Online Tiyatro/Online Theater Etwinnig Projesi

Online Tiyatro/OnlineTheater  eTwinning projesinde 7 okul ve 11öğretmen ile yürütülen projemiz çalışmalarına devam etmektedir.

Projemizde yer alan öğretmenlerimiz:

Mehmet ERDİL /Şehit Muhammet Fatih Safitürk İlkokulu/Kahta/ADIYAMAN

Azize ÇEBİ ALKAN / CAFER TAYYAR İLKOKULU/Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ

Zübeyde MÜEZZİNOĞLU /CAFER TAYYAR İLKOKULU/ Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ

Elif ÇAĞLAYAN / HAZARŞAH YENİYERLEŞİM İLKOKULU/Solhan/BİNGÖL

Dilek ÇETİNAKTI/ İSTEK AFYON OKULLARI/AFYON

Nilüfer DURMUŞ/ CAFER TAYYAR İLKOKULU/ Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ

Bekir ERDİL/ HALİT OKAY İLKOKULU/Yüksekova/HAKKARİ

Meral SÖZBİLİR/ YAYLICA İLKOKULU/Samandağı/HATAY

Mehmet SÖZBİLİR/ Şehit Nizam Akdeniz İLKOKULU/Antakya/HATAY

Simüzer DİRİL KONDURAL/ CAFER TAYYAR İLKOKULU/ Süleymanpaşa/TEKİRDAĞ

Katarzyna DWORAKOWSKA/ Polonya-Szkoła Podstawowa Nr 3 im. Marii Konopnickie                                     

PROJE HAKKINDA

 Uzaktan Tiyatro adlı projemiz, Dünya’da yaşanan pandemi (covit19 salgını) nedeniyle okullarından ve sosyal yaşamdan uzak kalan çocukların, öğretmenlerinin rehberliğinde teknolojiyi kullanarak tiyatro etkinliği yapmasıdır. Bu projeyle başka okullardaki yaşıtlarıyla iletişime geçecek, sosyalleşirken sorumluluk duygusu geliştirecektir. Çocuğun yeteneklerini sergilemesine, kendilerini özgürce ifade edebilmesine yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğrenmesine imkan tanıyan bir projedir. Projesinin içinde aktif görev alan öğrencinin psikolojik gelişimine olumlu etkileri olacaktır. Öğrencilere rol dağıtımı yapacağız. Oyun metnini vereceğiz. Oyunun prova ve çekimleri evlerinde yapılacağı için hem öğrencilerimize hem de velilerimize teknolojik araçları etkili bir şekilde kullanmaları hakkında rehberlik edeceğiz. Bu proje ile başarıya ulaşmak için planlı ve disiplinli çalışmanın, sık sık prova yapmanın, ama en önemlisi yaptığımız çalışmalardan keyif almanın önemi her fırsatta vurgulayacağız.

HEDEFLER

*Projedeki hedefimiz, öğrencilere bireysel sorumluluk alma ve planlı çalışma duygusu kazandırmak.

*Kendi okulu ve başka okullardaki çocuklarla da ortak çalışma, iş birliği yapma, bilgi alışverişinde bulunma becerileri ve sorumluluğunu kazandırma.

*Sosyalleşme duygusunu sanat yoluyla geliştirme.

*Kendilerini özgürce ifade edebilme ve özgüven duygusunu kazandırma.

 *Çocuklara sahne oyunlarını tanıtma ve Tiyatro sevgisini kazandırma.

*Teknolojiyi projenin her alanında etkin ve verimli kullanma becerisini kazandırma.

*Ortak yapılan çalışmayla ortaya güzel bir eser çıkarıp bunun mutluluğunu yaşama.

  • BEKLENEN SONUÇLAR

Proje sonunda öğrenciler, birlikte ve planlı bir şekilde çalışma yaparak bir tiyatro eserini tiyatro sahnesinin dışında, iletişim araçlarını ve teknolojinin onlara sunduğu imkanları kullanarak sergileyebileceklerini yaparak ve yaşayarak öğrenmiş olacaklardır.

Rol aldığı tiyatro eseri sayesinde tiyatroya ve sanata olan ilgileri ve sevgileri artacaktır.

Öğrencilerde proje sonunda yardımlaşma ve dayanışmayla yapılan bütün işlerin sonucunun çok güzel olacağı algısı gelişecektir.

Çalışmaları sırasında ve sonunda internet, bilgisayar, ses ve görüntü kayıt cihazları, gibi teknolojik aletleri doğru ve verimli kullanmayı öğrenecek çalışma arkadaşlarıyla bilgi paylaşımı yapacaktır.

Bu projenin sonunda teknoloji ve sanatın evrensel olduğunu, mesafeleri ortadan kaldırdığını fark eden öğrencilerimizin, yaşamlarını daha fazla sanatın içinde yaşayarak, teknolojiyi de kendine ve çevresine yararlı bir şekilde kullanarak devam etmelerini bekliyoruz.

  • Aktif Haberler
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK