Ösym Sınav Görevleri İle İlgili Sık Sorulan Sorular

ÖSYM'nin yapmış olduğu sınavlarla ilgili Sık Sorulan Soruları sizler için derledik.

ÖSYM’nin yapmış olduğu sınavlarda nasıl görev alabilirim?

 Sınavlarda görev alabilmek için görevlilerin Görevli İşlemleri Sistemine (GİS) kayıtlı olması gerekmektedir. Kayıt işlemleri üniversitelerde ve Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda bina üst yetkilileri (BÜY) tarafından yapılmaktadır. Kayıt işlemi sırasında görevlinin TC kimlik numarası ve kayıt esnasında çekilen fotoğrafı ile işlem yapılmaktadır. Kayıt işlemi sonucunda, görevliye sistem tarafından bir şifre verilmektedir. Görevliler bu şifre ile Görevli İşlemleri Sistemi (GİS) http://gis.osym.gov.tr üzerinden tercihte bulunarak görev alabilmektedirler.

 » Sınavlarda görev alabilmek için tercihlerimi ne zaman yapabilirim?

Merkezimiz görevlilerden tercih toplama işlemlerini aday atama sürecinden sonra yapmaktadır. www.osym.gov.tr adresinde yer alan Sınav Takvimindeki sınav tarihlerinden 13 ile 25 gün önce görevlilerden tercih toplamaktadır. Tercih yapacak görevliler bu tarihleri dikkate alarak http://gis.osym.gov.tr internet adresinden görev tercihinde bulunabilirler.

 » Tercih yaptığım halde neden görev çıkmıyor?

Merkezimiz görevlendirme işlemlerini, ÖSYM tarafından 2013 yılında yapılan sınavlarda sınav görevlilerinin atanması, Mart 2013 tarihinde yürürlüğe giren ÖSYM Sınav Görevlisi Tanımlama ve Atama süreci kapsamında yapılmaktadır. ÖSYM Sınav Görevlisi Tanımlama ve Atama sürecinde yer alan unvan sıralamasındaki öncelik sırası, binalar için yapılmış olunan tercihleri, bu binalardaki sınav görevi kontenjanları ve görevlilerin puanları esas alınarak yapılmaktadır. Görevliler, sınav görev sayılarını diğer görevlilerle karşılaştırma ihtiyacı duyduklarında, aynı unvan ve 2011 yılı başından itibaren aldıkları görev sayılarını dikkate alarak değerlendirme yapmaları gerekmektedir.

 Editörün Notu:  Standart Görevli Atama Prosedüründe Esas Alınan Unvan Sıralaması:

  1. Profesör Doktor
  2. Profesör
  3. Doçent Doktor
  4. Doçent
  5. Yardımcı Doçent Doktor
  6. Yardımcı Doçent
  7. Öğretim Görevlisi Doktor
  8. Araştırma Görevlisi Doktor
  9. Uzman Doktor
  10. Okutman Doktor
  11. Öğretim Görevlisi
  12. Araştırma Görevlisi
  13. Okutman
  14. Müdür
  15. Müdür Yardımcısı, Öğretmen

 » Tercih yapmadığım halde neden görevlendirilmekteyim?

6114 sayılı yasa “Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel, ihtiyaç duyulması hâlinde Başkanlığın sınav hizmetlerinde görevlendirilebilir.” hükmü gereği sınavlarda ihtiyaç olması halinde tercihte bulunmayan görevliler arasından da görevlendirme yapılabilmektedir.

 » Unvan bilgimi nasıl güncelleyebilirim?

Görevli bilgileri, Merkezimizin kurumlarda kurulu olan Yönetim İşlemleri sistemi (YİS) aracılığı ile bina üst yetkilileri tarafından güncellenmekte olup, unvan güncellenme işlemleri sadece bu yetkililer tarafından yapılabilmektedir.

  » İadeden görev nasıl alabilirim?

Merkezimizin yapmış olduğu sınavlarda iadeden görev alma işlemleri Sınav Merkezi Koordinatörlükleri tarafından yapılmaktadır. Sınav Merkezi Koordinatörlüğü iletişim bilgilerine http://www.osym.gov.tr/belge/1-2412/osym-sinav-merkezi-yoneticilikleri.html adresinden ulaşılabilmektedir.

 » Kurum değişikliğini nasıl yapabilirim?

Görevli bilgileri, Merkezimizin kurumlarda kurulu olan Yönetim İşlemleri sistemi (YİS) aracılığı ile bina üst yetkilileri (BÜY) tarafından güncellenmekte olup, kurum güncellenme işlemleri sadece bu yetkililer tarafından yapılabilmektedir. Bu nedenle, kaydınızın ayrılmış olduğunuz kurumdaki bina üst yetkilisi tarafından pasif hale getirilmesi ve daha sonra görev yaptığınız yeni kurumun bina üst yetkilisi tarafından sisteme kaydınızın yeniden yapılması gerekmektedir.

 » IBAN bilgilerimi nasıl değiştirebilirim?

Görevliler Bilgilerini http://gis.osym.gov.tr internet adresinden bilgilerim menüsünden güncelleyebilirler.

 » Görev ücretim hesabıma neden yatmadı?

Görev ücreti aşağıdaki nedenlerden dolayı IBAN hesaplarına yatırılamamaktadır.

  • GİS sisteminde kayıtlı olan IBAN numaranızın hatalı olması
  • Sistemimize kayıtlı olan kişisel bilgileriniz ile IBAN numarasının bağlı bulunduğu bankadaki kişisel bilgilerinizin uyuşmaması
  • Binalarda yapılan görev değişikliğinin sisteme yansıtılmamasından kaynaklanan eksikliklerden dolayı
  • Sınav değerlendirme raporlarının doldurulmamasından dolayı ödeme yapılamamaktadır.

 Editörün Notu:  Hatalı IBAN durumu söz konusu ise (Aktif olmayan banka hesapları için) ödeme yapılamayacağından bilgilerin güncellenmesi ve ÖSYM ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. Hatalı IBAN ve Değerlendirme Raporunun eksik veya zamanında doldurulmaması durumunda, sınav ücreti takip eden ay içerisinde ödenmektedir.

 » Değerlendirme raporu ne zamana kadar doldurulması gerekmektedir?

Elektronik sınavlarda sınavdan sonraki 1. iş günü saat 12:00 ‘a kadar diğer sınavlarda ise sınavdan sonraki 2. iş günü saat 12:00 ‘a kadar http://gis.osym.gov.tr internet adresinden değerlendirme raporu doldurmaları gerekmektedir. Belirtilen zamanda değerlendirme raporunu doldurmayan görevlilerin sınav ücretleri değerlendirme raporlarını doldurmaları sonrasını izleyen 30 gün içerisinde hesaplarına yatırılacaktır.

 » Değerlendirme Raporunu Hangi Görevliler Dolduracak?

Ankara Engelli Bina Görevlisi ,Bina Cihaz Görevlisi,Bina Sınav Sorumlusu, Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı, Bina Yöneticisi, Cezaevi Öğretmeni, Engelli Salon Görevlisi, Gözetmen, ÖSYM Sınav Gözlemcisi ,ÖSYM Temsilcisi ,Salon Başkanı, Salon Teknik Görevlisi, Sınav Evrakı Koruma Görevlisi,

Sınav Evrakı Nakil Görevlisi Sınav Koordinatörlüğü Yedek Görevlisi Sınav Koordinatörü

Sınav Teknik Yetkilisi, Sınav Teknik Yetkilisi Yardımcısı, Üst Koordinatör Yedek Görevli,

  » ÖSYM Tarafından Görev İhmalleri Kapsamında İşlem Yapıldı, İtirazımı Nasıl Yapabilirim?

Merkezimiz sınav görevlileri hakkında “Sınav Görevlilerinin Sınav Kurallarına Aykırılık Teşkil Eden Fiilleri ve Uygulanacak Yaptırımlara İlişkin Yönerge” kapsamında işlem yapmakta olup süresi dâhilinde (yaptırım tarihinden sonraki 7 iş günü içinde) http://gis.osym.gov.tr adresinden itirazlar yapılabilmektedir.

 » ÖSYM Sınav görevi ücretleri ne kadar ?

 ÖSYM sınavlarında görev alan öğretmenlerin sınav görevi ücretleri güncellendi. 2018 Ocak-Haziran dönemleri için salon başkanı ve gözetmen ücretleri şu şekildeydi:

 Salon Başkanı :164 TL Gözetmen :137 TL

2018 Temmuz ayına girilmesiyle beraber ÖSYM sınav görevi ücretleri de yükseldi. 2018 Temmuz-Aralık dönemi için salon başkanı ve gözetmen ücretleri şu şekilde olacak:

Salon Başkanı: 178 TL Gözetmen: 149 TL

ÖSYM Görevli İşlemleri Sistemi Giriş

Forum Konusu İçin TIKLAYINIZ !

  • 6 0
  • 06 Temmuz 2018 01:13 30.769
  • Egitimhane.Com
  • eraegtm
  • Aktif Haberler
  • debasos
    06 Temmuz 2018 22:02
    0 0
    Uygulama güzel,istersin çıkmaz. Zorda kalınca resen görev verirler.
  • saban_kokkaya
    06 Temmuz 2018 21:23
    0 0
    Biz istiyoz bize hiç vermiyolar...nasıl iş anlamadım
  • Başkan60
    06 Temmuz 2018 13:29
    2 0
    Ben müdürüm öğretmen arkadaşıma 2 oturum çıktı bana 1. Aynı yeri ben de istemiştim.Eleştirmiyorum güzel bir uygulama.
UYARI: Yayınlanan haberler, Egitimhane.Com'un görüşlerini yansıtmaz. Yazılan yorumlar, onaylanmış olsalar bile yazanın sorumluluğundadır.

Egitimhane.Com ©2006-2023 KVKK