Okulumdan Evime Zeka Oyunları eTwinning Projesi

Kuruculuğunu Selçuklu İbrahim Yapıcı İlkokulu öğretmeni Cengiz KİRTİŞ ile Selçuklu Şehit Demet Sezen Anaokulu öğretmeni Seher UYAR'ın üstlendiği Türkiye-Azerbaycan- Romanya- Fransa ortaklı, 16 öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirilen eTwinning projemizde sona yaklaştık.

Proje Hakkında

Çocukların okulda öğrendikleri zeka oyunlarını evde ailelerine aktararak beraber oynayıp kaliteli vakit geçirmelerine destek olmak amacı ile oluşturulmuş bir projedir.

Hedefimiz

Zeka oyunu bilinci sağlamak, aileleri ile kaliteli vakit geçirmek,zeka oyunları kazanımlarını desteklemek.

Zeka Oyunları Kazanımları,

Problem çözme becerilerini geliştirmek,

Strateji kurmayı öğrenmek,

Dikkat geliştirmek,

El göz koordinasyonu sağlamak,

Bilişsel becerilerine destek olmak gibi ...

Çalışma Sürecimiz

KASIM:Projenin tanıtımı, ortakların bulunması.Afiş, logo, tagul ve yaygınlaştırma çalışmalarının yapılması. Ortaklarla görev dağılımının yapılması. Okullarımızda eTwinning panolarının oluşturulması.

ARALIK: Tanışma webinarının yapılması. Oynanacak oyunların belirlenip planlanması. Belirlenen oyunun öğretilerek evde de tekrar edilmesinin sağlanması.

OCAK ve ŞUBAT: Anketlerle belirlenen oyunların öğretilerek evde tekrar edilmesi.

MART: Zeka oyunları şenliklerinin düzenlenmesi ve projenin sonlandırılması.

Beklenen Sonuçlar

Zeka oyunlarının yaygınlaştırılması, ailelerin de bu konuda bilgi sahibi olarak yaygınlaştırmada rol alması, çocuğun aile fertleri ile bağını güçlendirip kaliteli zaman geçirmesi, zeka oyunlarına ilgi ve sevginin artması, bilinçli oynayarak öğrenen, eğlenen nesillerin yetiştirilmesi.

 

Youtube.com/MleytnNEi9s

  • 2 4
  • 28 Mart 2021 12:24 937
  • GÜLER YÜCEDAĞ
  • Aktif Haberler
  • GÜLER YÜCEDAĞ
    28 Mart 2021 12:40
    0 2
    eTWİNNİNG haberlerimi yaptım gönderdim fakat linki gönderdiğim kişiler haberi göremiyorlar, link hata veriyor sürekli nedeni ile ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK