Okulumda Mutluyum eTwinning Projemiz

     Aydın Koçarlı Yeniköy İlkokulu’ndan Esma Karataş ve Koçarlı Kızılcabölük İlkokulu’dan Gülşen Hasçelik öğretmenlerimizin kuruculuğunda Koçarlı Bıyıklı İlkokulu’ndan Sinem Zengin, Mersinbeleni İlkokulu’ndan Şafak Açan, ile  Kayseri Yemliha Sami Yangın İlkokulu’ndan Tuğba Bayır, Kırşehir  Boztepe Yenidoğanlı İlkokulu’ndan Cahide Karakaş Tan,Ordu Fatsa Bahettin İlkokulu’dan Ebru Pamay, Amasya Suluova Çelebi Mehmet İlkokulu’dan Şakire Yolcu öğretmenlerimizin üyesi olduğu Okulumda Mutluyum eTwinning Projesi Aralik ayında başlamış, Nisan ayı sonunda , sona ermiştir.

       Aktif öğrenme yöntemi kullanılarak hazırlanan projede, öğrenci temelli öğrenme yaklaşımı ele alınmış, ilgili kazanımlar  müfredata entegre edilerek disiplinler arası geçişler uygulanmış ve öğrencilerin öğrenmeleri kalıcı hale getirilmiştir.Projede yer alan konu başlıkları ve web 2.0 araçları, webinar ve onlıne toplantılarda öğrencilerin görüşleri alınarak belirlenmiş ve uygulanmıştır. Bu sayede öğrencilerin projeye demokratik katılımı sağlanmış ve aidiyet duyguları geliştirilmiştir. Projede her ay konu başlıklarına uygun çeşitli etkinliklere aktif katılım sağlayan öğrencilerişbirlikçi öğrenme yöntemiyle farklı kültürlerden arkadaşlarıyla da iletişim kurmuş ve bu da ayrıca sosyalleşmelerine vesile olmuştur. Etkinlikler ile akran iletişimini, okul ve sınıf kurallarını, okulda mutlu olmanın yollarını keşfeden öğrenciler, twinspace ve web 2.0 araçlarını kullanmayı da öğrenmişlerdir. Aynı zamanda birlikte yapılan çalışmalarda birbirlerine yardımcı olmayı öğrenmişlerdir. Geleneksel çocuk oyunları çalışmasına okuldaki diğer arkadaşlarını da dâhil edip okul bahçesini şenlik alanına dönüştürme fırsatı bulmuşlardır.

Proje ortağı öğretmen arkadaşlarımız mükemmel bir ahenk içinde çalışmalarını tamamlamıştır.

 

  • 1 1
  • 08 Mayıs 2022 06:23 539
  • yeniköy
  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK