhangi bir branştaki bir öğretmenin kendi alanında lisansüstü eğitim dâhil, uzmanlaşması anlamını taşımaktadır.

    Bu bağlamda kamuoyunda okul yöneticilerinin işletme ve iktisat mezunları arasından seçileceği ve okul müdürlerinin tamamının değiştirileceği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.

    Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

    Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
  • schule_d
    10 Ağustos 2018 13:47
    0 0
    http://www.meb.gov.tr/basin-aciklamasi/haber/16956/tr
  • serdarkaya
    10 Ağustos 2018 13:26
    1 0
    Milli Eğitim Bakanlığı resmi sitesinde bu konu ile ilgili basın açıklaması yapmıştır. Bu haberin asılsız olduğu ortaya çıkmıştır.
  • bilginol
    09 Ağustos 2018 22:17
    7 6
    Devlet okullarında kaliteyi düşürüp insanları özel okullara ( onların da kalitesi tartışılır) mecburen göndermek için herseyi yapan bir sistem getiriliyor.
  • elnino007
    09 Ağustos 2018 19:05
    7 2
    Kendimi bildim bileli Mudur yetkiliyim. Gelsinler kim yonetiyorsa yonetsinler göreyim nasıl yönetiyorlar.
  • hazeyin
    09 Ağustos 2018 16:06
    2 9
    Okullar şirket Mantığı İle Mi Yönetilecek ? Sorulan Soru Bu .peki Biri Anlatsın Okular Hangi Mantıkla Yönetiliyor ? Peki Okulları Yönetenler Hangi Yönetim Bilimini Okuyarak Hangi Hukuk Altyapısıyla Bu Göreve Talip Oluyorlar Veya Mülakat Denen Garabet Uygulama İle Verilen Puanlarla Atanmayı Nereye Koyuyor Acaba Muallim Arkadaşlar.
  • mrcmrt
    09 Ağustos 2018 14:56
    6 3
    Kabul edin eğitim özelleşiyor. Yoldan geçen bir adam özel okul açtıgında da işletmeci oluyor. Sahi bu arada 2004 de el yazısı zorunluluğunu getiren kişi kimdi. Ben ismini unuttum
  • muratic1
    09 Ağustos 2018 14:56
    12 3
    Sayın bakan ilk açıklamalarında öğretmene değer verilecek bir yönetim anlayışı ortaya koyacağı algısı oluşturmuştu.Daha sonra 100 günlük eylem planına baktığımızda seçim öncesi söz verilen öğretmenlerin heyecanla beklediği 3600 ek gösterge yoktu. Somut tek şey " Eğitim yöneticiliğinde profesyonel sisteme geçilecek." Yani Türkçesi okul yönetimini öğretmenlere bırakmakla büyük hata yapmışız anlamına geliyor. Yine değişen bir şey yok. Her başarısızlığın faturasını öğretmene çıkaran bir anlayışla devam edeceğiz anlaşılan.Bu yöneticileri iş başına getiren kimdi? Eğer başarı böyle gelecekse bütün devlet kurumları profesyonel yöneticilerle yönetilsin. Hem profesyonel yönetici nedir? Emniyet amirleri de iktisatçı olsun oldu olacak. Eğitimle hiç ilgisi olmayan bir kişi okulu nasıl yönetebilir?
  • Efruz19
    09 Ağustos 2018 14:33
    9 2
    okullarda sadece iktisadi sorunlar mı var da iktisatçılar okulları yönetecekmiş.Eğitim öğretim meselelerine nasıl yaklaşım gösterecek iktisatçı arkadaşlar.Yav bi gidin Allah aşkına yav..
  • yıldız10000
    09 Ağustos 2018 14:28
    4 4
    süreçin içinde olanlar bizleriz ve bu sitede cok fazla öğretmen olmayan arkadaş var cok belli ve duyuyoruz biliyoruz farkındayız tekrar üniversite sınavına girsinler inşallah kazanır öğretmen olurlar .
  • hayber_38
    09 Ağustos 2018 14:08
    2 5
    Bina yönetim şirketleri gibi okul yönetim şirketleri kurulsun, okulları şirketler uzaktan yönetsin. Akıllı okullar yapsınlar android uygulamalarla idareci şirketler okulun ısısını, ışığını ve güvenliğini sağlasın. Alkış alkış alkış . digital okullar ... Çağ atladıkkk.
  • harovan
    09 Ağustos 2018 12:36
    10 1
    Nöbeti filan da güvenlikçiler tutsun o zaman. Evrak işlerini iibf ler yapsın. Derste sorun çıkaran olursa başkası müdahale etsin. Madem öyle
  • divane
    09 Ağustos 2018 10:35
    6 4
    Bu haber yalan olsa ne olacak tepkimiz bir gazete tarafından ölçüldü tepkisiziz. Varsayslim ki bu haber hastaneler icin yspildaydi hastameleri bashekim degil kamu yonetimi mezunları yönetecek diye siz o zaman görün adamların sendikaları nasıl hemen kamuoyu oluşturuyor.
  • divane
    09 Ağustos 2018 02:08
    11 7
    Çok yerinde bir karar!!! Bence sadece okullari değil sendikaları da bu arkadaşlar yönetsin, cunku bizim sendikalar iyi yonetilse biz bu halde olmazdık.
  • ismil003
    09 Ağustos 2018 01:27
    8 3
    Bu amiyane projedense bilhassa köy okullarının (en çok eksikliğin olduğü yerler olması nedeniyle) gereksinimleri giderilsin. Hâlâ kör kütük dersliklerde idare olunuyoruz. İdare olunmak istemiyoruz, farklı mecralardan idarecilerle de olmak istemiyoruz. Sadece biraz daha mevzun bir kimlikle Okullarda Hayat Bulmak istiyoruz. Bilmem, anlatabildim mi?
  • nebileyim
    09 Ağustos 2018 01:21
    10 4
    Aklıma şu söz geldi birden : ''Gelen gideni aratir...''
  • Herz
    09 Ağustos 2018 01:08
    6 3
    o zaman personel ve öğrenci sistem girdisi sınav sonuçları ve temel ahlak döneminde kalmış öğrenci sistem çıktısı olur, her okul her sene sonunda şirket bilançolarını açıklar, defter değerini ve piyasa değerini açıklar, buna göre reel efektif değeri ve çapraz okullarla değeri belirlenir, ondan sonra öğretmen transferlerini ve öğrenci transferlerini de kapa bildirirsiniz!
  • İMPARATOR1
    09 Ağustos 2018 00:19
    13 4
    Kamu yönetimi, işletme, iktisat mezunları işsiz kalmış. Ne yapalım Okullara idareci yapalım demişlerdir. Eğitimi düşündüklerinden değil.
  • firuzan_le
    09 Ağustos 2018 00:03
    10 2
    Egitimci bakan dedik bizi anlar dedik.. Yine olmayacak. Evet yonetici alaninda uzmanlasmak guzel fikir. Ama bunu icimizden birileri yapmalı. Iyi universiteler mezunu isletmeci ve iktisatcilar zaten okullara dönüp bakmazlar, ee universiteye giriste hicbir yeri kazanamayanlar bari iktisat , işletme okuyum mantigiyla oralari kazananlar bizim idarecimiz mi olacak. Sacma....
  • ütopya27
    08 Ağustos 2018 22:41
    6 5
    Okullar da şirket mantığı ile yönetilir.Nasıl olacaksa o iş ?!
  • humakusu
    08 Ağustos 2018 22:35
    15 4
    Tek öğretmenli, birleştirilmiş sınıflı köy okullarına da profesyonel(!) yönetici atarlarsa kabul edebilirim. Ama yok sadece merkezi okulları kapsıyorsa bu dahiyane(!) fikir işte o zaman gücenirim.
  • reeemat
    08 Ağustos 2018 22:30
    5 4
    Gerçek sorunlar neler? Hiç bahsedilmiyor? Öğretmenler okullarında mutsuz....
  • skabayel
    08 Ağustos 2018 22:26
    0 8
    Yöneticilerin öğretmen camiası dışından olması güzel bir karar. Ama eğitim yöneticisi olacak insanları yetiştirmek gerekir. Herkes kendi işini yapmalı. Bakanlık tüm görevlendirmelerden kurtulmalı.
  • nthen
    08 Ağustos 2018 20:44
    2 4
    hiç şaşırmadım.
  • ssszmzh
    08 Ağustos 2018 19:11
    10 5
    Eğitimci bir müdür okuldaki hangi işleyişi iyi yönetememiş? Bunun analizi yapılmış mı? İktisat-işletme kökenli bir müdür ne getirip götürecek bu hesap edilmiş mi?
    Gerçi 3 ay içinde hayata geçirilen hangi proje başarılı olabilir ki?
  • mehmet__tc
    08 Ağustos 2018 18:45
    2 3
    İlkokula bi iktisatçı mudur olsa zumreler egitjm yöntem teknikler falan super idare eder!!
    bakanlığın bunu yapması imkansız
    öncekiler bile yapmamisken
  • yıldız10000
    08 Ağustos 2018 17:56
    17 1
    Bizler her üniverste mezunu her meslek grubu gibi sınavlara girdik. Lisans yüksek lisans düzeyinde eğitimler aldık. Sınavlara girdik atandık ve görev yapıyoruz. Ve nedense kimse ve farklı meslek grupları tarafından bir türlü kabul onay göremiyoruz ve herkesin konuşup üstünde söz aldıgını meslek grubuyuz.
  • abdil7
    08 Ağustos 2018 17:32
    0 4
    Bakan bey koleji vardı galiba gazeticeler yanlış anlamış galiba ,İşletme ve iktisat mezunları tesis yada İşletme müdürü olarak geçer maddi yönde bakım onarım harcama işlerine bakar, okul müdürü ve müdür yardımcıları ayrı olur ,bir de bir kaç okulun bağlı olduğu yine Eğitimci genel müdürü ve tesis müdürü olur.
  • aspercasper
    08 Ağustos 2018 16:51
    15 3
    Biz bakan eğitimci olsun diye uğraşırken eğitimci bakan okulları işletmecilere bırakacak gibi. Yazık hayal kırıklığının daniskasını yaşıyorum şimdi. Olmayan bütçeyi işletmeci ne yapacak acaba sanki okulalrın milyonları varda yönetmek için iktisat işletme mezunlarını müdür yapıyorlar. Velilerden toplanan 2 lira fotokopi paralarının işletme defterlerini tutarlar artık.
  • muratsss
    08 Ağustos 2018 16:08
    9 1
    Sayın öğretmenlerim bu ne telaş. Haber uydurma habere benziyor. Projede sadece profesyonel idare ve kaliteden bahsediyor. Haberi yapan Şafak yazarı bu bilgileri nereden ve kimden aldığını, kaynağını belirtiyor mu? Hayır... Benim yorumuma göre ise şöyle olacak: Şimdiki sistemde okul idarecilerinin tamamı görevlendirmedir, yani öğretmendir. İdarecilere kadro verilerek başlanacak, ve kendilerini eğitimlerle geliştirecekler. Başka bir ile tayin olduklarında yine müdür, müdür yardımcısı olarak görev yapacaklar.
  • metalmania
    08 Ağustos 2018 15:49
    2 2
    toprakkale hocam..."başarı ve kalite "deki kasıt nedir?toplam kalite yönetimi mi?biraz daha konuyu açarsanız sevinirim..hem "bu saydığınız alanlardan öğretmenliğe ve ardından idareciliğe geçmiş insanların,eğitim fakültesi mezunlarından kalite ve başarı yönünden nasıl çoook çoook ileride olduğunu"anlamamda yardımcı olabilirsiniz böylelikle...teşekkür ederim...
  • harunca
    08 Ağustos 2018 15:48
    13 1
    Arkama yaslandım izliyorum. Umrumda bile değil, en azından bunlara sebep olacak en ufak bir katkımın olmamasının vermiş olduğu vicdani rahatlıkla çayımı demler sinema izler gibi izlerim.
  • metalmania
    08 Ağustos 2018 15:45
    2 2
    toprakkale hocam,bu araştırmanın verilerini alabilir miyiz?
  • türkoglutürk
    08 Ağustos 2018 15:24
    3 1
    Şu Bir tane bakan gelmişti, adını hatırlayamadım şimdi, işletmeciydi sanırım!!!
  • toprakkale
    08 Ağustos 2018 14:41
    2 18
    Belki istenilen sonuca ulaşılabilir. Çünkü 1996-1997 yılında eğitim fakültesi dışından atanan işletme iktisat maliye mezunu öğretmenlerin müdür vr yardımcısı olarak görev yaptığı okullar araştırılmış ve başarı ve kalite yönünden çok çok ileride olduğu tespit edilmiş.
  • mü_ce
    08 Ağustos 2018 14:17
    17 0
    Bu şekilde yönetimi profesyonelleştirebilrsiniz belki(!) ama EĞİTİMİ asla...!
  • adanadas
    08 Ağustos 2018 13:54
    7 2
    Okulları işletme gözüyle gören bir anlayışla hiçbir yere varılamaz.
  • alpi61
    08 Ağustos 2018 13:40
    12 0
    Adana’da şu anda 350 civarı sınıf öğrt norm fazlası var ve bi türlü eritilemiyor.. birde bunun üstüne mevcut idarecilerin alınıp öğretmenliğe döndürüldüğünü düşünürsek, bay kü ne vay :)
  • bebece
    08 Ağustos 2018 13:37
    11 3
    Koşun koşun öğretmeni döversiniz artık okulda niye bu okuş zarar ediyor diye!!!! Kamuyu bitirenin okulda işi ne pardon. Biz gelip nüfusu ya da hastaneyi tapuyu yönetiyor muyuz ki siz de bize talipsiniz. İşine baksın herkes
  • ugurlucky
    08 Ağustos 2018 13:23
    7 2
    öğretmen açığı ücretli öğretmenle dolduruluyorsa, idareci açığını da ücretli müdür ve müdür yardımcısıyla doldururlar o zaman.
  • ogretmen1089
    08 Ağustos 2018 13:19
    4 31
    Bence çok uygun bir uygulama olur. Yıllarca okulları öğretmen kökenli kişiler yönetti de ne oldu? Okulların hali ortada. Bir de yönetim eğitimi alan kişiler yönetsin. İkinci üniversiteyi kamu yönetimi mezunu birisi olarak ben talibim.
  • Negerekvar
    08 Ağustos 2018 13:15
    2 13
    Bir sürü işletme, iktisat mezunu öğretmen var. Onun haricinde işletme yönetimi mba master mezunu öğretmen var. En azından bunlar arasından seçilmeli.
    Zira kaos çıkar.
  • aretias28
    08 Ağustos 2018 13:06
    4 6
    Eskiden bakanlar işletmeci ve iktisatciydi..simdi ise bakan egitimci müdürler işletmeci olacak..harika
  • MUSTAFA33
    08 Ağustos 2018 12:49
    2 4
    Eğitimi hesap etmeyen herkes konuşuyor. Ne yani şimdi bende yeni şafak'a genel yayın yönetmeni olamaz mıyım? Tabi yeni şafak yayın yönetmeni gazetecilik mezunu ise hangi okuldan mezun olduğunu bilmiyorum ama. Patron kim kardeşim. İnşallah oda bu para işleri, ABD kökenli olduğu için bizi ABD ye satmaz. Pek emin de değilim. Ne diyim? Ağzı olan konuşuyor.
  • eraegtm
    08 Ağustos 2018 12:47
    6 4
    Eğitim Yönetimi uzmanlık gerektiren özel bir alandır. Bu alanda eğitim görmüş yine eğitimciler tarafından icra edilmelidir.
    Haber resmi bir kaynaktan alınan bilgi değildir.

    Haberi doğru olarak kabul etsek bile kısa vadede uygulanması mümkün değildir.
    Beraberinde farklı sorunları da getirecektir. Hali hazırda 70 bine yakın okul müdürü var. Bu müdürler nerede istihdam edilecek, nasıl istihdam edilecek?

    Asıl en önemli mesele eğitim sistemimizdeki en büyük sorun okul yönetimi ve yöneticileri mi? Düne kadar 147,müfredat, tam gün eğitim, lgs, 3600, liyakat ve mülakatı konuşurken bugün iktisatçı okul müdürleri gündemimiz oldu.
    Haber doğru olabilir ama yine de her yazılana her söylenilene inanmamak lazım.
    Bekleyelim ve bakanlığımız nasıl bir uygulamaya gidecek hep birlikte görelim.
  • ahiskali75
    08 Ağustos 2018 12:43
    4 2
    Bence veteriner,ziraat fakültesi mezunları yönetici olsun.
  • müdürümsü
    08 Ağustos 2018 12:40
    3 2
    O zaman mevcut idareciler öğretmenliğe dönecek öğretmenlerin çoğu idareci olamayacak. Yeni norm fazlaları hayırlı olsun. Sınıf öğretmenliğinin üstüne bir kürek toprak daha atarız.
  • tarkan555
    08 Ağustos 2018 12:40
    6 4
    okul yönetiminde profesyonellik deyip deyip durdukları işletme mezunu ya da iktisat mezunun okul müdürü olması mıydı :))))))))))))) hani kurum kültürü , hani eğitimde ruh birliği !!! işletme iktisat mezunları çok fazla olup acaba çoğu boşta mı geziyor sorusu kafama takıldı .Bunlar boşta gezeceğine okullara müdür yapalım ,mevcut müdürleri de öğretmen yapalım hem öğretmen eksiği kalmasın hem de boşta gezen kalmasın
  • müdüryetkisiz
    08 Ağustos 2018 12:35
    3 2
    İsletmeciyi aliyon.bide yazarkasa koyun girise olsun bitsin
  • KUTLU
    08 Ağustos 2018 12:11
    4 2
    Bi bitmediler.
  • kaansaatci
    08 Ağustos 2018 12:07
    12 2
    Aslında okulları kasaplar,demirciler,pazarcılar vb.Kısacası Eğitim fakültesi mezunu olmasın da su ürünleri mezunları da olabilir.Yeter ki öğretmen olmasın.Nedir bu yeni??? şafak 'ın derdi!!!
  • BİRLEŞTİR-ME
    08 Ağustos 2018 11:59
    5 4
    Başlığa bak çay demle.
    Gelin şu başlığı doğrudan şöyle atın da dilinizin altındaki baklayı saklayıp evelemece- gevelemece yapmayın : eğitimi ÖZelleşTireceğiz.
    Özallaştıracağız.
  • metalmania
    08 Ağustos 2018 11:48
    7 2
    işte...gerçekçi bir fotoğraf nihayet...kırmızı nescafe kupası da ortama ayrı bi tad katmış...
  • garamemed
    08 Ağustos 2018 11:46
    13 2
    Okullarda polis var iktisatçı müdürümüz var birde okullara doktor bir tane de teknik işler için mühendis isteriz..Ayrıca okul bahçeleri için peyzaj mimarı da olsun ....
  • smyi
    08 Ağustos 2018 11:28
    14 3
    Olur mu hiç?
    Okulları veliler yönetmeli.
    Mevcut durumda zaten veliler:
    1- çocuğun hangi yaşta okula başlanacağına,
    2- öğrencinin hangi kıyafetle okula gideceğine,
    3- öğrencinin sınıfta kalıp kalmamasına,
    karar veriyor. Aslında pratikte veliler yönetiyor diyebiliriz.
  • black_turn
    08 Ağustos 2018 11:12
    4 2
    yeni şafak uydurma haberlerden ne zaman vazgeçeksin?
  • senol17
    08 Ağustos 2018 11:09
    12 3
    evet profesyonel olsun okul yöneticileri. ancak bu idareciler iktisat-işletme vs mezunlarından değil işin içinden gelen öğretmenlerden seçilmeli. belli bir süre öğretmenlik veya idarecilik yapmış olan öğretmenlerden istekli olanlara okul yönetimi anlamında ciddi eğitimler verilsin(eğitim veriliyormuş gibi yapılmasın). tecrübeli idareciler eğitici olarak bu çalışmalarda yer alsın. bu eğitimlerin sonunda objektif sınavlar yapılsın. alınan sonuçlar doğrultusunda yöneticiler belirlensin. yöneticiliğe teşvik için özendirici haklar tanınsın. yönetici olanlar koltuğa yapışıp kalmasın. eğitimler sürdürülebilir olarak planlansın. yönetici kendini ve personelini geliştirmeye yönelik olarak görev yapsın.
    yönetici profesyonel olacaksa böyle olsun. çok mu şey istedim?
  • rifaterenler
    08 Ağustos 2018 11:03
    8 2
    işletmeci bakan varken müdürler öğretmendi..
    öğretmen bakan geldi ama işletmeci müdürler gelecek. garip ülkeyiz. ben işletme iktidar mezunu idareci işinin o fakülteleri yaşatma iş kapısı alma olarak görüyorum.yoksa adı geçen fakülteler kanımca okullarda idarecilik yapamaz.okulun halinden öğretmen anlar.illa prof yönetici isteniyorsa müdür olacaklara eğitim yönetimi....bilmem ne alanında yüksek lisans doktora zorunluluğu getirilsin...
  • metalmania
    08 Ağustos 2018 10:56
    3 2
    Yahu ben de diyordum ki hali hazırda eğitim camiası içinden yeni belirlenecek kriterlere uygun olup ve eğitime tabi tututalacaklar içinden seçilecek idareciler...yine fazla iyi niyet...
    bi dönem farklı meslek gruplarından öğretmen alımı olmuş;onun güncel versiyonu diyelim...
  • onur2626
    08 Ağustos 2018 10:49
    4 1
    Dert ettiğiniz şeye bakın arkadaşlar. Zamanında işletmeci bakanımız (Ömer DİNÇER) vardı okul müdürümüz olsa ne olur.
  • nadir.009
    08 Ağustos 2018 10:48
    7 2
    Profesyonel yönetici ataması değil ne lazım size söylüyorum.torpilsiz bu işi iyi yapicak liyakati öğretmenler.ayrica bu makama teşvik gelmeli.okulllara ödenek bu kadar .bu iş sevgi yürek işi umarım haber doğru değildir.
  • RAMSES1
    08 Ağustos 2018 10:34
    3 5
    hani okul yönetmek iki evrak işi... uğraştıkları şeye bak... ha iyi bir öğretmen idareci olursa öğretmenleri geliştirir... bunu fark edememiş bir bakanlık var...
  • sINIFÇI SELİ
    08 Ağustos 2018 10:22
    13 3
    hayatımda duyduğum en saçma şeylerden biri olabilir bu. ışletmeci ya da iktisatçı ne anlar okul yönetmekten...ben kendi mesleğim dışında bir sey yapamiyorsam hicbir şey olamamış şahıslar da meb de kendine kadro bulma telaşına girememeli. illa profesyonel olacaksa eğitim yönetim ve denetim yüksek lisans doktora mezunları var. bunlardan seçilmeli. okullar ticarethane değildir!
  • daywalker_01
    08 Ağustos 2018 10:15
    5 1
    veli geldiği zaman kapıya sıra makinası koyarlaröğretmenle gorusmek için:)
  • daywalker_01
    08 Ağustos 2018 10:14
    2 3
    işletme ve iktisat ner guzel.birde para sayma makinası oh ne guzel.zaten basımızdakilerde aynıydı.buda tuz biber olacak
  • maho_aks
    08 Ağustos 2018 10:04
    12 2
    eğitimden anlamayanlar eğitimi yönetecek! birde şu tarafı var bizim yöneticilerimizin nesi var sorusu doğmuyor mu?
  • php_korsan
    08 Ağustos 2018 09:53
    14 4
    Bu haber gerçek olmasa bile özelleşme çatır çatır geliyor.
  • hafız ahmet
    08 Ağustos 2018 09:50
    12 3
    eğitimin içinden gelenler bile belli süre yöneticilik yaptıkları zaman sınıf ortamından kopuyor. Öğrenci ortamını bilmeyen kişiler bu işi nasıl yapacak ve ne kadar fayda sağlayacak.. Bence anlamsız..
  • venharun
    08 Ağustos 2018 09:43
    10 2
    Yazık ne desek boş..
  • suleyman45
    08 Ağustos 2018 09:24
    12 3
    Faydası olacağını düşünüyor musunuz?

    Ben: Hayır.
  • yeni-üye
    08 Ağustos 2018 09:19
    18 1
    bu konu ile ilgili (isletme vs) bakanligin hicbir aciklamasi olmadigi icin bence haber hepten internet dedikodusudun ibarettir. illa prof. bir yonetim yapilacaksa okulumda bulunan doktorasina devam eden egitim yonetimi denetimi uzmani ogretmen arkadasim bence isletmeciden daha prof.

    bence bu tur haberlere itibar edilmemeli ve sitede yayinlanmamali.
  • php_korsan
    08 Ağustos 2018 09:09
    28 1
    Herkes bu sınıfa kolaylıkla dahil olabiliyor artık.Biz gidip de noterlik yapabilir miyiz?Yada bankada iş analisti veya veri tabanı yöneticisi olabilir miyiz?Yok.
    Hayırlı olsun.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK