Okuma Alışkanlığının Kazandırılmasında Aile Mi Etkilidir Okul Mu Savunacağız

Hevinkaratas
21 Aralık 2021 18:47

Münazara konumuz bu yardımlarınızı bekliyoruumm

halisane42
21 Aralık 2021 21:00

Aile tabii ki çünkü okulda okusa bile evde ailesi okumayan çocuğun okuma alışkanlığı kazanması zordur.

KDesigner
21 Aralık 2021 19:55

İkisi de

fzk64
21 Aralık 2021 21:03

önce aile hep beraber okuma saatleri yapılsa yada çocuk okuma yaptığında baba ve anne varsa kardeşler de katılırsa çocuk önce aile de sonra okulda bu alışkanlık kazandırılır.

smyi
21 Aralık 2021 22:46

münazaranız için bir kaç katkı. umarım aile etkilidir tarafını savunuyorsunuzdur :)
1) bir çocuk, okula başladığı günden bittiği güne kadar, "yere çöp atmaması gerektiği" konusunda eğitilir, bilgi verilir. fakat eğer anne veya baba yere çöp atıyorsa, ya da çocuğuna yere çöp attırıyorsa, ya da çocuğunun yere çöp atığını görüp uyarmıyorsa 18 yıllık eğitim bu çocuğun yere çöp atmasını engelleyemez.
2) yine okul kavga etmemeyi öğretirken, evde babası "aferin, iyi dövmüşsün" ya da "iki de sen vursaydın" gibi kavgayı teşvik edici sözler söylüyorsa o çocuk her halükarda kavga eder.
3) çocuk evde bir kitaplık görmüyorsa, annesini hiç kitap okuduğunu görmemişse, babasının elinde hiç kitap görmemişse "eline kitap alıp okumak" ona doğal bir eylem gibi görünmeyecektir.
4) kitap okumak sadece okulun zorlaması ile oluyorsa, çocuğa göre kitap okumak zevkli değildir ve okul bittikten sonra bir daha eline kitap almayacaktır.
5) daha kötüsü bazı ebeveynler kitap okuyan çocuklarla dalga geçer, aşağılar, bazısı beynin çok çalıştırılırsa yorulup zarar göreceğini düşünür, hayatı sorgulamadan yaşamaya alışmıştır zaten, çocuklarının da öyle olmasını ister.
6) bizim ülkemizde dindar insanlar çoktur ve bu insanlar dini kitaplar, hatta sadece kendi mezhebine ait dini kitaplar haricindeki tüm kitapları zararlı görürler, okuyanların dinden çıkacağını düşünürler. onlara göre kitap zararlıdır. bu nedenle kendileri okumadıkları gibi çocuklarına da okutmazlar.
7) en zevkle okuduğum kitap ilk defa kendi paramla ve istediğim bir konu üzerine olan kitaptı. şimdi çocuğu düşünelim, aile onu kendi istediği kitapları alabilmesine yönlediriyor ve gerekli maddi desteği sağlayabiliyor mu?
8) annelerin favorisi; oku dersine çalış deyip kendisi televizyonda dedikodu programlarını açıp bir yandan telefondan instagram karıştırmak.
babaların favorisi; annesinin kendisine şikayet ettiği çocuğu korkutup, oku dersine çalış deyip sonra televizyondan maç özetleri izlemek. evet okuma alışkanlığı kazanmak için mükemmel o

e.ogretmenim
21 Aralık 2021 23:08

Okul olmazsa aile okutamaz. Her türlü okul. Dayandığı nokta eğer aile olsaydı çocukların tamamı okur yazar olurdu üstüne kitap sevgisini aile kazandırırdı. Okumayı seven insanlara baktığımızda bu sevginin başlangıcı okul hayatlarında öğretmenlerinin hayatlarına dokunmasıyla olmuştur istisnasiz.


Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK