Ortaöğretimde 10.000 Okul-LİSEDEYİZ Projesi Hayata Geçiyor

Millî Eğitim Bakanlığınca liselerde akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimi destekleyen okul ortamlarının oluşturulmasını sağlamak, okullar arası başarı farklarını azaltmak, eğitimde imkân ve fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in talimatıyla Ortaöğretimde 10.000 Okul Projesi hazırlandı. Bu yıl hayata geçirilecek "Ortaöğretimde 10.000 Okul Projesi" için 4 milyar liralık bütçe ayrıldı.

Milli Eğitim Bakanlığınca; okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek, erken çocukluk eğitimini yaygınlaştırmak için "Temel Eğitimde 10 Bin Okul Projesi" hayat geçirildi.

Proje kapsamında erken çocukluk eğitiminin yaygınlaştırılması için 3 bin anaokulu yapılması ve 40 bin ana sınıfı açılması çalışmaları başlatılmıştır. Ana sınıfı açılması için yeterli sayıda öğrenci bulunmayan yerleşim yerlerine yönelik gezici öğretmen sınıfı ve taşıma merkezi ana sınıfı uygulamaları çalışmaları başlatılmıştır. Çalışmalar sonucunda 2022 yılı sonuna kadar 3 yaş grubundaki okullaşma oranının yüzde 14'ten yüzde 50'ye, 4 yaştaki okullaşma oranının yüzde 35'ten yüzde 70'lere, 5 yaştaki okullaşma oranının ise yüzde 78'den yüzde 100'e çıkarılması hedeflenmektedir.

Okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için 6.581 ilkokul, 1.043 ortaokul, 489 anaokulu, 211 diğer kurumlar bünyesindeki ana sınıfından oluşan 8.324 temel eğitim kurumunda iyileştirme çalışmalarına başlanmıştır.

İyileştirme çalışmaları kapsamında okullarımızın bakım, onarım ve donatım ihtiyaçları karşılanarak eğitim ortamlarının niteliğinin artırılması hedeflenmektedir. Bu kapsamda iç mekan boya ihityacı, dış mekan boya ihtiyacı, kapı, pencere, lavabo, sınıf zemin döşeme, tesisat onarımları; genel bahçe düzenlenmesi yapılmaktadır. Donatım olarak ise okullarımızın ihtiyaç talepleri doğrultusunda sınıf donatım malzemeleri, öğretmenler odası için masa, sandalye, dolap, bilgisayar ve yazıcı, öğrencilerin gelişimlerini çok yönlü desteklemek için spor malzemesi ve müzik aleti desteği, okul kütüphaneleri ve sınıf kitaplıklarının zenginleştirilmesi için kitap desteği, ilkokul ve ortaokullar için Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler eğitim aracı takımı desteği sağlanmaktadır.

Ayrıca öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, okul yöneticilerimiz ve velilerimiz için düzenlenen farkındalık ve psikososyal gelişim eğitimleri, mesleki gelişim eğitimleri ile okul iklimi güçlendirilmektedir.

 

MEB

  • 4 11
  • 16 Ocak 2023 16:24 2.051
  • Aktif Haberler
  • mamox
    17 Ocak 2023 16:20
    3 0
    Proje logosu Paint te yapilmis gibi duruyor
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK